SS #W07 – Egy érdekes keverék

0
432

Ne feledje, szolgáltatásunk hamarosan már  csak előfizetőink részére elérhető. Fizessen elő most kedvezményesen, ide kattintva!
Biztosak vagyunk benne, hogy a StockScope ezen epizódja nagyon boldoggá fogja tenni, hiszen éppen egy kisebb korrekció után találja Önt, tehát a legnagyobb szerénységgel kijelenthetjük, hogy akármelyik vállalat megteszik önnek, és okosan kereskedi le, kihasználva a momentum kínálta lehetőséget, biztos szép profitot zsebelhet be! Azért tegyük azt is hozzá, hogy a helyzet nekünk is kedvez, hiszen nyugodt szívvel írhatunk olyan cégekről is, melyek egyébként nem biztos, hogy megütötték volna a mércénket, de most alkalmunk van arra, hogy beszéljünk azokról is, akik nem feltétlenül szoktak jól, inkább vegyes eredményekkel előállni a bevételi jelentéseik alkalmával. Természetesen ezek a cégek is jól ismert nevek, de nem minden esetben adnak egyértelmű jeleket, mire számítsunk tőlük. Ha bármelyiket kiválasztja, és a portfóliójába szeretné felvenni, azért előbb olvassa el a tényeket, amelyek sokat segíthetnek a döntésében!


First Data Corporation (NYSE:FDC)

A First Data Corporation 2018. február 12-én, hétfőn tesz negyedéves jelentést.

A First Data Corporation a világ egyik vezető elektronikus kereskedelmi és online fizetési szervizzel foglalkozó vállalata. Az FDC lehetővé teszi az egyszerű, gyors, és biztonságos fizetést bármilyen internetes platformon keresztül mind magán személyeknek, mind pedig vállalkozásoknak, legyen az hitelkártyás, csekk, átutalási, vagy pénztári fizetés.

First Data Corporation igazi cápa a világ fizetési tranzakciókkal foglalkozó vállalatok körében, nyugodtan mondhatjuk, hogy piacvezető szerepkörrel. A First Data talán nem annyira cseng ismerősen, vagy feleannyira sem rendelkezik szexi névvel, mint a legnagyobb konkurensei, de tegyük helyére a dolgokat: akár a PayPal-t (PYPL), akár a Square-t (SQ) nézzük, mindkettő csak töredékével foglalkozik az FDC által képviselt komplex szerviznek. Maradjunk a tényeknél és a First Data-nál, és a bevételi jelentésénél.

Egy partneri kapcsolat révén a Jack Henry-vel (JHA), a cég hitelkártya tranzakciókat kezel, és ez hatalmas győzelemként könyvelhető el. Mire gondolunk? Havi 403 millió tranzakcióra, 108 milliárd dolláros értékben. Egyáltalán nem rossz! Egy meghosszabbított együttműködés a First Citizens Bankkal (FCNCA), ahol First Data biztosítja a hátteret a 1,5 milliárd dolláros hitel bírálatokhoz, folyamatos adatkezelés a Barclays-nak, ahol digitális tőkeforgalmat támogatva vannak jelen (200 millió üzlet van folyamatban). Tegyük a sor végére a Valley National Bankot (VLY), ahol nem kevesebb, mint 23 milliárd dollárt kezel az FDC, több mint 200 bankfiókban New Jersey-ben, Floridában és Long Island-en. Ja, a 2017-es évről beszéltünk. Ehhez már tényleg nincs mit hozzátenni.


Baidu Inc. (NASDAQ:BIDU)

A Baidu Inc. 2018. február 13-án, kedden tesz negyedéves jelentést.

A Baidu a világ legnagyobb kínai nyelvű internetes keresője. Saját applikációs, email, és értékesítési felületeken keresztül szolgálja ki ügyfeleit a világ minden pontján, minden kínai dialektusban.

Baidu értékelésénél az első dolog, ami a szemünk elé kerül, hogy a teljes bevételi könyvelése, az összetett rendszer ellenére csak lassú növekedést mutat, ami piaci értékének alakulását vizsgálva szintén megfigyelhető. Átlagos havi forgalma 3,15%, amely alapvetően egy teljesen korrekt eredmény, de meg kell jegyezni, hogy az érték komoly volatilitást mutat, szintén havi lebontásban.

A kínai piac 7%-os évi növekedése a közvéleményben egyet jelent a Baidu gyarapodásával, ami egyszerűen szólva baromság. Természetesen a pozitív benyomás nem alaptalan, de egyezzünk meg abban, hogy a kettő nem rakható egy kosárba. A fent említett adatokra hivatkozva nem szabad azt mondanunk, hogy a Baidu alul, vagy éppen túlértékelt a jelenlegi, vagy az előre mutató már kezünkben lévő adatok alapján, hiszen a potenciál megvan a vállalatban, de – és ez a saját véleményünk -, nincs kihasználva. Legalábbis egyelőre. Ahogy mindig, most is középtávú teljesítményre figyelünk, hiszen bevételi jelentésről van szó, és ez az idő sík jelenleg nem egyértelmű. Ami biztos, hogy Baidu rendszerint sikeresen ad néhány százalékot a részvény árához a jelentések idején.


