Mit mond Warren Buffett a részvényárak ingadozásáról?

0
267

A 2019-es évet a W!zz Air a csúcs fele haladva kezdte, a Brexit sem akadájozza meg, ugyanis a csoport új brit légitársasága, a Wizz Air UK Limited megkezdte működését, miután sikeresen megkapta az Egyesült Királyság légi fuvarozói tanúsítványát és működési engedélyét, 2018 nyarától nyolc repülőgéppel növelve a flottát. A Társaság további megrendelést adott tíz Airbus A321Neo repülőgépre, melyek Pratt & Whitney V2500-as motorral vannak ellátva, ezek forgalomba helyezése 2018-ban és 2019-ben történik.

A 2018-as évben is megannyi teljesítmény szemtanúi lehettünk a Wizz Air részéről, ugyanis a következő új helyeken kezdte meg működését: Tirana (Albánia), Szarajevó (Bosznia és Hercegovina), Eszék (Horvátország), Frankfurt (Németország), Athén (Görögország), Astana (Kazahsztán), Prishtina (Koszovó), Agadir (Marokkó) ), Tromso (Norvégia), Faro (Portugália), Szentpétervár (Oroszország) és Lviv (Ukrajna).

2017 végén a Wizz Air egy légitársaságcsoport kezdeményezésének részeként aláírta az Airbus legnagyobb, A320-as csoportos repülőgéprendelését, amely 2021-től kezdődően 146 darab A320neo repülőgép megrendelésről, új repülőgépek stabil áramlását biztosítva 2026-ig.

Az Egyesült Államok és Kína közt a kereskedelmi megállapodásról folytatott tárgyalások nagy befolyással vannak a részvénypiacra, Trump a kínai áruk vámjának a növelésével próbál zöld ágra vergődni, ezzel viszont elijesztette a befektetőket. A multi-milliárdos Warren Buffett szerint viszont másképp is lehet tekinteni erre a szituációra. “Ha a részvényeidre úgy tekintesz, mint vállalkozások kicsi töredékeire, miért kéne eladnod azt, bármilyen címsor alapján? Értelmetlen engedned, hogy jó vagy rossz érzések vezéreljenek az alapján, hogy mi történik a részvényárakkal egyik napról a másikra…. kivéve, ha plusz pénzed van, és lefelé mennek, és jobban érzed magad, mert olcsóbban vásárolhatsz.”

A mai nap olcsóbban megvásárolhatóak a Wizz Air részvényei is, 41 euró helyett 39-ért. A hétvégén megjelent rekord áprilisi majd 3,3 millió utassal, idén, 2019-ben már rekord 11 millió utast szállított a Wizz Air. Ha repült már Wizz Air-el tudhatja, hogy az autóbérlésből és a booking.com hotelfoglalásaiból is extra nyereséget könyvel a cég. Nyári szezon előtt vagyunk, most még olcsóak a részvények, október-novemberre már vannak 60-70 eurós célárak. Számolja ki hány százalék….$$