Singles’ Day

0
271
SHANGHAI, CHINA - NOVEMBER 10: A general view of atmosphere at 2017 Alibaba Singles' Day Global Shopping Festival gala at Mercedes-Benz Arena on November 10, 2017 in Shanghai, China. (Photo by VCG/VCG via Getty Images)

Ismét megrendezésre kerül a világ legnagyobb vására az úgynevezett Singles’ Day, amely 10. évfordulóját ünnepli az Alibaba rendezésében. Jack Ma még tíz évvel ezelőtt kérte meg gyártók és értékesítők kisebb csoportját, hogy egyetlen egy nap az évben adjanak kiemelkedően nagy 80-90 százalékos leárazásokat az Alibaba felhasználóinak. Tíz év alatt a világ legnagyobb vásárává nőtte ki magát ez az egynapos rendezvény, ami idén 48 órás lesz az évfordulónak köszönhetően. Óránként több, mint 1 milliárd dolláros forgalomra számítunk.

A Singles’ Day alkalmával büszkén ünnepeljük az egyedülállóságot. Nem is véletlen a dátum választás sem, hiszen november 11-e rejti a legtöbb egyes számot(11/11), ami a legjobban utal a szingliségre.

Az ünnepség a világ legnagyobb offline és online vásárlási napja lett, az Alibaba Group Holding Ltd (NYSE: BABA) vásárlók pedig meghaladták a 2017-es ünnepség alatt elköltött 25,4 milliárd dollár költséget.

Az esemény nem hivatalosan elismert nyilvános ünnep Kínában, bár a világ legnagyobb offline és online vásárlási napja közé sorolhatjuk. Az Alibaba webhelyeinek, a Tmall és a Taobao értékesítései tavaly elérték a 25,4 milliárd dollárt. A JD.com értékesítése 2017-ben 19,1 milliárd dollár rekordot döntött, míg a Lazada 123 millió dollárra emelkedett.

Ahogy egyre több ember csatlakozik az ünnepléshez, sok vállalat megragadta a lehetőséget, hogy megcélozza a fiatalabb fogyasztókat; beleértve az olyan vállalkozásokat, mint például az éttermek, a karaoke-terem és az online bevásárlóközpontok. Például a kínai online bevásárlóközpont Taobao 2012. november 11-én értékesített 19 milliárd CNY értékű árut (kb. 3 milliárd USA dollárt).

A tavalyi Singles’ Day fesztiválon az Alibaba világrekordot állított fel a legtöbb fizetési tranzakcióra. A mobil pénztárca alkalmazás, Alipay, 256.000 fizetési tranzakciót dolgozott fel másodpercenként. Összesen 1,48 milliárd tranzakciót dolgozott fel 24 óra leforgása alatt, és a Cainiao (Alibaba logisztikai társvállalata) által küldött szállítási megbízások közel 700 millióra becsülték meg a korábbi rekordot. Az esemény ma már közel négyszer akkora, mint Amerika legnagyobb bevásárló napja, a fekete péntek (Black Friday) és a Cyber Monday. A fesztivál fenomenális növekedést mutatott az előző évhez képest.

2018-ban az Alibaba azt mondja, hogy Tmall Global platformja egy, a világ 75 országából származó, viszonylag átfogó, 3700 kategóriába sorolt importált árutípust jelent.

A BABA részvénye is akciós, hiszen tavaly ilyenkor 204 dollárba került most pedig 150 dollárért hozzájuthatunk a 206 dolláros célárral rendelkező értékpapírhoz.

Az Alibaba ismét felhívta magára a figyelmet! Kövesse velünk Ön is!

Ne feledje: “az időzíté$ pénz”.