Szuperautók és gyártóik

0
372

A férfi kedvenc játéka mindig is az autók voltak, különösen a szuper egzotikus autók! Az ezeket gyártó vállalatok olyan cégek, amelyeknek bérelt helye van a luxusautók történelmében, és a tőzsdén is domináns szerepet töltenek be.

Mindenki kedvence a Ferrari N.V. (NYSE: RACE), vagy csak simán Ferrari. A cég részvényei jól ismertek, mint biztonságos és  jövedelemszerző befektetés. Januárban az ár a 100 dolláros szinten volt, és mindössze 6 hónap alatt közel 40%-kal emelkedett a 150 dolláros szintig. Most az ár 137 dollár, és még mindig van benne egy 9%-os emelkedés!

2017-ben a Tesla (NASDAQ:TSLA) részvénye mérföldkőhöz érkezett. Piaci tőkéje rövid idő alatt meghaladta a német luxusautó gyártó BMW értékét, és ezáltal a Tesla felkapaszkodott a világ legértékesebb autógyártóinak listájára. Részvényeinek ára jelenleg 284 dollár, és még mindig van egy 36%-os hely, amíg a 388 dolláros csúcsot el nem éri.

Az Egyesült Királyságban székelő Fiat Chrysler (NYSE: FCAM) az utóbbi években nagyot ment, hiszen a 2013-as a 86,8 milliárd dolláros bevétel 2017-re 110,9 milliárd dollárra emelkedett. A Fiat Chrysler büszkélkedhet a világ vezető autómárkáiból a legtöbbel: Jeep, Ram, Dodge, Chrysler, Fiat, Alfa Romeo, Maserati. A Fiat Chrysler 2018-ban a világ legértékesebb autóvállalatai közé került, lekörözve a nagy rivális Renault. A Fiat Chrysler részvényének ára jelenleg 17,62 dollár, tehát itt az esély arra, hogy olcsón vásárolja meg, és majdnem 40%-os emelkedésben kísérje útján egészen minden idők legmagasabb áráig!

A General Motors (NYSE: GM) a Tesla-t letaszítva ismét csúcson van, és véget vetett a Tesla rövid uralkodásának, mint a legnagyobb amerikai autógyártó cég. A GM teljesen elektromos autóját, a Chevrolet Bolt-ot, 2017-ben a Motor Trend az év autójává választotta, és a hazai piacon a Model 3 legnagyobb versenytársa a megfizethető árú, egy töltéssel nagy távolságot megtenni képes elektromos járművek piacán. A GM most 35 dolláros szinten van. A legmagasabb áron akkor volt, amikor a  46 dolláros szinten állt. Tehát van egy 28%-os mozgási tér, amit Ön pénzre is fordíthat, ha megkezdi vele a kereskedelmet MOST.

A már említett német BMW (ETR: BMW) a világ egyik legsikeresebb luxusautó gyártója. A 2017-es évben a BMW 2,09 millió eladott gépkocsijával rekordot ért el, ami 2016-hoz képest 4,2 százalékos növekedést jelent. Az ár jelenleg 82 euro, ez nagyon olcsó tekintve azt 46%-ot ami az előző legmagasabb árig még hátra van a részvényárfolyamnak.

A szintén német autógyártó Volkswagen (ETR: VOW3) 2017-ben 10,7 millió járművet értékesített, amely 2016-hoz képest 4,3%-al több. Ez jelentős fordulópontot jelent a vállalat számára, hiszen a Volkswagen hírneve a káros anyag kibocsájtási botrány után nagy kissé megkopott. A Volkswagen csoport olyan márkákat is magában foglal, mint a Lamborghini, a Ducati és a Bugatti. A részvényárfolyam már 146 eurós szinten van, a múlt héten még 135 euró volt. A legmagasabb ár  255 € volt. A százalékos arány 74%-os, ennyi lehet az Ön nyeresége! Csak hagyja, hogy vigyék az események!