Vásárlási láz

0
227

Az Egyesült Államok vásárlási ünnepének hálaadásnapja és fekete pénteki akciója megmutatta az egyre növekvő preferenciát az online vásárlásnál, mivel több amerikai választotta az otthoni vásárlást és az okostelefonokat, míg az értékesítés és a forgalom az üzletláncokban csökkent. Az online értékesítés több mint 23 százalékkal emelkedett, a fekete pénteken elérve a 6 milliárd dollárt, az Adobe Analytics adatai szerint, amely a legjobb 100 amerikai kiskereskedő közül 80-at követ. Hálaadáskor a becslések szerint az értékesítés 28 százalékkal, 3,7 milliárd dollárra nőtt.


A FactSet elvárja, hogy az Amazon (NASDAQ:AMZN)  5.51 dolláros részvényenkénti bevételt jelentsen, ami több mint kétszerese a tavaly bejelentett e-kereskedelmi óriás 2,16 dollárnak. Az Amazon eddig is, azaz az elmúlt öt negyedévben, porrá zúzta a FactSet várakozásait.


Több, mint 2 millió General Motors (NYSE:GM) tehergépkocsiban kerül sor fékhiba vizsgálatra az Egyesült Államokban. Eddig már több száz panasz érkezett,  mivel a modellekben a fék teljesítménye nem megfelelő és az ügynökség szerint nehéz megállni a járművet, emiatt már kilenc baleset történt és két sérülés.A Bank of America (NYSE:BAC) látja a piac hanyatlását: “Van már alternatívája a készleteknek”. Jó esély áll rendelkezésre a jövő évre, mivel a hitelezési feltételek szigorodnak és a keresetek növekedése lelassul.


Mai bevételi jelentések:

  • Corporacion America Airports SA (NYSE: CAAP)

A Corporacion America Airports SA várhatóan a bevételt 2018.11.26 jelenti be, piac zárás után. A Zacks Investment Research szerint az elemzők előrejelzései alapján a konszenzus EPS előrejelzése a negyedévben 0,14 dollár.

  • Buckle Inc (NYSE:BKE)

A Buckle  Inc várhatóan piac zárás után jelent. Az elemzők előrejelzései alapján a konszenzus EPS előrejelzése a negyedévre 0,42 dollár. A tavalyi év azonos negyedévében elért EPS értéke 0,41 dollár volt.

  • JinkoSolar Holding Co., Ltd. (NYSE: JKS)

A JinkoSolar Holding Company Limited várhatóan piac nyitás előtt jelent. Előrejelzéseik alapján a konszenzus EPS előrejelzése a negyedévre 0,61 dollár. A tavalyi év azonos negyedévében elért EPS értéke 0,04 dollár volt.