Úgy fénylik, mint az ARANY!

0
515

Az arany ára és az aranybányászati vállalatok tőzsdei ára szorosan összefügg. Jelenleg az arany közel 200 dollárral olcsóbb, mint 2018 áprilisában, ami 15% -os különbség, és itt a korreláció:

  • minden egyes százalék (%) unciánkénti arany ármozgás esetén, az aranybányászati társaságok részvény árai  1,67-szer nagyobb amplitúdóval mozdulnak fel is le is.

Mely értékpapírokat érdemes követnie:

Barrick Gold (ABX)

Az ABX átlagos célára 14,33 dollár, és a részvények ára most még 10 dollár felett van. A 2017-es bruttó nyereség 3,09 milliárd dollár volt, amiből a FELE nettó nyereséggé konvertálódott. Emlékezzen arra is, hogy az arany 2014-ben és 2015-ben, olyan szinteken volt mint most, akkor az ABX óriási, 3 milliárd dolláros veszteséget ért el!

A TREND az Ön barátja, tehát ha az arany lefelé esik, biztosak lehetünk abban, hogy a Short/Sell pozíciót 10 dollár alatt nyugodt szívvel és szűk stop-loss-al megnyithatjuk.

Randgold Resources (GOLD)

A félrevezető ticker-el (GOLD) rendelkező  vállalat 6,5 milliárd dolláros kapitalizációt és néhány gyenge adattal rendelkezik, például az EPS 38,4%-kal csökkent. Az osztalék jól néz ki, 3,1% ($ 2).

Tavaly 2017-ben az aranybányászati ​​vállalat sikeresen elérte az 511,9 millió dollár bevételt, de ebben az évben nehezebb megismételni az arany árának erős csökkenése végett.

A GOLD grafikonján egy gyönyörű, csökkenő trend csatornát, láthatunk a 2018-as év kezdetétől, miután az ár 100 dollár alá esett. A Randgold Resources Ltd-nél az értékesítési volumen is esett, -15,8% -kal. A részvény számára döntő fontosságú szám a 60 dolláras szint, ha a medvék tovább ütik 60 dollár alá, akkor az utolsó technikai támasz  szint is elesik. Legyen óvatos, mert fontos “kulcs-szint” közelében nagy volatilitás szokott előfordulni . A60 dollárig még 5 dollár eshet, SELL pozíciókkal, most is érdemes dolgozni. Felejtse el a 99 dolláros célárat, legalábbis egyelőre!

Newmont Mining Corporation (NEM)

1916-ban alakult Colorado-ban, 70 évvel az aranyláz után. A NEM elsősorban arany, de nem utolsó sorban réz és ezüst bányászattal foglalkozik. Topográfiai szempontból jelen van: az Egyesült Államokban, Ausztráliában, Peruban, Ghánában és Suriname-ban.

A 17 milliárd dollárnál kicsit kevesebb piaci kapitalizációjú vállalat 12.547 alkalmazottal dolgozik, a vezérigazgató Gary J. Goldberg vezetésével. Még a vezérigazgató is GOLDberg.

A NEM-nek van az egyik legjobb hitel visszafizetési/EBITDA aránya, azaz hitelüket jó ütemezéssel törlesztik az adózatlan bevételhez képest. Egyrészt stabilabb,mint a versenytársak, másrészt ugyanazt a eladási hullámot láthatjuk, amit a többi szektortársnál. A 44 dolláros TP most távol van. A 30 dollár alatt a szabadesés következhet, technikailag akár 15 dollárra, azaz 50%-os nyereség is van benne- persze, ehhez kell az arany árának esése is.

Goldcorp (GG)

A Goldcorp Rt. 1954-ben alakult, székhelye Kanadában, Vancouverben található. A közelmúltban az egyik legrosszabb adósság/EBITDA szorzóval rendelkezik.  Miközben ezeket a sorokat írjuk, az ár 11 dollár, de a véleményünk ugyanaz, mint amit néhány sorral fentebb, a Barrick Gold (ABX) kapcsán leírtunk.

 “Előre, bízzunk abban, hogy a RÖVID pozíciókat 10 dollár alatti értékre helyeznénk”, de addig biztos, hogy valami nyereséget érjen el, legalább 5%-kal elkaphatja az esést 10 dollárig.

A GG értéke 9,5 Milliárd dollár, de ez gyorsan csökken, akárcsak a cég bevétele, már alig tudnak összehozni 0.05 dolláros EPS-t. Eladás.

FIGYELEM, HA AZ ARANY 1200 DOLLÁR FELÉ EMELKEDIK, MINDEN FORDUL LONGBA!