Kávékísérő rövid hírek a világ minden pontjáról

0
141

USA

 

 

 

A Credit Suisse elemzői azt mondták szerdán, hogy a Tesla viszonylag lecsökkentette kilátástait az elektromos járműgyártásra nézve, részben a ambiciózus, régi iskolai versenytársa, a Volkswagen nagyon szép teljesitményei miatt.

Forrás: https://www.cnbc.com/2019/06/26/credit-suisse-initiates-tesla-coverage-sees-15percent-downside.html

 

 

Az amerikai szabályozók felfedeztek egy esetleges új hibát a Boeing problémás 737 Max repülőgépén, ezokból valószínűleg visszavonja a vizsgálati repüléseket. A Federal Aviation Administration (FAA) azt mondta, hogy a szimulátor tesztek során azonosítottak egy “potenciális kockázatot”, de nem mutattak ki konkrét részleteket. A vállalat korszerűsíti a légi jármű ütközésgátló szoftvereit, amelyre a balesetfigyelők összpontosítanak.

Forrás: https://www.bbc.com/news/business-48752932

 

 

A FedEx részvényei 2,5% -kal nőttek, miután a vállalat 5,01 USD-os részvényenkénti korrigált negyedéves nyereséget számolt be, és a Refinitiv 4,85 dolláros becslést verte. A bevétele is meghaladta a várakozásokat.

Forrás: https://www.cnbc.com/2019/06/26/stocks-making-the-biggest-moves-midday-micron-carecom-blackberry-paychex.html

 

 

 

EU

 

 

 

A Bayer vegyipari óriás (DE: BAYN) aktivista részvényesei nyomása szerint szerdán egy külső ügyvédet vett fel, aki tanácsot ad a felügyelő bizottságnak, és létrehozott egy bizottságot, amely segíti a több milliárd dolláros glifozát peres ügy megoldását. A Bayer a Monsanto (NYSE: MON) 63 milliárd dolláros megszerzésének nyomán a részvények árát vette szemügyre, amely hatalmas jogi kérdéseket hozott magával, miután több mint 13.400 felperes állította, hogy a vállalat glifozát-gyomirtója rákot okozott. Angela Merkel német kancellár szerdán elmondta, hogy a német gazdák végül abbahagyják a glifozát alkalmazását, ami ellentmond a Leverkusen-alapú vállalat nézetének.

 

 

A svéd távközlési berendezések beszállítója, az Ericsson (BS: ERICA’s) szerdán bejelentette, hogy, az első, teljesen automatizált gyárát tervezi az Egyesült Államokban. Célja, hogy az 5G technológia bevezetéséhez szükséges rádiókat készítsen, és már a jövő év elejétől üzemeltetnék. A vállalat azt mondta, hogy az Egyesült Államokban az állami és helyi hatóságokkal folytatott megbeszélések után dönt a helyszíről. Az Ericssonnak kutatási és fejlesztési területe van – egy szoftverfejlesztő központ – a Texasban.

 

 

 

ÁZSIA

 

 

 

Didi Chuxing, a kínai fuvaroztató óriás, szerdán azt mondta, hogy bővíti a Guangzhou Automobile Group Co Ltd-vel (GAC Group) folytatott partnerségét olyan területekre, mint a fuvarozás és az autonóm vezetés. A GAC tavaly több mint 2,1 millió autót értékesített, beleértve a Toyota, a Honda és a Mitsubishi gyártmányait.

Forrás: https://www.reuters.com/article/us-china-didi-chuxing/chinas-didi-expands-partnership-with-automaker-gac-group-idUSKCN1TR16Y