Nullára csökkenti húsz év alatt új modelljeinek szén-dioxid-kibocsátását a Daimler

0
327

USA

 

 

A felmérések szerint az Amazon márkaértéke az elmúlt évben 91% -ra ugrott, avagy 316 milliárd dollárra, míg a 2. számú Alibaba értéke 48% -kal, 131 milliárd dollárra emelkedett.

A Facebook 20 év kormányzati felügyelet alá kerulhet az Egyesült Államok kormányával kötött potenciális megállapodás miatt, egy olyan forrás szerint, amely ismeri a Reuters-el valo beszélgetéseket.

 

A Walmart bővíti a napi szállítási szolgáltatást több amerikai lakóhelyre. A következő napig ingyenes szállítmány körülbelül 200 000 termékre a Phoenixben, Las Vegasban és Dél-Kaliforniában kerül megrendezésre. A Walmart mozdulata az után jött létre, hogy az Amazon azt mondta, hogy 800 millió dollárt költene az egynapos szállítás kibővítésére.

 

Mai bevételi jelentések:

1.Alibaba Group (NYSE: BABA)

2.Cisco Systems (NASDAQ:CSCO)

 

 

EU

 

 

Nullára csökkenti húsz év alatt új modelljeinek szén-dioxid-kibocsátását a Daimler járműipari konszern. A hírt Ola Källenius fejlesztési igazgató jelentette be. A fő hangsúlyt az akkumulátoros elektromos autókra helyezi a Daimler, robbanómotorok pedig addigra már csak hálózatról tölthető (plug-in) hibrid járművekben lesznek – tette hozzá Torsten Eder, motorfejlesztési igazgató.

A BMW cáfolja a német média értesüléseit

Német sajtóértesülések szerint a Mercedes és a BMW nehéz pénzügyi helyzete miatt veszélybe kerülhetnek a magyarországi bővítések. A BMW a VG.hu kérdésére elmondta, nem kommentálják a sajtó spekulációit.

Az Európai Unió (EU) trösztellenes szabályainak megszegése miatt 200,5 millió euróra (mintegy 61 milliárd forint) büntette a belgiumi székhelyű AB InBev söripari konszernt, mivel az az EU szerint visszaélve pozíciójával befolyásolta és korlátozta a határokon átnyúló sörértékesítést. A leuveni központú sörgyártó az egyik legkedveltebb, Jupiler márkáját a megnövekedett verseny miatt a belgiuminál alacsonyabb áron értékesítette a szomszédos hollandiai szupermarketek és nagykereskedők számára.

 

 

ÁZSIA

 

 

Szaúd-szigeteki állományok magasabbak voltak, majd fordítottak és csak 0,1 százalékkal növekedtek. Az index 2,1% -kal csökkent, miután Szaúd-Arábia azt állította, hogy két nappal azután, hogy a szaúdi olajszállító tartályhajókat szabotázták az Egyesült Arab Emírségek partjainál, az olajszivattyúállomásokra drónok támadtak.

A részvények 2% -kal emelkedtek a kezdeti ügyletekben, miután hétfőn közel 3,6% -kal estek vissza.

Al Alamiya és Al Baha Investment and Development 9,8% -kal illetve 8,8% -kal csökkentek, míg a Riyad Bank 2% -kal csúszott, a Saudi Telecom pedig 2,2% -kal csökkent.

Dubaiban az index 3,5% -kal emelkedett, egy hét napos szünetet követően, ami részben az Emaar Properties ingatlanközvetítő cég 5% -os nyereségének és az Emaar Malls, illetve az Emaar Development egységeinek köszönhető. Az Emaar bevásárlóközpontok 13,8% -kal nőttek, míg az Emaar Development 8% -kal nőtt. Az MSCI fenntartotta döntését, hogy a két ingatlancéget a standard indexben tartsa.

Aldar Properties, Abu Dhabi legnagyobb ingatlanfejlesztője 2,4% -kal bővült, miután az első negyedévi értékesítési árbevétel növekedést mutatott.

Abu Dhabi indexe 2,6% -kal csökkent a legrosszabb napján, több mint három év alatt. Az első Abu Dhabi Bank, az Egyesült Arab Emírségek legnagyobb bankja 8,6% -kal csökkent, miután az MSCI indexszolgáltató úgy döntött, hogy ellenáll a FAB külföldi befogadási tényezője növekedésének.

 

 

NYERSANYAG

 

 

Az aranyárak kissé alacsonyabbak voltak kedden a kora reggeli kereskedésben. Az árak éjszaka négy hetes magasra emelkedtek. A New York Mercantile Exchange Comex üzletágában forgalmazott júniusi arany határidős futamok 5,50 dollárra, vagyis 0,4% -ra helyezkedtek, azaz 1 296,30 USD egy uncia.