Mi történik Európában?

0
350

Amit nemrég fedeztünk fel, hogy a franciaországi zavargások voltak. Mi történt? Volt egy nagy ellentmondás azok között, akik a nyersolajra kivetett adókat akarják növelni, szemben azokkal, akik nem. Ha még nem tudott többet olvasni, itt van néhány érdekes tény:

  • A legnagyobb adókulcsokkal rendelkező országok már Európában vannak.
  • Van-e nagyobb probléma a kontinensen? A német DAX index aggasztó jeleket küldött.
  • Továbbá még a Deutsche Bankról (ETR:DBK) is beszélnünk kell. Nem gyakran látni ilyen chartokat.

 Az Alibaba Group Holding Ltd (NYSE:BABA) szerdán partnerséget kötött a belga kormányzattal. További információért ide kattintva olvassa el a témában írt cikkünket.A Netflix (NASDAQ:NFLX) elég pénzt fog fizetni, hogy megtartsa az ikonikus tv show-t a platformjukon, a Jóbarátokat (Friends). A megállapodás szerint 100 millió dollárt fizet a tulajdonos, Wagner Media vállalatnak. Ez elég jelentős ugrás az évi 30 millió dollárért, amelyet korábban fizetett a közvetítésért.


Donald Trump amerikai elnök és Xi Jinping kínai elnök tűzszüneti megállapodása Argentínában a hétvégén aktíválta a kínai oldalt. A külkereskedelmi mérleg kiegyensúlyozása érdekében Kína bejelentette, hogy az USA-ból vásárol: szójababot, természetes földgázt és kőolajat. Trump “TariffMan”-nek szólítja ezentúl magát, és egy érdemleges megállapodásban hisz. Jó esélye van rá, hisz a kínaiak már megtervezték a 2019. Március 1-ig tartó vámháború tűzszünete alatti kereskedelmi kapcsolat újraépítését Amerikával. Eddig a következők történtek:

  • 38 különböző törvény bünteti a licensz nélküli gyártást, vagy technológia lopást (eddig ilyen nem volt).
  • Kína azonnal feloldotta az amerikai termékekre vonatkozó embargót.
  • Kína elkezdte a szója, gáz és kőolaj vásárlását az Amerikából.
  • 3 hónap után jelezte Peking, hogy mindent megtesznek a megegyezés érdekében.

Figyeljük az alulértékelt kínai részvényeket, amelyek a legtöbbet tudnak profitálni a kialakult helyzetből! 2019. Március 1-ig MÉG NEM KELL 25% adót fizetni a kínai temékekre az Amerikában! Például: ALIBABA.