Piac támogatók: Trump és Mnuchin

0
201

Steven Mnuchin alátámasztotta Donald Trump várakozásait az amerikai gazdasággal kapcsolatban. A kincstár elnöke, megegyezett Trump követelményeivel: a bankok rendelkeznek elegendő likviditással, a vállalatok, pediglen világszerte kitűnő eredményeket tudnak felmutatni. Jól, jönnek ezek a kijelentések, azok után, hogy karácsony előtt az amerikai főbb indexek (Dow, S&P, Nasdaq), mind bő 2% mínuszban tudtak zárni, ezzel majd 20%-al a szeptemberi csúcs alatt zárva, ami 1% híján a “medve” piac megnevezés határán áll!

A FED vezetőjével szemben, Mnuchin komolyan veszi munkáját, hiszen már foglalkoztatja, az US részvénypiacok nagymértékű esése.
A ovális terembeli beszélgetések alkalmával, Trump már többször is említette a Jerome Powellel szembeni nézőpont eltéréseket. Szóval, Trump szerint az amerikai gazdaság legnagyobb problémája a FED, miközben a FED izomból akar kamatot emelni. Powell menesztéséről is szólnak pletykák, ami először fordulna elő a történelemben!Vajon tényleg a számok beszélnek, vagy csak a “majd-én-megmutatom-neked” van folyamatban, és NAGY emberek játsszák a kisemberkhez sem méltó, ócska gyermek játékot. Mindenesetre, ahogy ezt tudjuk, a trend nyugatról jön és keletre fúj, mi meg itt Európában, pont a közepén vagyunk, szóval készüljünk fel a tőzsdei tornádókra, forgó szelekre!

Figyeljék a GTC.news híreit, hiszen mi mindig ott vagyunk a legfontosabb tőzsdei helyszíneken, ahol eladni vagy venni érdemes!
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket Mindenkinek!