Applied Materials Inc. (NASDAQ: AMAT)

Az AMAT 2018. február 14-én, szerdán tesz negyedéves jelentést.

Az Applied Materials félvezető tárcsák, tekercsek fejlesztésével, gyártásával, javításával, és eladásával keresi a kenyerét, jelenléte érezhető a világ minden sarkában. Nem kívánunk részletesen a tekercselés világába belefolyni, mi sem értünk hozzá, de a tőzsdei lehetőséget fel tudjuk Önnek vázolni.

A félvezetők gyártásával foglalkozó top hetesek csoportja, ahol természetesen az Applied Materials is sütkérezik, 2017-ben 39,3%-os éves bevételi emelkedést hoztak össze, és ez csak az eladási adatokra vonatkozó érték. Ha az AMAT-ról beszélünk, meg kell említenünk, hogy a memória chipeket készítő részlege egy év alatt 60%-ot emelkedett, ami természetesen minden hasonló vállalatot maga mögé utasít. Ezeknek az adatoknak a fényére csak az vet árnyékot, hogy a vállalat részvény ára a tavalyi év második felében komoly esésen ment keresztül, amíg más cégeknek sikerült profitot termelniük. Nagyon fontos jelentés előtt állunk, hiszen az igazi okokra most fog fény derülni, amely igazi segítség lesz mindenki számára, aki a vállalt részvényeivel kíván kereskedni. Amit már a cég előrejelzéseiből ki lehetett olvasni, hogy a 2018-as évben a bevételei 11% körüli emelkedést mutatnak, ami egy szolid teljesítménynek mondható.


DTE Energy (NYSE:DTE)

A DTE Energy 2018. február 15-én, pénteken tesz negyedéves jelentést.

A DTE Energy az Egyesült Államok energia iparának szereplője mind ellátásban, mind pedig fejlesztésben, detroiti központtal.

A DTE Energy vezetősége 0,8825 dolláros részvényenkénti osztalék kifizetést jelentett be, amely április 15-én kerül kifizetésre azoknak a részvény tulajdonosoknak, akik a március 19-i jegyzési napon rendelkeznek a vállalat papírjával. Ez a tény biztosít bennünket, hogy a DTE több mint 100 éves osztalék históriája stabil a mai napig is. Próbáltuk a fordítást annyira pontosan ön elé tálalni amennyire csak lehet, hiszen ez a vállalat által részünkre küldött email tartalma és mi úgy gondoltuk, hogy ez egy olyan információ, amely sokat árul el a cégről. Ha megnézzük a DTE chartot, láthatjuk, hogy évek óta egy stabil, egyenletes képet mutat és mindezt a hasonló vállalati bejelentések biztosítják, nem feltétlenül a bevételek eredményei. A tavalyi tél nagyon sokban segítette a vállalatot abban, hogy eredményei a részvény árát pozitívan befolyásolja, de a 2017-es év második fele nem kedvezett a DTE-nek az emelkedő nyersanyag árak miatt. Igen, ezek az árak végre elindultak pozitív irányba, de az ide tél – azt a két hetet leszámítva -, igazán nem mondható keménynek. Szóval nyugodtan mondhatjuk, hogy két malom között őrlődik az, aki ezt a vállalatot szeretné a portfóliójába felvenni. Ehhez is van mondandónk! Néhány hete komoly vádakkal kell a cégnek szembe néznie, hiszen több alkalommal lekapcsolták a szolgáltatásukat különböző térségekben, de számlázásnál ezeket az időszakokat nem vonták le a felhasználóktól. Amint látja, igen ellenmondásos a vállalat, mi is csak rövid távú, momentum adta lehetőségként foglalkozunk a DTE Energy-vel, ha megfelelő a vele kapcsolatos információnk.


Coca Cola Inc. (NYSE:KO)

A Coca-Cola soron következő negyedéves jelentését 2018 február 16-án, pénteken hozza nyilvánosságra.

A Coca-Cola Company a világ legnagyobb italgyártó vállalata, valószínűleg sokat erről nem kell beszélnünk.

Ha Shakespeare-esen szeretnénk kifejezni magunkat, így tennénk: Venni, vagy nem venni? Ez itt a kérdés! Fordítva is megközelíthetjük a dolgot, csak a venni kifejezést eladni váltaná fel.
A Coca-Cola működési tőkéje mindig vegyes adatokkal áll elő, miközben profitja egyenletesen növekszik, szó szerint átlag feletti adatokat produkálva, amelyet azt tesz lehetetlenné, hogy eladásai átlag alatt vannak. Nem az előző negyedévben, mindig! Rendben, nézzük, mi szól a vállalat mellett. Soha nem volt a piacot vezető top 10%-on kívül, mindig benne van a top 10 alkoholmentes italokat gyártók listáján, a piaci értéke pedig 199,2 milliárd dollár. Mint tudjuk, negyedéves jelentései mindig egy jól kevert koktélra hasonlítanak, van benne több ez, és kevesebb az, ami rövidtávon többnyire képes profithoz segíteni a befektetőket, ami most sem lesz másként. A lényeg, hogy a Coca-Cola a jelentések idején jó választás, közöttük pedig mindig elillan a szénsav belőle.

Szüksége van egy chartra? Csak másolja és illessze be a zárójelben lévő szöveget, ahogy az a képen látható: