Sikerdús a Wizz Air bevételi jelentése a 2019-es pénzügyi évben

0
96

€ 292 millió REKORD nettó nyereség és 17% utasforgalom-növekedés 2019-ben, de a Wizz Air itt nem áll meg. Nagy növekedésre számítanak 2020-ban is a várhatóan erős nyári kereslet és kiváló egységre számított költségvetés miatt.
320 millió euró és 350 millió euró közötti nettó nyereségmutató 2020ra!!

A Wizz Air bejelentette a 2019. március 31-én véget ért teljes pénzügyi évre vonatkozó auditált eredményeit. Az adatok szerint az alacsony költségvetésű légitársaság 17%-os utasforgalom-növekedést ért el, a bevétel pedig 20%-al emelkedett.

125 új útvonal indult 2019 pénzügyi évben, megerősítve a Wizz földrajzi hálózatát és piacvezető pozícióját a közép- és kelet-európai országokban. Nem meglepő ezeket szemléltetve, hogy Az év legjobb diszkont légitársasága díjat nyerte a közép- és kelet-európai régióban, illetve a közép és kelet-európai utasok a legjobb Légiutaskísérő díjat is a Wizznek tulajdonították.

A vállalat a közelmúltban a legmagasabb 7-csillagos biztonsági minősítést kapta a airlineratings.com-tól, amely a világ egyetlen biztonsági és termékminősítő ügynöksége a repülőgépiparban. A Wizz Air továbbra is vitathatatlan piacvezető a közép-kelet-európai régióban, 38,6% -os piaci részesedéssel az alacsony költségű szektorban és 16,3% -a a közép-kelet-európai piacon. A 2019-es év során 125 új útvonalat indított, és jelenleg több, mint 650 útvonalat kínál 25 bázisból, amelyek 146 célállomást kötnek össze 44 országban. A Wizz vezetői bíznak a régió növekedési potenciáljában, és hogy ez továbbra is ösztönözni fogja a keresletet a piacokon.

Az alábbi táblázat mutatja a vállalat rangsorolását az alkacsony költségvetésű piaci részesedést illetően a közép- és kelet-európai országokban(CEE-Central East Europe):

 

 

 

 

 

 

 

Az alábbi táblázat mutatja a vállalat rangsorolását a piaci részesedést illetően a közép- és kelet-európai országokban(CEE-Central East Europe):

Forrás mindkét táblázathoz: Innovata, April 2018 – March 2019

Az év folyamán a Társaság 7 új repülőterről indított el műveleteket az alábbiak szerint:

 

 

A forradalmi Airbus gépeinek köszönhetően a Wizz Air fő riválisát, a Ryanair-t, megelőzte, mivel ez utóbbi veszteségeket szenved el a Boeing 737Max gépek rendelése végett. A Wizz a 2019-es pénzügyi év folyamán továbbra is jelentős mértékben fektetett be a flottájába, tizenkét A321ceo, öt A320ceo és két A321neo repülőgép hozzáadásával, 2019 márciusának végén 112 repülőgépre növelve flottáját. Az A321ceo repülőgépek szállítása 2015 novemberében kezdődött, és kevesebb, mint három év alatt már 38-at működtetett, 2019 márciusában szállította az első két A321neo repülőgépet. Együttesen a Társaság teljes ülőhelyének 41% -át képviselik.

A Wizz Air 254 Airbus repülőgépre adott le rendelést, és ezek a rendkívül hatékony, következő generációs technológiával rendelkező repülőgépek a következő évtized növekedési terveit támasztják alá. Az Airbus jelenlegi rendelései és a lízingbeadó visszatérési ütemezése alapján a flotta több mint kétszeresére növekszik a 2017-es év végéhez viszonyítva a 2024-es év végéig.

A Wizz Airnek az üzemanyagárak növekedésének dacára is sikerült növekednie, mivel új repülőgépi maximális rugalmasságot, üzemanyag-hatékonyságot és alacsony üzemeltetési költségeket biztosítanak.

Forrás:

https://corporate.wizzair.com/en-GB/investor_relations/results_presentations

https://services.stockdio.com