Visszatekintve az előző hetek válogatásaira, talán azt mondhatjuk; “Hm, ez nem volt olyan nagyszerű, mint amire számítottam”. Bizonyos értelemben Önnek igaza van, ha nagyon rövid távú kereskedelemmel foglalkozik, de a nagy egész képet nézve, mi már kiértékeltük és megfontoltuk mindazt, ami megjátszható lehetőség volt, beleértve a jelenlegi korrekciókat megelőzve az amerikai adótörvényt. Most vessünk inkább egy pillantást azokra, akik érdekesek lehetnek 2018-ban.

A Gilead Sciences (NASDAQ:GILD) mindig is a kiszemelt cégek között volt és köztük is marad, annál is inkább mivel az USA gyógyszerészeti szabályozó hatósága az FDA jóváhagyta a legújabb generikus gyógyszereit. De ez persze nem minden. A statisztikák szerint Kínában 10 millió embert érint a hepatitis C vírus. Az anti-HCV gyógyszerüket, a Sovaldi-t, a közelmúltban jóváhagyta kínai gyógyszerészeti felügyelete. A Gilead három hónapos kezelési időszak alatt 8.937 dollárt fog fizetni. A Sovaldi sokkal nagyobb hatóerjű gyógyszer, mit a többi elfogadott gyógyszer Kínában, mivel egyik sem biztosít olyan átfogó gyógymódot, mint a Gilead készítménye.

Korábbi számításaink meglehetősen konzervatívak voltak, mivel a jelenlegi adatok szerint jelentős bevétel mutatkozik rövid és a középtávon. Rövid távon, nem egészen 10 napon belül emelkedett a társaság részvényeinek ára 7%-al, piaci tőkéje 2,1 milliárd dollárral, és így már elég közel áll a 100 milliárd dollárhoz, míg az átlagos célárat 94 dollárra emelte.

Mit tartogat 2018 a Gilead Sciences-nek? A 11,06 dolláros növekedést középtávon, amiben benne kell lenni, hogy meg tudja nyerni! 

Annak ellenére, hogy a részvények rendkívüli volatilitásnak voltak kitéve egy 15 éves periódus alatt, az Nvidia megfelelő lehet ha Ön a rövid távú befektetésekre koncentrál. A negyedéves bevételek növekedésével és a gyorsuló ütemben emelkedő tőzsdei árak miatt a befektetők úgy érzik, hogy hihetetlen gyarpodási lehetőséget hagytak ki.

A vállalat 13 milliárd dollárt költött kutatásra és fejlesztésre, és a cég szerint ez az innováció az alapja annak, hogy új ötletek kerüljenek a “modern számítástechnikába”. A bevételek megnövekedtek, köszönhetően a vállalaton belüli új beruházásoknak, ebben az évben mintegy 50% -kal, és ez nem fog változni 2018-ban sem. Ahogy néhány héttel ezelőtt felhívtuk a cégre figyelmét, szeretnénk ismét jelezni, hogy az akkor említett 8,5% -ot most megduplázhatná és ha az adócsökkentést az amerikai szenátuson is keresztül nyomják, akkor az év végére már kettős számjegyű lesz profit százalékban!

Paypal Holdings Inc. (NASDAQ:PYPL) Az utolsó néhány hét nagyon fájdalmas volt a vörösen izzó, forrongó digitális fizetési szektorban, az olyan játékosoknak, mint a Visa (NYSE:V), a Mastercard (NYSE:MA), a PayPal (NASDAQ:PYPL) és a Square (NYSE:SQ) akik három-nyolc százalékos esést könyvelhettek el.

Tapasztaltunk már korrekciót az amerikai piacon az adócsökkentést megelőzően is, és láttunk már számos margin callt, de nem vesztettük el hitünket a szektorban, legfőképpen a Paypalban! Ez az a pillanat, amikor előnyre tehetünk szert a PayPalnál a jobb belépési pontokkal! Ráadásul a PayPal egyfajta átmeneti megállapodást kötött az eBay-lel, hogy biztosítsa a működési megállapodás zökkenőmentes lefolyását amíg a szerződésük érvényben van; és a Visa vezetősége is “nagyon boldog” a jelenlegi PayPa-al létrejöttl kapcsolatában. Mi több kell még, hogy a piacra lépjünk a cég részvényeivel?

 

 

A Visa Inc. (NYSE:V) -nak 3.2 milliárd kártyatulajdonosából és 44 millió kereskedőjéból álló erős hálózata van. A a sáv alsó csúcs és felső sora is növekedni fog, miközben a világ pénzügyi tranzakciói még tovább távolodnak a készpénztől és a csekkektől. A Visa részvényei ebben az évben nagyon jól teljesítettek. A tavalyi év hasonló időszakához képest részvényeinek értéke több mint 40%-ot emelkedtek. Valójában a cég nagyon jól teljesített az elmúlt 5 évben is, mivel a részvény árfolyama közel 200% -ot nőtt 2012 vége óta. A múlt heti szomorú korrekcióból azonban a Visa sem maradt ki. Hogy őszinték legyünk, ez tökéletesen a vállalat számára ugyan úgy, mint ahogy tökéletes az egész amerikai piac számára. Jöhet a kérdés: érdemes még Visa részvényeket vásárolni? Nos, a cég idén megdöbbentő növekedést mutatott, és az ünnepi vásárlási őrület tobzódása miatt nincs kétségünk arról, hogy ez egy hosszabb távra szóló, megbízható befektetés mindenki számára.

Szüksége van egy chartra? Csak másolja és illessze be a zárójelben lévő szöveget, ahogy az a képen látható: