SS #W08 – 2018 volatilis év lesz

0
442

Ne feledje, szolgáltatásunk hamarosan már  csak előfizetőink részére elérhető. Fizessen elő most kedvezményesen, ide kattintva!Február végéhez közeledve a bevételi jelentések sora nem lassul le. Egy nehezen emészthető két hét után vagyunk, a zaj elcsendesedni látszik, de mint már korábban mondtuk, 2018 volatilis év lesz. Jövő héten nagyon jól teljesítő vállalatok jelentéseinek tömege vár ránk, könnyű választás előtt állunk, és nem kell sokat gondolkozni, hogy meddig tartsuk a pozícióinkat.


Walmart Stores (NYSE:WMT)

A Walmart Stores, Inc. a világ legnagyobb kiskereskedelmi üzlet lánca, nagytételben történő értékesítéssel foglalkozik.

A Walmart negyedik negyedéves bevételi jelentését február 20-án, kedden teszi közzé.

A Walmart több mint tíz dollárt esett január 29-e óta, amikor a tőzsdevilág a feje tetejére állt. Nagyon régóta vételt ajánlunk mindenkinek és ezt a véleményünket a mai napig is tartjuk. Annak ellenére, hogy a vállalat az átlagosnál magasabb eredményű bevételi jelentéseket adott az utóbbi időben, a pénzforgalma megegyezik a 2008-as szintekkel. A világ befektetői nem sokat foglalkoznak azzal, hogy a Walmart visszaforgatja-e bevételeit üzletei fejlesztésébe, mindenki csak annyit akar, hogy a vállalat egyenletesen növekedjen, aminek eleget is tesz az üzletlánc.


Apache Corporation (NYSE:APA)

Az Apache Corporation egy független energiaszolgáltató vállalat az Egyesült Államokban. A vállalat kutatásban, fejlesztésben, gáz és olajkitermelésben is érdekelt.

Az Apache negyedik negyedéves bevételi jelentését február 22-én, kedden teszi közzé.

A magas olajárak ellenére, az Apache befektetői nagyon rossz napokat élnek meg az utóbbi időben. A tavalyi előrejelzések alapján, a vállalat pozitív eredményeket kellene, hogy elérjen már 50 dolláros hordónkénti olajárak mellett is, ne feledjük, jelenleg az árak 60 dollár körül vannak, ami 20%-al magasabb, mint azt az Apache szeretné, de a cég részvénye úgy viselkedik, mint egy olyan vállalat értékpapírja, amelyik bejelenti, hogy nem fizet osztalékot a jövőben. Biztos jó oka van a történteknek és kíváncsian várjuk a magyarázatot jövő héten.


First Solar Inc. (NASDAQ:FSLR)

A First Solar a nevéből is adódóan napenergiával foglalkozik. A vállalat tervez, kivitelez és telepít napenergia paneleket világszerte, a legfejlettebb technológiával, ami a jelenlegi piacon található.

A First Solar negyedik negyedéves bevételi jelentését február 22-én, kedden teszi közzé.

Ha őszinték akarunk lenni, már alig várjuk, hogy a First Solar bevételt jelentsen, hiszen az S&P500 egyik legjobban teljesítő vállalatáról van szó, amely 2017-ben 114%-os részvényár emelkedést tudhat a tarsolyában, szóval az elmúlt 12 hónapban a befektetők zöld felhőkön ringatóznak. Nagyon jelentős esemény előtt áll a cég, hiszen ha az Amerikai Egyesült Államok tovább szorongatja Kínát a lehetséges vámokkal, a First Solar lesz az igazi győztes 2018-ban.


Hewlet Packard (NYSE:HPQ)

A Hewlett Packard a világ vezető számítástechnikai és vizuális technológiai vállalata, akinek mind üzleti mind pedig otthoni felhasználásra szánt termékei nagyon népszerűek.

A HP negyedik negyedéves bevételi jelentését február 22-én, kedden teszi közzé.

Mint mindig, a HP nem adott most sem túl sok előrevetítő információt a bevételi jelentését illetően, de amit egész nyugodtan ki tudunk jelenteni az az, hogy a vállalat részvényei a hosszú távú befektetési stratégiát részesítik előnyben. 2017 utolsó három hónapja sok technikai újdonságot eredményezett, a HP fejlesztései igazi csúcstechnológiát rejtenek magukban, amelyek között mesterséges intelligenciától a virtuális valóságig minden megtalálható. Mi azt gondoljuk, hogy egy igazi, több éves türelmet igénylő kereskedés sokat rakhat bárki zsebébe, nem szabad egyetlen jelentés, vagy pillanatnyi piaci helyzet alapján ítéletet hozni, amikor a HP-ről beszélünk.

Szüksége van egy chartra? Csak másolja és illessze be a zárójelben lévő szöveget, ahogy az a képen látható: