Megingathatatlan ingatlan piac

0
784

Kezdjünk azzal, hogy megbeszéljük mit jelent a “korrekció” a tőzsde világában, és később, sorozatunk folyamán meg fogja érteni, hogy ez miért fontos. – A “korrekció” egy 10%-os, vagy annál nagyobb negatív elmozdulásnak felel meg egy adott termék árában. Egyes szakértők úgy vélik, hogy a korrekció egészséges lehet az emelkedő piac számára, mivel lehetővé teszi a befektetőknek, hogy alacsonyabb áron vásároljanak, és így pozitív lendületet kapjanak, különösen egy “bikás piacon”.

Mindannyian tudjuk, hogy a világ legnépszerűbb befektetési formája az ingatlan. Ne értsen félre, egyetértünk a teóriával, és szerencsére számunkra minden egyes “fa” ismerős az erdőben, ezért feltett szándékunk, hogy mindet bemutassuk önnek név és fajta szerint, sőt arra is vállalkozunk, hogy megosszuk önnel a rendeltetésüket. Mire is gondolunk? Amikor mi ingatlan befektetésről beszélünk, nem egyszerűen csak a – mondjuk így – házat látjuk, hanem minden egyes darabját, ami a kiteljesedéshez szükséges, ismerjük azokat a vállalatokat, amelyek azzal foglalkoznak, hogy Ön az igényeinek megfelelően tudjon építkezni. Természetesen mi nem állunk meg itt! Teljes körű információval rendelkezünk azokról a cégekről, akik segítenek finanszírozásban, biztosításban, bérbeadásban vagy eladásban, bővítésben, bútorozásban, szolgáltatásban, és sorolhatnánk tovább, de sorozatunkban lépésről lépésre eljutunk hozzájuk! És mindezt tovább is tudjuk fokozni! Ha Ön úgy dönt, hogy ingatlan befektetésbe kezd, biztosak vagyunk benne, hogy helyben, saját környezetében kezd gondolkozni, legyen az településen, vagy éppen országon belül, miközben számunkra nincsenek határok. Az egész világ a játszóterünk!

Természetesen megkérdezheti, hogy miért hallgasson ránk, miért érezze sajátjának sorozatunkat, amire most választ is adunk. Lehet, hogy van szabad tőkéje, amelyet befektetni szándékozik, és kiszámítja, hogy a befektetése tíz év alatt térül meg (és itt most nagyvonalúak vagyunk), míg az általunk kidolgozott üzleti modell a kezdetektől hozamot generál! És ugye azt már említettük, hogy mi nemzetközi porondon vagyunk, és így megoldást találunk akár a világ másik oldalán is.

Most nézzük meg, miért vagyunk igazából itt! Meg fogjuk mutatni Önnek ebben a sorozatban, melyek azok a gazdasági adatok, amikre szüksége van, ha bele akar vágni álmai ingatlan üzletébe! Miért kell az inflációt, a kamatlábak és az ingatlanbefektetési alapok alakulását, a belföldi gazdaság értékelését, az államkötvények hozamait, és még sok más elengedhetetlen adatot figyelni és érteni, hogyan kell kiválasztani az Önnek legmegfelelőbb ingatlan típusát, és mindezt helyileg hol kell tennie!

Haladjunk lépésről lépésre, de mielőtt tényleg nekivágunk izgalmas utunknak, egy nagyon fontos tényt feltétlenül le kell szögeznünk! Ha a mi gazdasági, tőzsdei nyelvünket használjuk, úgy fejezhetjük ki magunkat a legjobban, hogy az ingatlan-világpiac közel sem nevezhető “bikásnak”! Lefordítjuk magyarra! Nem jelenti azt, hogy az ingatlanárak alacsonyak! Talán igen, talán nem. A mi esetünkben arról van szó, hogy minden (legális) lehetőséget kiaknázunk “házunk” építése során, és miközben ingatlanunk teljesen felépül, mi minden tégla bemalterozásában lehetőséget találva növeljük folyamatosan tőkénket, és mire eladásra kerül a sor, a teljes értékesítési ár profitként realizálódik. Mi ezt nevezzük ingatlanbefektetésnek. Igen halljunk, kiabál! “EZ NEM LEHETSÉGES!” Nos, ez a kifejezés hiányzik a szótárunkból.

