A WizzAir 500 útvonalon szállít utasokat, 44 országban, 145 célállomásra bővül a közeljövőben.

0
353

 

Izrael az év elején megnyitotta az Eilat Vörös-tenger üdülőhelyén új nemzetközi repülőterét, remélve, hogy az európaiak téli turizmusát növeli, és alternatívát nyújt a konfliktusok idejére a Tel Aviv fő kapuja felé. Eilat 2015 óta nagy megújulást tapasztalt az idegenforgalomban, amikor Izrael utasonként 60 eurót ajánlott fel a légitársaságoknak, amelyek közvetlen járatokat indítottak külföldről Ovdára. Ez csábította a légitársaságokat, mint a Ryanair, amely 50% -os piaci részesedéssel rendelkezik Eilat számára a téli járatokra- második helyen pedig a Wizzair áll, 18% részesedéssel. Moskowitz elmondta, hogy az elmúlt két évben az Eilatba irányuló idegenforgalom megduplázódott. Különösen gyors volt az orosz, magyar, lengyel és litván turizmus az Ovda repülőtéren keresztül.

Ebben a hónapban a szerb infrastruktúra minisztériuma is felkérte a légi fuvarozókat arra, hogy 12 nemzetközi célállomásra nyújtsanak be ajánlatot Konstantin Veliki repülőtéréről, ami Nis deli városában található.  Május 6-a az ajánlatok benyújtásának határideje, és a végső döntést 25 nappal később hozzák nyilvánosságra. Szerbia kormánya 600 millió dinárt (5,74 millió dollárt) szánt a „közérdekű” repülőgép-szállítók támogatására Szerbia második legnagyobb repülőteréről. A 2023-ig tartandó járatok Nis-t, Szerbia második legnagyobb városát, hetente kétszer összekapcsolják Nürnberg, Hannover, Friedrichshafen, Frankfurt és Karlsruhe (Németország), Göteborgban (Svédország), Bolognában és Rómában (Olaszország), Salzburgban (Ausztria), Budapest és Ljubljana (Szlovénia) városaival. A kormány a nyári szezonban hetente háromszor is támogatná Nis és Montenegró Adria üdülőhelye közötti járatokat.

„Ez befolyásolja a Nis repülőtér fejlődését, amely várhatóan 380 000 utast fog szolgálni ebben az évben, és másfél millió (utast) jövőre” – nyilatkozta Mihajlovicnak.

A WizzAir profitja minimum 20%-al növekszik évente, ami a tőkeforgalmazókat reményekkel tölti el.

A diszkont (low budget) légitársaság azt mondta, hogy az év végi nyeresége március végéig a 270-300 millió eurós (303-336 millió dolláros), ami a közép- és kelet-európai piacokon tapasztalható erős keresletet tükrözi.

Ezen kívül a londoni tőzsdén jegyzett légitársaság kedden a terhelési tényező képest 2,6 százalékponttal nőtt, az előző év azonos időszakához képest és az új éve jól kezdődött, a rendelkezésre álló helyenkénti kilométerenkénti bevétel 4 százalékkal emelkedik az első negyedévben. Továbbá a Brexit sem akadájozza meg a WizzAir-t, brit leányvállalata útitervengedélyt kapott, amely lehetővé teszi, hogy a brit EU-n kívüli rendeltetési helyekre szálljon, függetlenül a Brexit tárgyalások eredményétől.

A WizzAir tulajdonosa a Wizz Air Holdings, központi irodája Budapesten van, vezérigazgatója pedig Váradi József, aki előzőleg a MALÉV igazgatója volt. A cég évente 24%-kal nő, 2019-ben már record számú utast szállított, a cél pedig az, hogy több, mint 35 millió utast szállítson ebben az évben. Adó optimizált cég, mivel Angol Királyi Földön, Jersey szigeten van bejegyezve, ami egy úgynevezett adóparadicsom. 28%-os profit potenciálja van 2019 októberéig.