Mi is az a kereskedési terv?

0
444

Legyen a saját maga kereskedője!

Más szóval: Ne kövesse valaki más kereskedelmi tanácsát vakon.

Csak azért, mert valaki jól kereskedik a módszerével, ez nem jelenti azt, hogy az Ön számára az működni fog.

Mindannyian különböző élethelyzetekben vagyunk az életben, és mindannyian különböző piaci nézeteket vallunk, különböző gondolkodási folyamatok, kockázati tolerancia szintek és piaci tapasztalatok figyelhetők meg.

Legyen saját személyre szabott kereskedési terve és frissítse azt, ahogyan a piacról tanul tőlünk.

A kereskedési terv kidolgozása és betartása a kereskedelmi fegyelem két fő összetevőjéhez tartozik. De a kereskedelem fegyelme nem elég. Még a szilárd kereskedelmi fegyelem sem elég.

Sziklaszilárd fegyelemnek kell lennie.

Ismételjük: szikla szilárd.

Mint egy téglafal.

Szeretnénk sikeres kereskedők lenni! És itt a lényeg, a szikla szilárd kereskedelmi fegyelem a legfontosabb jellemzője a sikeres kereskedőnek.

A kereskedési terv meghatározza, hogy mit kell tenni, miért, mikor és hogyan. Ez magában foglalja a kereskedő személyiségét, a személyes elvárásokat, a kockázatkezelési szabályokat és a kereskedelmi rendszereket.

Amikor követik, a kereskedési terv segít a kereskedelmi hibák korlátozásában és a veszteségek minimalizálásában. A kereskedési terv eltávolítja a rossz döntéshozatalt a pillanat hevében.

Az érzelmei elfogyaszthatják Önt, ha a pénz már úton van, és irracionális döntéseket hozhat. Nem akarja, hogy ez megtörténjen. A legjobb módja annak, hogy megakadályozzuk, hogy ez történjen az, ha minimálisra csökkentjük érzelmi befolyásunkat, gondolkodva úgy, hogy tervet nyújtunk minden lehetséges piaci akcióra.  A megfelelő forex kereskedési tervvel minden fellépés leírható, úgyhogy a pillanat erejéig nem kell döntéseket hoznia. Csak egyszerűen ragaszkodik a kereskedelmi tervéhez.

Mi a  kereskedési terv és a kereskedési rendszer közötti különbség?

Mielőtt folytatnánk, gyorsan meg kell különböztetnünk a kereskedési terv és a kereskedési rendszer közötti különbséget.

  • A kereskedési rendszer leírja, hogyan lép be és ki a kereskedésből.
  • A kereskedelmi rendszer RÉSZE a kereskedési tervnek, de csak egy fontos elem, olyan, mint az elemzés, végrehajtás, kockázatkezelés stb.

Mivel a piaci körülmények folyamatosan változnak, a jó kereskedő általában két vagy több kereskedelmi rendszerrel rendelkezik a kereskedési tervében.

A kereskedési rendszereket később még mélyebben foglalkozni fogunk, de úgy gondoltuk, hogy fontos megmutatni a kettő közötti különbséget a zűrzavar elkerülése érdekében.