SS #W31 – Nyugodj békében Sergio Marchionne.

0
680

Caterpillar (NYSE: CAT)

A Caterpillar Inc. építőipari és bányászati ​​berendezéseket, dízel- és földgáz meghajtású motort, ipari gázturbinákat és dízel-elektromos mozdonyokat gyárt, amelyeket az építőipar, a bányászat és energia  szektor és a közlekedési iparág számára értékesít.

A Caterpillar 2018. Július 30-án, hétfőn jelenti második negyedéves bevételi eredményeit.

2015 szeptemberében a Caterpillar jelentős szerkezetátalakítási és költségcsökkentési kezdeményezést tűzött ki, a 2018-as évvel bezárólag. A teljes végrehajtást követően a terv mintegy 1,5 milliárd dollárral csökkentette az éves működési költségeket. A 2018-as második negyedévben a bevételek növekedése és a költségcsökkentés egy jobb kiindulási alapvonalat eredményez, ami jelentősen növelheti a részvény árfolyamát.


Apple Inc. (NASDAQ :AAPL)

Az Apple Inc. mobil kommunikációs és médiaeszközöket és személyi számítógépeket tervez, gyárt és forgalmaz lakossági fogyasztóknak, valamint kis- és középvállalatoknak. A cég aktívan részt vesz az oktatás támogatásában, miközben világszerte széles körű kormányzati ügyfélkörrel rendelkezik.

Az Apple 2018. Július 31-én, kedden jelenti második negyedéves bevételi eredményeit.

Az utolsó bevételi jelentésben az Apple árbevétel-arányos működési eredménye 10. egymást követő negyedévben csökkent. Ez az érték az utolsó jelentés szerint 5,5 százalékponttal csökkent. A jelenlegi negyedéves bevételekben az Apple várhatóan sok más mérőszámmal is felé megy az elvárásoknak, de a legfontosabb az, hogy vajon képesek voltak e megszüntetni az árbevétel-arányos működési eredmény csökkenését. Azért fontos erről írnunk, mert sem az iPhone X, sem Watch és a cég szolgáltatásai sem tudták megakadályozni csökkenését az elmúlt néhány negyedévben. Az Apple részvényeinek ára bátran támaszkodhat a bevételekre, így még az sem számít, ha az árbevétel-arányos működési eredménye eléri a gödör alját, mert a cég könnyedén értékesít néhány extra milliós darabszámban iPhone-t.


Ferrari (NYSE: RACE)

A Ferrari luxus kategóriájú  magas teljesítményű sportkocsikat tervez, gyárt és értékesít.

A Ferrari 2018. augusztus 1-jén, szerdán hozza nyilvánosságra második negyedéves bevételi jelentését.

Nyugodj békében Sergio Marchionne.

A Ferrari szombaton bejelentette, hogy Louis Camilleri, aki a Philip Morris International korábbi elnök-vezérigazgatója és a Ferrari igazgatóság jelenlegi  tagja lesz a vállalat új vezérigazgatója. Az igazán meglepő hírekből lehetett tudni, hogy az előző, legendás elnök-vezérigazgató Sergio Marchionne “nem tudott visszatérni a munkahelyére”, egészségügyi állapota miatt.

A Ferrari befektetők, kereskedők és gyűjtők körében már megindult a diskurzus arról, hogy az új vezető vajon valóban rendelkezik-e azzal az autós szakértelemmel és szakismerettel, amely szükséges ahhoz, hogy a Ferrari márkanév továbbra is a legmagasabb szintet és értéket képviselje a sport és versenyautók piacán, ami miatt igazán exkluzívvá vált eddigi történelme során.

Mégis, a morgolódások ellenére Camilleri talán éppen olyan ember, akire most a Ferrarinak szüksége van.


ActiVision Blizzard (NASDAQ: ATVI)

Az Activision Blizzard, Inc. videojátékokat és szolgáltatásokat fejleszt és forgalmaz, a személyi számítógépekre (PC) és konzolokra, valamint mobil eszközökre.

Az ActiVision Blizzard 2018. Augusztus 2-án, csütörtökön  hozza nyilvánosságra második negyedéves bevételi jelentését.

Az E-sport egy nagyrészt figyelmen kívül hagyott és alkalmanként lenézett hobbiból olyan jelenséggé vált, amely több millió rajongót vonz az interneten és masszív tömegeket az élő eseményeken, valamint jövedelmező főműsoridős televíziós közvetítések is foglalkoznak az eseményekkel. A videojáték fejlesztők számára az a nagy kérdés, hogy miként tudják most és hogyan fogják majd kihasználni az e-sport előnyeit. Az e-sporton túl a fejlesztők legfontosabb technológiai kihívása a felhő alapú játék, más néven videojáték streaming. Tudjuk, hogy az ATVI jó második negyedévet zárt, aminek pozitív hatásait a  soron következő jelentésekben is keresni fogunk.