Tesla – a volatilitás megmarad

0
367

Ez az egyik legnagyobb kihívást jelentő poszt, amit valaha írtunk. Mivel a Tesla egy olyan vállalat, amit lehet szeretni, lehet utálni, vagy akár egyszerre a kettőt. De úgy tűnik, van egy tényező, amit senki nem vesz észre.

Egy jövőbeni ingadozó, nagyon mozgékony piacról beszélünk, amely valószínűleg közelebb van, mint azt gondolnánk. Az elmúlt 14 hónapban, egy hatalmas 65%-os rally után, a Tesla piaci részesedése kissé ingadozóvá vált – a sok “lehetetlen megoldani” típusú ügy miatt -, és azok, akik az elmúlt évtizedben kereskedtek, nem igazán vannak ehhez hozzászokva. Persze a vállalat hullámvasutazása nem szokatlan, hiszen a verseny napról napra erősödik, a vezérigazgató pedig hihetetlen témákkal rendre a címlapokra kerül, és még sok más körülményt is fel lehetne hozni, de higgye el nekünk, hogy ez a legjobb, ami csak történhet, ha az egész globális piaccal, minden nehézség nélkül lépést akarunk tartani. Igen, az egyes vállalatok növekedése lelassul, a hangsúly ágazatról ágazatra “vándorol”, de általában véve a piac egészséges lesz.

Ami a Teslát illeti: a Model 3-as rendeléseket időben leszállítják – legalábbis jelen állás szerint, Elon Musk magánéletéről már nem szólnak címlapok – szerencsére – és a SpaceX nemsokára sikeresen integrálódhat a cég jövőjébe. A borúlátó 185 dolláros célár magasabb értékre frissülhet a közeljövőben, és ezek a 10%-os fel-le mozgások egyik napról a másikra megfeleződnek, de az árfolyam változatlanul mozgékony marad. Egy félig elektromos teherautó? No de kérem! Először, várjuk meg, hogy ténylegesen képes lesz-e a cég lépést tartani Model 3-as előrendelésekkel.

Tehát mi a teendő, ha a Tesla részvényeivel szeretne kereskedni? Egyszerű, kövessen minket és mindenkor naprakész lesz a témában.