Új válságba került a Renault és a Nissan partnersége

0
41

USA

 

 

Az Amazon.com Inc kedden kijelentette, hogy a hónap végén megszünteti az éttermi ételszállítási szolgáltatást az Egyesült Államokban.

 

A nagy technológiai és internetes készletek kedden emelkedtek, a csoport egy közelmúltbeli előrenyomulás hatására bővült, mivel az elemzők csökkentették a trösztellenes szabályozás lehetséges hatásait mind a Facebook Inc.-re, mind a Google anyavállalatára, az Alphabet Inc.-re.

A Facebook 3% -kal nőtt, miután MoffettNathanson elemző korszerűsítette a vásárlásra szánt állományt, megjegyezve, hogy a „mögöttes alapok javítása” és az új növekedési lehetőségek ellensúlyozzák a „nagyobb szabályozási ellenőrzés kockázatait”.

 

Wells Fargo küzd, hogy kitöltse a megüresedett vezérigazgatói álláshelyét, jelentette a Wall Street Journal kedden. A bank két legalkalmasabb jelöltje közül mindkettő elutasította a negyedik legnagyobb amerikai bank vezetését. A bank korábbi vezérigazgatója, Tim Sloan, márciusban lemondott, miután 31 évet töltött a Wells Fargo-ban. A 2016-ban kiszivárgott hír, hogy a Wells Fargo alkalmazottai több millió hamis bankszámlát hoztak létre az eladási kvóták kielégítésére, súlyosan károsította a bank hírnevét és ösztönözte a szabályozók felügyeletét. Tavaly a Federal Reserve korlátozta a bank eszközállományának növekedését, miután Wells Fargo több problémát fedezett fel az ügyfelek kezelése kapcsán. Sloan lemondása után, a bank általános tanácsadója, Allen Parker, átveszi az ideiglenes vezérigazgatói szerepet. A Wells Fargo részvényei Sloan lemondását követően több mint 3% -kal estek vissza, az elmúlt 12 hónapban pedig több mint 16% -kal csökkentek, .

 

A Renault SA (RENA) és a Nissan partnersége új válságba került ezen a héten, miután a Renault bejelentette, hogy megakadályozza partnerét a tervezett kormányzati reformok elfogadását illetően, abban az esetben, ha a francia gyártó nem kap több szót az új rendszerben. A Nissan nyilvánosan kijelentette: ezt a “legsajnálatosabb” kérelemnek tartja.

 

A Continental megkezdi a kerékpár gumiabroncsok gyártását, melyekben a pitypangban található folyadék helyettesíti a természetes gumit, mint legfőbb összetevőt, jelenti a Budapest Business Journal. A gumiabroncsokat „Urban Taraxagum” -nak nevezik. A gumiabroncsokat manuálisan állítják elő, és kezdetben korlátozott számban lesznek kaphatók Németországban. Az innováció az Anklam Continental K + F Központjából származik, ahol a vállalat folytja a vizsgálatokat annak érdekében, hogy a természetes gumit pitypanggal helyettesíthessék az autók gumiabroncsaiban.

 

Németország, az európai gazdaság “motorja”, recesszió szélén áll, aminek háttere a protekcionizmus, ami nyomást gyakorol az ország exportjára, a Sentix-index szerint, amely a Bloomberg által idézett piaci befektetők hangulatát követi. A befektetők bizalmát tükröző index a német gazdaság negatív kilátásait tükrözi, a legalacsonyabb bizalmi szint a 2010-es mélypontot követően, ami azt jelzi, hogy a recesszió már csak egy lépésre van. Míg a Sentix index a befektetőknek a gazdaságra vonatkozó kilátásait jobban tükrözi, mint a státuszát, a figyelmeztetés a legnagyobb európai gazdasághoz kapcsolódó negatív hirdetések sorozatának legutóbbi részeként szolgál. Múlt héten a német központi bank a gazdasági növekedés előrejelzését 2019-re 0,6% -ra csökkentette, és a gazdaság adatai szerint az ipari termelés a legnagyobb csökkenést mutatta az elmúlt négy évhez képest.

 

Az Egyesült Királyság gazdasága áprilisban 0,4% -kal csökkent, mivel a The Independent szerint a „Brexit” közelmúltbeli fejleményei végett számos ágazat „befagyott”. A szerződéses gazdaság szintje négyszer magasabb, mint az elemzők elvárásai, és márciusban 0,1% -os visszaesést követően a gazdaság második egymást követő csökkenése volt. Az ipari termelés áprilisban 2,7% -kal csökkent, márciusban pedig 3,9% -kal, ami 2002 júniusától számolva a mai napig a legmeredekebb visszaesés.

 

 

 

ÁZSIA

 

 

Indiai Jammu és Kasmír Bank részvényei kedden csökkentek, ami már a második egymás utáni napi esés, miután a helyi média arról számolt be, hogy egy korrupcióellenes próba jelentős állami csalást fedezett fel. A banki részvények 6,72% -ot estek, azaz 48,55 rúpián zártak, miután hétfőn 12,4% -kal csökkentek, annak ellenére, hogy a bank hétfőn a kései órákban kijelentette, hogy „nem lesz hátrányos pénzügyi következmény” a vizsgálatból.

 

Foxconn, a világ legjobb szerződéses elektronikai szerelője azt mondta, hogy elegendő kapacitással rendelkezik Kínán kívül, hogy megfeleljen az Apple keresletének az amerikai piacon, ha az iPhone gyártónak szüksége van arra, hogy az USA és Kína közötti kereskedelmi háború miatt módosítsa a gyártósorait.