SS #W30 – Milyen jelentés tenné boldoggá a befektetőket?

0
1508

Advanced Micro Devices (NASDAQ:AMD)

Az Advanced Micro Devices Inc. a világ egyik legnagyobb processzorgyártó vállalata. Az X86 mikroprocesszorokat önálló eszközként kínálja fel, vagy beépíti gyorsabb feldolgozó egységekbe (APU), chip szettbe, diszkrét grafikus feldolgozó egységekbe (GPU-k) és professzionális grafikus egységekbe, valamint szerver és beágyazott processzorokból és a vevői igényeknek megfelelően átalakítható System-on- Chip (SoC) termékeket és technológiát videó játékkonzolokhoz.

Az Advanced Micro Devices 2018. július 25-én, kedden jelenti negyedéves bevételi eredményeit.

Összefoglaló

 • Az AMD részvény árának emelkedése a második negyedévben arra enged következtetni, hogy a bevételek jelentős emelkedést fognak mutatni a jelentés során.
 • A blockchain rendszerek elterjedése negatív hatást gyakorol a grafikus kártya piacra.
 • Az AMD célára $21 dollár.

Az AMD az elmúlt negyedévben sokkal kevesebb alkalommal került a címlapokra, de nagy valószínűséggel a negyedéves jelentés során ez megváltozik. A befektetők elvárásai magasra tették a lécet a vállalatnak, hiszen 70%-al magasabb az értékelése, miközben az ár/bevétel 26-szorosa a jelenleginek. Szóval milyen jelentés tenné boldoggá a befektetőket?

Nos, az AMD részvényének jelenleg magasabb a kereslete, mint az előző negyedévben, aminek több oka is van. A Ryzen eladások 60%-os emelkedést mutatnak a korábbi 40%-hoz képest, a mobil processzorok eladási árát sikeresen emelte a chipgyártó, mindeközben a második generációs Zen processzorok és a 2400G-s Vega kártyák is jelentősen járulnak a cég bevételeinek emeléséhez.

Az egyetlen fenyegető jel a grafikus kártyák eladására nézve, hogy a kriptovaluta bányászok már nem a technológiát használják, sőt a folyamatosan eső kripto-árak sem látszanak a közeljövőben megfordulni. Az NVidia már befagyasztotta a GTX kártyák gyártását, az AMD pedig a Vega kártyákat alakította át, amely már nem kompatibilis a kripto-kódokkal. Ez nem jelenti azt, hogy használhatatlanok, de a blockchain elterjedése miatt olyan megoldást keresett a cég, amivel a Vega továbbra is eladható marad a piacon, mert a blockchain miatt a grafikus kártyák eladása a kezdetekben 10%-os gyengülést mutatott.

Mire számíthatunk tehát? A Lisa Su által vezetett AMD gyorsan reagált a technológia változására, ezért mi feltétlenül napsütéses bevételi jelentést várunk.


Facebook Inc. (NASDAQ:FB)

A Facebook Inc. olyan termékek építésére összpontosít, amelyek lehetővé teszik az emberek számára, hogy mobil eszközökön, személyi számítógépeken és más felületeken keresztül csatlakozzanak, kommunikáljanak és megosszák egymással élményeiket, gondolataikat így fedezve fel a világot. A Társaság termékei közé tartoznak a Facebook, az Instagram, a Messenger, a WhatsApp, az Oculus VR és az IG TV.

A Facebook következő negyedéves bevételi jelentését 2018. július 25-én, szerdán hozza nyilvánosságra.

Összefoglaló:

 • A Facebook részvénye egyértelmű vételi besorolásban tündököl minden probléma ellenére.
 • A felhasználók számát az IG TV népszerűsége tovább növelte a második negyedévben.
 • A részvény célára $275 dollár.

Múlt héten a Facebook atyja Mark Zuckerberg lenyúlta a “világ harmadik leggazdagabb üzletembere” címet a legendás befektető, Warren Buffett-től, hiszen az ifjú titán vállalata március óta emelkedik minden nehézség ellenére. Azok a kereskedők is nagy szerepet játszottak a Facebook részvényének zuhanásában, akik a kezdeti árcsökkenéstől megijedve eladással reagáltak, ami egy leértékelt, vagy azt is mondhatnánk alulértékelt Facebook-ot eredményezett.

