SSR #W07 – A mix eredménye

0
462

Ne feledje, szolgáltatásunk hamarosan már  csak előfizetőink részére elérhető. Fizessen elő most kedvezményesen, ide kattintva!


First Data Corporation (NYSE:FDC)

A First Data negyedik negyedéves eredményét február 12-én tette közzé.

A vállalat 0,44 dolláros részvényenkénti nyereséget (EPS) ért el a negyedévben és 3,15 milliárd dolláros bevételt írhatott jóvá. Az vállalat tiszta haszna 12,16%-kal növekedett, tőkehozama 26.90%-kal, a negyedéves bevétele pedig 7,0%-kal emelkedett az előző év azonos negyedévéhez képest.

Múlt szerdán, a First Data a legjobban teljesítő vállalatok között találta magát negyedéves bevételi jelentését követően. A cég erős teljesítménye a felvásárlásokból, jelentős szerepet játszott az utolsó negyedévben ahhoz, hogy a top részvények között legyen. Mint azt korábban elmondtuk, a First Data több kulcsfontosságú üzletet kötött a negyedév során, amelyek mellett indiai terjeszkedése is komoly bevételi forrásnak bizonyult és a jövőben is biztosítja a folyamatos növekedést.


Baidu Inc. (NASDAQ:BIDU)

A Baidu negyedik negyedéves eredményét február 14-én tette közzé.

A Baidu 2,29 dolláros részvényenkénti nyereséget (EPS) ért el a negyedévben és 3.62 milliárd dolláros bevételt írhatott jóvá. Az vállalat tiszta haszna 29%-kal növekedett, tőkehozama pedig 104%-kal

A Baidu részvényára 5%-ot ugrott azt követően, hogy, szolid negyedéves bevételi jelentését közzé tette. A minden tekintetben pozitív riport egyetlen szürke pontja a vállalat által üzemeltetett iQiyi videó stream felület volt, amely 1.8%-os költségnövekedést produkált a negyedév során, de a Baidu tervei szerint az iQiyi készen áll ebben az évben, hogy a cég tőzsdei jegyzését megvalósítsa és az első negyedévre 32%-os emelkedést vár bevételei tekintetében.


Applied Materials Inc. (NASDAQ: AMAT)

Az Applied Materials negyedik negyedéves eredményét február 14-én tette közzé.

Az Applied Materials 1,06 dolláros részvényenkénti nyereséget (EPS) ért el a negyedévben és 4,20 milliárd dolláros bevételt írhatott jóvá. Az vállalat tiszta haszna 27.14%-kal növekedett, pedig tőkehozama 51.26%-kal.

Az Applied Materials negyedéves bevételi jelentése tisztán mutatja, hogy mivel a céget egyszeri díj befizetésére kötelezték az új adó törvény értelmében a részvényenkénti bevétel 0,94 dollárral, vagyis 94 centtel csökkent. Vagyis a cég csatlakozott ahhoz az illusztris társasághoz, melynek tagjai emelik az osztalékot és részvény visszavásárlást terveznek. Az AMAT esetében megduplázzák az eddigi negyedéves osztalékot és 6 milliárd dollárt szánnak a visszavásárlásokra.


DTE Energy (NYSE:DTE)

A DTE Energy negyedik negyedéves eredményét február 16-án tette közzé.

A vállalat 1,26 dolláros részvényenkénti nyereséget (EPS) ért el a negyedévben. Az vállalat tiszta haszna 8.01%-kal növekedett, tőkehozama 9.56%-kal emelkedett az előző év azonos negyedévéhez képest.

A DTE Energy bejelentette, hogy közel 1,7 milliárd dollárt költött a Michigan állambeli vállalkozások fejlesztésére 2017-ben, és így létrehozott vagy éppen megtartott összesen 5100 munkahelyet az egész államban. A cég több mint 300000 dollárral haladta meg a célját. Az elmúlt nyolc évben a DTE több mint 7,5 milliárd dollárt költött a helyi beszállítókra és szolgáltatásokra, 16 000 munkahelyet teremtve ezzel. A cég részvényén jól látható, hogy van hely a növekedéshez, de helyesen és időben kell befektetni.


Coca Cola Inc. (NYSE:KO)

A Coca-Cola negyedik negyedéves eredményét február 16-án tette közzé.

Α Coca Cola 0,39 dolláros részvényenkénti nyereséget (EPS) ért el a negyedévben és 7,51 milliárd dolláros bevételt írhatott jóvá. Az vállalat tiszta haszna 3.52%-kal növekedett, tőkehozama 33.36%-kal, a negyedéves bevétele pedig 3,9%-kal emelkedett az előző év azonos negyedévéhez képest.

A közelmúltbeli adóreform miatt a KO szintén egy egyszeri, 3,6 milliárd dolláros nettó kiadást könyvelt el a negyedévben, amely egy 4,6 milliárd dolláros repatriációs vagyis “hazahozatali” díjból és egy 1,0 milliárd dolláros halasztott adókedvezményből áll, és ez tulajdonképpen az egész jelentés fő témája. A Coca-Cola továbbá bejelentette az új, fenntartható csomagolási céljait, amely a csomagolási hulladék kérdését helyezi előtérbe. Ezen célok egyike az, hogy a cég segítsen összegyűjteni és újrahasznosítani az üveg és műanyag palackokat, és ezáltal 2030-ra újrahasznosítani a hulladék 100%-át. A 2018-as teljes évre vonatkozó kilátások tekintetében a vállalat EPS növekedése a 8-10%-os sávban lesz, a bevételeknél pedig körülbelül 4%-os növekedésére számíthatunk.

Szüksége van egy chartra? Csak másolja és illessze be a zárójelben lévő szöveget, ahogy az a képen látható: