Minden idők legsikeresebb befektetője

0
153

Warren Buffett amerikai részvénybefektető és üzletember, aki a Forbes listáján 2008-ban a világ leggazdagabb embere lett, megelőzve ezzel a Microsoft alapítóját, Bill Gatest.

Sikereinek elérésében legnagyobb támogatója a Berskhire Hathaway (NYSE:BRK.A), amely kiemelkedő eredményeket ért el azóta, amióta Warren Buffett irányítja.

Az elmúlt több mint 40 évben átlagosan 20,2 százalékos hozamot ért el. Azaz 1 millió forintból majdnem fél milliárdot csinált, ami a legjobb S&P500 teljesítményének a 78-szorosa.

Legjobban úgy láthatjuk tisztán ezt a hihetetlen eredményt ha összehasonlítjuk például az S&P 500 teljesítményével. Az alábbi grafikon szemlélteti a hozamok közötti eltérést:

Ezek után ha felmerül a kérdés hosszútávú befektetés során melyiket választaná, számunkra egyértelmű a válasz. Ön mit gondol?

A Berskhire Hathaway 63,45 milliárd dolláros bevételt ért el a Berkshire Hathaway a július-szeptemberi negyedévben, ami 6,3 százalékos növekedés az előző évhez viszonyítva. A vállalat nettó eredménye 18,7 milliárd dolláros profit lett így, ami a négy és félszerese az egy évvel ezelőtti szintnek.

Warren Buffet nem hisz a tőzsdei spekulációban. Ehelyett egy sajátos, mégis nagyon egyszerű befektetési stratégiát követ. Jöjjön el következő ingyenes előadásunkra és tudja meg hogyan gondolkodik egy milliárdos!