SS #W26 – Felkészültünk a kemény menetekre

0
492

A 2018 második negyedéve komolyan hullámvasútra ültetett mindenkit, de ebben nincs semmi meglepő, hiszen mi felkészültünk és folyamatosan csaptunk le minden labdát, ami elég magasra lett dobva. Ezen a héten a StockScope négy különböző háttérrel rendelkező vállalkozást mutat be, feltétlenül arra az esetre, ha portfólióját diverzifikálni akarja.


Carnival Cruises (NYSE: CCL)

A Carnival Corporation szabadidős utazási és luxushajó üzemeltetőként működik. A Carnival Cruise Line, a Holland American Line, a Princess Cruises és a Seabourn márkák Észak- Amerikában kínálnak körutazásokat; az AIDA, a Costa, a P&O Cruises (Ausztrália), a Cunard és a P&O Cruises (UK) flották Európában, Ausztráliában és Ázsiában kínálnak kikapcsolódási lehetőségeket.

A Carnival Cruises a következő negyedéves bevételi jelentését 2018. június 25-én, hétfőn hozza nyilvánosságra.

Fel kell arra készülnünk, hogy a Carnival profit- teljesítményének enyhe romlását jelentik be. A legutóbbi negyedév kiemelkedő teljesítménye nagymértékben köszönhető a kiadások időzítésének, és a költségek előre láthatóan 4%-5%-kal fognak emelkedni ebben a negyedévben, szemben az előző negyedéves 1%-os növekedéssel. Egy hosszabb távú előrejelzés pontosabb képet adhat, ami egyértelműen azt mutatja, hogy kellemes napokat töltünk hajókázással. A Carnival arra számít, hogy költségei az idén mindössze 1%-kal emelkednek, azzal együtt, hogy a bevételek 2,5%-kal javulhatnak. Ami a kockázatokat illeti, a Carnival valószínűleg meg fogja említeni az emelkedő üzemanyagárakat, és hogy a jelenlegi volatilitás hogyan befolyásolhatja a bevételi jelentéseket.


Bed Bath & Beyond (NASDAQ: BBBY)

Bed Bath & Beyond Inc., egy viszonteladói üzletlánc, háztartási felszerelésekre specializálódva.

A Bed Bath & Beyond a következő negyedéves bevételi jelentését 2018. június 27-én, szerdán hozza nyilvánosságra.

Az értékesítés növelése érdekében a BBBY a zökkenőmentes digitális élményre, a széles áruválasztékra, és a dinamikus árképzésre összpontosít az elmúlt időszakban, melyek alapvetően növelték a vállalat költségeit. Nagyon fontos, ha ezek a kezdeményezések nem fognak belátható időn belül eredményeket felmutatni, a z észrevehetően nagymértékben megnövekedett kiadások várhatóan komoly nyomást fognak gyakorolni a jelenlegi, és a jövőbeli bevételeire.

Úgy gondoljuk, hogy a negyedévben a cég EPS-e 29,7%-ot csökkenhet, ami nagy valószínűséggel már szerepel a cég jelenlegi részvényárában. Ha a vállalat az elvárásoknál alacsonyabb bevételeket prezentál, akkor eladási nyomás alakulhat ki a részvényen, ami a többszörös leértékeléshez vezethet.


PayChex (NASDAQ: PAYX)

A Paychex, Inc. az Egyesült Államokban és Németországban kis- és középvállalkozások számára bérszámfejtést, humán erőforrást, nyugdíjazási és biztosítási szolgáltatásokat nyújt.

A Paychex a következő negyedéves bevételi jelentését 2018. június 27-én, szerdán hozza nyilvánosságra.

2016 óta a Paychex kilenc bevételi riportból hatszor jelentett 6% vagy annál nagyobb bevétel növekedést. A folyamatos makrogazdasági erők, mint például az új adótörvény ösztönző hatása, és a munkaerőpiac erőteljes pozitív alakulása kulcsfontosságú szerepet játszottak a bevételek növekedésének magas szinten tartásában. Pénzforgalma lehetővé tette a Paychexnek, hogy nagy osztalék növekedéssel és kiterjedt részvény visszavásárlási programmal nagy összegeket juttasson vissza a befektetőknek. Helyezkedünk, és a jelentés fényében fogunk cselekedni.


Nike Inc (NYSE:NKE)

A NIKE, Inc. világszerte tervezi, fejleszti, és értékesíti sportcipőit, szabadidő ruházatát, felszereléseit és kiegészítőit.

A Nike a következő negyedéves bevételi jelentését 2018. június 27-én, szerdán hozza nyilvánosságra.

Az Észak-Amerikában három egymást követő negyedéves bevételek csökkenését, és a nyolc negyedéve tartó bruttó fedezetek zsugorodását követően a Nike végül ebben a negyedévben magához térni látszik. Míg az észak-amerikai fundamentumok rövidtávon kihívást jelentenek, mi úgy tekintünk az sportszergyártóra, mint akit kellemes szelek fújdogálnak előre hosszútávon, globálisan. Úgy látjuk, a Nike egyedülálló helyzetben van, hiszen egy vásárlóbarát, közvetlenebb modellt alakított ki, amely várhatóan a terjeszkedéshez, a margin javulásához és a hosszabb távú növekedéshez vezet.

A Nike mostani bevételi jelentése egy “menedzsment leporolás” után, és egy dupla-vagy-semmi stílusú “átkarollak, tisztellek, és magasztallak” hangvételű üzletpolitikai fogás után lesz. Míg az erősödő dollár a következő két évben alacsonyabb bevételi becsléseket eredményezhet, mi továbbra is a jövőre koncentrálunk. A piac végre befogatta a Nike vállalati kultúrájának gondolatát, ezzel a befektetők figyelmében a fundamentumok maradhatnak.