A szabályozó szervek mérhetetlenül nagy nyomást gyakoroltak a Facebookra a Cambridge Analytica ügy miatt, de a közösségi háló ezt is lerázta magáról, és a vállalat reklám bevételei továbbra is élen járnak.

A Facebook “család” legfiatalabb tagja, az IGTV, amelyet az Instagram felületén lehet megtalálni, már az első napokban bizonyította, hogy a jövőben lehet rá számítani, hogy kellő mértékben hozzájárul a bevételek növeléséhez. Azt pedig nem hagyhatjuk figyelmen kívül, hogy a közelmúltban az Instagram elérte az egy milliárd felhasználót.

Mi arra számítunk, hogy a Facebook második negyedéves bevétele $13.3 milliárd dollár körüli lesz, és ezt a bikák patái kopogják.


Electronic Arts (NASDAQ:EA)

Az Electronic Arts játék konzolokra, személyi számítógépekre, mobiltelefonokra és tabletekre fejleszt, forgalmaz játékokat, tartalmakat és szolgáltatásokat világszerte.

Az Electronic Arts következő negyedéves bevételi jelentését 2018. július 26-án, csütörtökön hozza nyilvánosságra.

Összefoglaló

 • A FIFA 18 a legtöbbször letöltött játék az Európai Playstation áruházból.
 • Az értékesítés emelkedését a leértékelések és akciók biztosították.
 • A részvény célára $160

Ha a szabad felhasználású tőke alapján vizsgáljuk meg a részvényt, erős a gyanúnk, hogy az elmúlt időszak emelkedésével a roham ki is fulladt, egyelőre. Nem hagyhatjuk figyelmen kívül a többi videojáték gyártó teljesítményét sem, gondolunk itt az UbiSoft-ra, és azon is rajta fogjuk tartani a szemünket, hogy a FIFA család eladási adatai milyen eredményeket mutatnak. Vessünk egy pillantást a vállalat teljesítményeire.

A részvény jelenlegi $143.93 dolláros árát egy viszonylag gyors emelkedést követően érte el, amelyet a FIFA 18 eladásának tulajdoníthatunk. A játék kétségtelenül dominálta a piacot az elmúlt időszakban, letolva trónjáról a “God Of War”-t a júniusi eladási listákon. Véleményünk szerint az Electronic Arts stratégiája, az akár 60% kedvezményt kínáló leértékelései, egy nagyon jól kidolgozott üzletpolitika része, amely a jövőben is vezető szerephez fog jutni a bevételek generálásában. Ahol feltétlenül javítania kell az Electronic Arts-nak, az az Egyesült Államok határain kívüli terjeszkedése, hiszen bevételeinek 40%-át továbbra is Észak-Amerika biztosítja. Ha ennek a közép és hosszú távú tervei benne lesznek a bevételi jelentésben, már nem lesz sok okunk ellenállni a kísértésnek.


Chevron Corporation (NYSE: CVX)

A Chevron Corporation leányvállalatain keresztül világszerte érdekelt az energiaipar, a vegyipar, illetve az üzemanyagok terén.

A Chevron következő negyedéves bevételi jelentését 2018. július 27-én, pénteken hozza nyilvánosságra.

Összefoglaló:

 • Az elmúlt hónapban a Chevron részvény ára folyamatosan csökkent, -3.2% a teljesítménye június közepe óta.
 • Az olaj ára 11.7%-ot emelkedett
 • A részvény célára: $128

CVX
WTI

 

 

 

 

 

Az olajárak változása nagymértékben befolyásolta a Chevron részvény árának alakulását. A június 22-i OPEC találkozó sem tett jót a vállalatnak, hiszen az olaj nagyhatalmak nagyobb készletek raktározásának a lehetőségét sugallták. Ha hihetünk a vállalat vezetőjének, Michael Wirth-nek, a Chevron a kiadásai csökkentésére, osztalékának emelésére és annak a kifizetését a szabad tőkéből kívánja megoldani.

Április eleje óta az olaj ára közel 12%-ot emelkedett, ami hosszabb távon is tudja a jövőben tartani a tendenciát, hiszen a világ már $100 dolláros hordónkénti árat emleget, ami természetesen jól jön az ipar szereplőinek, köztük a Chevronnak is. A mi véleményünk szerint a Chevron meg fogja lepni a világot a jelentésével, és ezt mi kellemes meglepetésnek gondoljuk.