Ahogy sorozatunk a jövőben folyamatosan bontakozik ki Ön előtt, egyre vonzóbbnak fogja találni, egyre többet fog azon gondolkozni, hogy velünk tartson, de van egy szabály, amit követnie kell! Azt teszi amit mi mondunk, és akkor cselekszik, amikor mi tesszük! Ez lesz a sikerének kulcsa! Mi már többször végigjártuk az utat, pontosan tudjuk hogyan működik. Biztosak vagyunk abban, hogy ismeri a mondást; “Az idő pénz”. Engedje meg, hogy ezt gtc.news-ra fordítsuk! – “Az időzítés pénz”!

Teljesen mindegy, hogy a világ melyik sarkába nézünk, ingatlan befektetések iránt az érdeklődés soha nem csökken, válság ide, recesszió oda, igazából folyamatosan emelkedik és a legjobb, hogy ez évszázadok óta állandó. Természetes, hogy különböző akadályok folyamatosan napvilágot látnak a mi kis országunkban – és ebbe most nem fogunk mélyebbre ásni – , amelyek ilyen vagy olyan okkal meghiúsíthatják, hogy az ingatlanpiacba fektesse tőkéjét, ezért úgy dönthet, hogy megvárja, amíg a körülmények biztosítják a legmegfelelőbb lehetőséget. Nos, az a helyzet, hogy így akár évekig is várakozhat, miközben a pénze – az infláció miatt – elveszíti értékét, vagy éppen a törvények folyamatosan változnak, és még sok más helyzetet sorolhatnánk fel, amelyek oda vezethetnek, hogy kénytelen kompromisszumokat kötni. Íme néhány forgatókönyv; Nem fog befektetni; ha mégis, akkor nem az eredeti álmait valósítja meg; vagy előfordulhat, hogy valamilyen “tőkeinjekciót” kénytelen igénybe venni, ezzel az ügylete már a kezdetektől adósságot jelent, miközben még semmi sem történt. Vallja be, egyik sem felel meg az elképzeléseinek!

Bárhol is kezdje kutatásait mielőtt ingatlanbefektetésbe kezd, az első dolog, amivel szembe találja magát, amit legfontosabb kritériumként emleget a világ, az nem más, mint a megfelelő helyszín kiválasztása. Képzelje el, hogy egy dobozban él! Mindketten tudjuk, hogy nem fog a dobozán kívül gondolkozni, mert ez teljesen az egy teljesen ismeretlen terep az Ön számára, amivel arra célzunk, hogy belföldön kezdi keresni az a bizonyos területet, ami persze teljesen nyilvánvaló, de így sikerül figyelmen kívül hagynia a világ többi részét. Egyértelmű, hogy a hazai befektetés a legkényelmesebb, különösen, ha a körülmények (vagy legalábbis a legtöbb) ezt még támogatják is, és természetesen mi ugyanezt tesszük. De mi történik akkor, ha a fent (egyelőre nem) említett problémák akadályokat görgetnek Ön és álmai ingatlanbefektetése közé? A legvalószínűbb, hogy Pató Pál úr módjára, “ej, ráér arra még” megoldást fog választani. Mi nem ezt tesszük! Mivel megvan a tőkénk, megvan az álmunk, folytatjuk a kutatást mindaddig, amíg a tökéletes helyet meg nem találtunk az üzletünkhöz függetlenül attól, hogy ez milyen messze van. Ne feledjük, a 21. században élünk, tudományosan bizonyított, hogy semmi, de semmi sem lehetetlen!

Rendben, tegyük fel, hogy hozzánk hasonlóan Ön is megtalálta a tökéletes helyet, de ez a világ másik oldalán található. A józan ész azt diktálja, hogy mindannyian megyünk arra a bizonyos “közvetítői útra”, de önnek és nekünk itt ismét más és más irány jut eszünkbe, döntésünket különböző megfontolás alapján hozzuk, de legközelebb innen folytatjuk…