SS #W21 – Jövőkép, Motiváció, és Büszkeség

0
584

“Ellentétek” a helyes szó, amit kerestünk, miközben a jövő heti StockScope-hoz gyűjtünk anyagot, mert a következő vállalatok mind nagyszerűek a maguk területein, miközben mindannyiuknak volt pár őrült éve, amikor is a piac többi része folyamatosan magasabbra emelkedett. Ezek a vállalatok ugyanazt tették, de mindig volt egy negatív áramlat valahol a pozitív negyedévek között, miközben jelenleg mindannyian jól néznek ki, vannak perspektíváik, motiváltak és büszkék.


RyanAir Holding (NASDAQ: RYAAY)

A RyanAir Holdings, leányvállalataival együtt menetrendszerű utasszállító légitársaságokat üzemeltet Írországban, az Egyesült Királyságban, a kontinentális Európában, Marokkóban és Izraelben.

A RyanAir a következő negyedéves bevételi jelentését május 21-én, hétfőn hozza nyilvánosságra.

Az elmúlt években a RyanAir részvényének értéke exponenciálisan növekedett, köszönhetően az új üzletek számának és a magas szintű, intelligens döntéshozatalnak, amely továbbra is előnyös lesz a vállalat számára, és ezzel a befektetőknek a részvény továbbra is vonzó marad. A légitársaság az elmúlt negyedévben erőteljes növekedést mutatott, a bevételek és a nyereség is, éves szinten emelkedett, így komoly befektetési lehetőséget biztosít.


AutoZone (NYSE: AZO)

Az AutoZone, Inc. autóipari pótalkatrészeket és tartozékokat gyárt és forgalmaz. Különféle termékeket kínál személyautókhoz közúti haszongépjárművekhez, kisteherautókhoz és könnyű tehergépkocsikhoz.

Az AutoZone a következő negyedéves bevételi jelentését május 22-én, kedden hozza nyilvánosságra.

Az autóalkatrész-szektor negyedéve nem ragyogott úgy, mint krómfényezés, mivel a befektetők megpróbálták felmérni a Sears és az Amazon partneri próbálkozását a gumiabroncs piacon, ami egyébként az egyik legkedvezőbb bevételi forrás a vállalatok számára. Az AutoZone és a szektor többi tagja egész egyszerűen nem hagyták érvényesülni a párost, ezzel elfújták a viharfelhőket, amiket Amazon aggodalom hozott a fejük felé, és ezt a jelentésen jövő héten látni is fogjuk.


Tiffany’s (NYSE: TIF)

A Tiffany & Co. ékszereket tervez, gyárt és értékesít más kiegészítő termékeket az amerikai, az ázsiai és csendes-óceáni, a japán, és az európai piacokon.

Tiffany’s a következő negyedéves bevételi jelentését május 23-án, szerdán hozza nyilvánosságra.

Nagyon kevés olyan luxus márka létezik, amely felismerhetőbb és értékesebb, mint Tiffany. A cég részvényének kiváló történelmi teljesítménye minden befektető számára pozitív benyomással van. A vicces oldalát megjelenítve: ha egy hölgyismerősük, vagy barátnőnk egy nagy ékkövet akar a születésnapjára, akkor csak meg kell vásárolnunk a vállalat részvényeit, és engedni neki, hogy fizessen az áruért. Az utóbbi két évben 32%-ot esett a részvény ára, de biztosak vagyunk benne, hogy a kavicsok az úton már mögöttünk van, és a Tiffanynak idén nagyon jó, gyémántokkal kirakott negyedéves jelentései lesz.


Hewlett Packard Inc. (NYSE: HPQ)

A HP Inc. számítástechnikai termékeket, technológiákat, szoftvereket, megoldásokat és szolgáltatásokat nyújt a fogyasztóknak, a kis- és középvállalkozásoknak és a nagyvállalatoknak, beleértve a kormányokat, az egészségügyet és az oktatási szektorokat is világszerte.

A HP a következő negyedéves bevételi jelentését május 23-án, szerdán hozza nyilvánosságra.

A HP- részvényeknek bőven van még hely az emelkedéshez akkor is, ha az elmúlt 12 hónap során 37%-kal nőt az értéke. A PC- piac lassú fordulatát, ami annyit jelent, hogy az emberek az ultramodern mobilokra cserélik asztali gépeiket, a cég nem nagyon érzi meg, mert ebben a szektorban is nagyon versenyképesnek bizonyul. A lassan növekvő 3D-s nyomtatási piac is egyre forróbbá válik, és ha jól sejtjük, az elkövetkező hónapokban ez fel is fog gyorsulni, és szerencsére azt is tudjuk, hogy a HPQ több kisebb céget is felvásárolt ezen a területen a fejlesztéstől a kész termékek készítéséig.


Abercrombie and Fitch (NYSE: ANF)

Az Abercrombie & Fitch Co. leányvállalatain keresztül speciális kiskereskedelmi tevékenységet folytat. Ruhákat, intim termékeket, testápolási termékeket és kiegészítőket kínál férfiaknak, nőknek és gyerekeknek.

Az Abercrombie a következő negyedéves bevételi jelentését május 24-én, csütörtökön hozza nyilvánosságra.

Az ANF hatalmas sikert aratott az elmúlt évben, ha fogalmazhatunk így egy vállalat részvényárával kapcsolatban. A részvény jelenleg óriási várakozásoknak kell, hogy megfeleljen, amit a növekedésnek és a nagyon magas értékelések köszönhet. Meg kell említenünk a cég osztalékát, ami azt mutatja, hogy a részvény egész egyszerűen fogalmazva, nagyon drága, de szerencsére minden jel arra mutat, hogy az osztalék hosszú távon megfelelően finanszírozott. Történelmi szemmel nézve, a befektetőknek 2018-ban van okuk az optimizmusra, az évek óta megalapozott pesszimizmus után, mivel az utóbbi időkben az iparág eladásai egyre magasabbak, és különösen jellemző ez az ANF-re, ezzel mi olyan számokat várunk, amelyre mások is fel fogják kapni  a fejüket.