Nagy menetelésbe kezdett az arany árfolyama

0
155

USA

 

 

A Delta Air Lines állománya kissé emelkedett, miután a légitársaság 4,3% -os részesedést vásárolt a Hanjin Kal-ban, a Korean Air anyavállalatában. Delta azt mondta, hogy 10% -ra növeli a tétet.

A Micron részvényei 2,6% -kal csökkentek. A bank arra számít, hogy a kínai távközlési óriás, a Huawei-re vonatkozó USA-korlátozások negatív hatással lesznek a Micronra, mivel a Huawei jelentős vásárló, a forgalom 13% -át teszi ki 2019 első felében.

 

A Goldman Sachs 1 milliárd dollárt kínált Malajziának a több milliárd dolláros pénzügyi botrányban való részvételének kompenzálására Malajziában, de a délkelet-ázsiai ország miniszterelnöke ezt az összeget „földimogyorónak” nevezte.

 

 

NYERSANYAG

 

 

Nagy menetelésbe kezdett az arany árfolyama azóta, hogy szerdán a Fed meglebegtette a kamatcsökkentés lehetőségét a következő hónapokra. Ma reggel 2013 óta nem látott magasságba emelkedett a nemesfém árfolyama.

Az arany egy tipikus defenzív befektetés, annak ellenére, hogy sem kamatot, sem pedig osztalékot nem fizet. Egy jó alacsonyabb kockázatú alternatív befektetés olyan környezetben, amikor a kamatok alacsonyak. A Citigroup elemzője szerint folytatódhat a rali, “indokolt az aranyláz” és az nemesfém árfolyama akár 1500-1600 dollárig is emelkedhet.

Ennek feltétele, hogy a jegybankok nullára vágják a kamatokat és elkezdik keresni a gazdaság stimulálásának lehetőségét, a tőkepiacok pedig elkezdik beárazni a mennyiségi lazítást – mondja a Citigroup elemzője.

Az elemzők világszerte optimisták az arany árfolyamának további emelkedésével kapcsolatban a globális gazdaság állapotát és a kereskedelmi háborút látva, illetve az esetleges részvénypiaci lejtmenet miatt aggódva.

 

 

Folytatódik pénteken az olajár emelkedése, ennek eredményeként a héten közel 10 százalékkal került feljebb a WTI árfolyama. Az elmúlt napok szárnyalása mögött az amerikai-iráni konfliktus húzódik meg.

Tovább emelkedik az olaj árfolyama pénteken, a WTI újabb 0,8 százalékkal került feljebb a mai kereskedésben, amivel a héten közel 10 százalékot drágult. A brent árfolyama szintén felfelé araszolt, de kisebb mértékben, valamivel több mint 5 százalékot erősödött.

A heti emelkedés mögött az egyre fokozódó amerikai-iraki feszültségek állnak és az aggodalmak, hogy egy esetleges amerikai katonai akció hatással lehet a kínálatra, tekintve hogy a világ olajkitermelésének több mint ötöde a régióból származik.