Napi hírek: Az USA-ban több mint kétszeresére emelkedtek a tarifák

0
318

USA

Az USA-ban több mint kétszeresére emelkedtek a tarifák:

Az USA-ban több mint kétszeresére emelkedtek a tarifák 200 milliárd dollár (153,7 milliárd font) értékű kínai áruk esetében, pénteken, a kereskedelmi háborújuk éles fokozódásával. Korábban Trump úr legfőbb gazdasági tanácsadója, Larry Kudlow azt mondta: “mindkét fél szenved” a kereskedelmi vita miatt.

Ezen a héten számos nagy médiavállalat szolgáltatott számunkra olyan adatpontokat, amelyek jól illusztrálják a mai zavaró médiavilágot:

Kezdjük a Disney-vel, amely május 8-án bejelentette negyedéves bevételeit. Ezen a héten Sinclair 9,6 milliárd dollárért vásárolta meg a Disney 21 regionális sporthálózatát (melyet a Fox megvásárlásakor kapott), és a Disney 353 $ millió Vice beruházását a vállalat mit sem érőnek tekinti. 2016-ban 5,7 milliárd dolláros értékkel növelte a finanszírozást.

Az Uber részvények a kereskedés első napján 7,6% -kal csökkentek, mivel a várt részvénypiaci tőzsdei lista nem nyerte meg a befektetőket. A munkamenet végére a részvények 41,51 dollár alatt voltak a vállalat 45 dolláros jegyzési ára alatt. Csütörtökön Uber 180 millió darab részvényt értékesített. A már tőzsdén jegyzett vállalat nehezen kezdte az első kereskedési napot. DE ez megszokott az ilyen nagy népszerűségnek örvendő cégek IPO-jánál, emlékezzünk csak vissza a Facebook vagy a mostani Lyft tőzsdere lépésére. Mindig sok a kétely a következő negyedéves jelentésekig. Ha venni akar, örülni kell az olcsó árnak, ha eladni, akkor lehet dühöngeni és várni egy kicsit.

EU

Beszáll a Daimlerbe egy kínai cég:

A kínai BAIC autógyártó maximum 5 százaléknyi részesedést vásárolna a Daimler cégben, hogy még szorosabbra fűzze kapcsolatát a német járműgyártóval.

A hétvégén több forrás elmondása szerint a BAIC még az év elején jelezte a Daimlernek, hogy 4-5 százaléknyi részesedést venne, és az egyik forrás tudomása szerint a kínai cég már meg is kezdte a Daimler-részvények felvásárlását a nyílt piacon.

Növekedik a Richter árfolyama

A csoport szintű árbevétel 3 százalékos növekedésére számít euróban számolva a Richter Gedeon Nyrt. idén – mondta Orbán Gábor, a Richter Gedeon Nyrt. vezérigazgatója a cég első negyedévét értékelő sajtóbeszélgetésén.

ÁZSIA

A Tadawul All-Share Index 1,8 százalékkal, 8,699 pontra csökkent, a legalacsonyabb szint március vége óta. A referenciaérték közel 7 százalékkal csökkent ebben a hónapban.

Az Egyesült Államok hadserege a múlt héten azt mondta, hogy számos B-52 bombázó a további erők részévé válik a Közel-Keletre, miután az iráni támadás esetleges előkészületeit aggasztóan jelezte.

A Dubai indexe 0,5 százalékkal csökkent, a legnagyobb hitelezője, az NBD súlykolása által, amely 0,2 százalékkal csökkent.

Az Abu Dhabi index 0,6 százalékkal emelkedett, amit a banki állomány növekedésének köszönhet.

Az első Abu Dhabi Bank 0,9 százalékkal nőtt, míg Abu Dhabi Kereskedelmi Bank 1,6 százalékkal emelkedett.
A Waha Capital viszont 0,1 százalékkal csökkent, miután a befektetési vállalkozás nettó vesztesége 57,8 millió dirhám volt, mivel a globális légi közlekedési lízingcég Aercap befektetését átértékelték. Dana Gas, Sharjah-alapú gázfeltáró és -termelő egy százalékkal csökkent.
Katar indexe 1 százalékkal csökkent, a kereskedelmi bankok és Katar gázszállító társaságok esetében , 2,5 százalékkal illetve 3,2 százalékkal csökkent. ($ 1 = 3.7503 riyals)

A japán e-kereskedelmi cég, a Rakuten Inc első negyedéves működési eredménye négyszeresére emelkedett, mivel 1 milliárd dolláros nyereséget könyvelhetett el a Lyft Inc. USA-ban futó társaságban.

A Rakuten beruházásai közé tartozik a márciusban felsorolt ​​Lyft(internetes szolgaltato), valamint a tavaly felsorolt ​​online cégkönyvtár cég, a Pinterest Inc. Részesedést vett a Dubaiban működő Careem cégnél is, amelyet márciusban az Uber Technologies 3,1 milliárd dollárért szerezett volna be.

A tech fogadások ebben az évben 56% -kal segítették a Rakuten részvényeinek vezetését, így a Nikkei 225 index szerint egyik legjobban teljesítője.

A működési nyereség 113,7 milliárd jenre (1,04 milliárd dollárra) emelkedett a márciusban végződő három hónapban, 281 milliárd jen volt egy évvel korábban, mondta a Rakuten pénteken. A Lyft befektetési nyeresége nélkül a nyereség csak 3,2 milliárd jen lenne.

 

A SoftBank részvényei pénteken 5,5% -kal csökkentek, a legnagyobb százalékos csökkenés öt hónap alatt, 6 milliárd dollárt törölve a piaci kapitalizációjából. A csoport értéke jelenleg 104 milliárd dollár.

Az Uberé a  leginkább várt IPO, a Facebook Inc hét évvel ezelőtti piaci debütálása óta, és a világ legnagyobb lovagló cége. Reméli, hogy a konzervatív árképzési megközelítés megakadályozza versenytársát a Lyft Inc-et.

NYERSANYAG

Az olaj határidős ügyletei hétfőn kevertek, az Egyesült Államok nyers szegélye alacsonyabb, mivel a befektetők és a kereskedők a globális gazdasági növekedési kilátások miatt megrémültek a kínai-amerikai kereskedelmi tárgyalások során. Az Egyesült Államok Nyugat-Texas közbenső (WTI) határidős futamideje 61,58 dollár hordónkénti, 9 centet, vagy 0,2% -ot 0223 GMT-nél, az előző településüktől számítva. A WTI bezárta az utolsó munkamenetet a nap folyamán.

Eközben Brent nyers határidős futamideje 70,73 dollár hordónkénti, 11 centet vagy 0,2% -ot tett ki az utolsó zárásuk után. Brent kicsit megváltoztatta az előző munkamenetet. A világ két legjelentősebb gazdasága közötti kereskedelmi konfliktus pénteken fokozódott, az Egyesült Államok 200 milliárd dollár értékű kínai áru utánpótlását követően Donald Trump elnök azt mondta, hogy Peking “törte meg az üzletet”, amikor lemondott a korábbi havi kötelezettségvállalásokról tárgyalások.