Kávékísérő hírek: Az olajárak 1% -kal csökkentek USA és Kína közötti fokozódó kereskedelmi csata miatt

0
332

USA

 

 

A Facebook Londont választotta a WhatsApp hajtóerejének mobil fizetési iparágba történő fejlesztésének központjává. Az üzenetküldő szolgáltatás felemeli a bérbeadást, és 100 új szoftvermérnököt vesz fel a fizetési platformra. A legtöbb alkalmaztatás Londonban lesz, további szerepkörökkel Dublinban. Szeretnének együttműködni a londoni és dublini legjobb technikai és operatív szakemberekkel, hogy a WhatsAppot a második évtizedébe vigyek.

A Lyft részvényei kedden,  3% -kal csökkentek, majd közel 3% -kal emelkedtek, miután a vállalat márciusban való nyilvánosságra hozása után jelentősebb veszteséget jelentett az első bevételi jelentésében. A cég 772 millió dollár bevételenként 9,02 $ -os részvényenkénti veszteséget jelentett. A Lyft a második negyedévre vonatkozó útmutatást is közölte, amely a vártnál magasabb volt.

A Papa John’s állománya 3% -al ugrott, miután a pizza kiskereskedő a vártnál jobb eredményről számolt be. A vállalat 31 centet tett ki részvényenként 398 millió dolláros bevételből, és a Wall Street-re vetített 24 centes részvényenkénti nyereséget 386 millió dollár előrejelzését verte.

 

Mai bevételi jelentések:

1.Royal Dutch Shell Plc (AMS: RDSA)– olajkitermelő

2.British American Tobacco (LON: BATS)

3.CenterPoint Energy, Inc. (NYSE: CNP)-egy Fortune 500 villamos- és földgázüzem

 

 

ÁZSIA

 

 

Az indiai részvények több mint 1 százalékkal csökkentek szerdán, és a hatodik egyenes munkamenethez képest alacsonyabbak voltak, mivel a befektetők óvatos álláspontot képviseltek az Egyesült Államok és Kína közötti kereskedelem ügyében.

A szélesebb körű NSE index 1,2 százalékkal gyengébb volt 11.359.45-nél, ami a legalacsonyabb, több mint hat hét alatt.

Eközben a BSE-index indexe 1,3 százalékkal 37,789,13-ra csökkent, és ez a legalacsonyabb záró szint közel nyolc hét alatt.

Az NSE indexen a csúcskategóriák közé tartoztak az index ‘nehézsúlyosok’, mint például a Reliance Industries Ltd és a Bank of India, 3,3 százalékot, illetve 2,4 százalékot tettek ki.

A Zee Entertainment Enterprises Kft. százalékos arányban a legtöbbet elvesztette, több mint 10 százalékkal alacsonyabb.

 

A japán telco SoftBank Corp szerdán azt mondta, hogy 4 milliárd dollárt költene a Yahoo Japan Corp-ra, és az internetes vállalatot leányvállalatává tenné, ez a lépés pedig 24%-al emelné ez évi profitját.

Telco azt mondta, hogy 456,5 milliárd jen (4,2 milliárd dollár) értékű új részvényt vásárol a Yahoo Japánban, növelve a SoftBank Corp-nak a 12 százalékát 45 százalékra.

Ezzel a kiegészítéssel a Softbank, mely decemberben a legnagyobb nyilvánosságra hozatalt jelentette be Japánban, előrejelzése szerint a működési eredmény 890 milliárd jenre emelkedne a folyó pénzügyi évben.

A SoftBank Corp 302 jenért vásárol egy részvényt, avagy 2,3 százalékos kedvezményt a szerdai záróárhoz képest.

 

A szaúd-bevásárlóközpont üzemeltetője, az Arabian Centers a cégdokumentum szerint a kezdeti nyilvános ajánlattételének (IPO) árajánlata után 2,8 milliárd dollárt (747 millió dollárt) fog felvenni.

Ez a Szaúd-Arábia egyik legnagyobb IPO-ját tenné, mivel a Nemzeti Kereskedelmi Bank 2014-ben 6 milliárd dollárt emelt, és a Saudi Ground Services 2015-ben 752 millió dollárt emelt, a Refinitiv-adatok megmutatták.

A vállalat ára részvényenként 26 riál volt, a dokumentum szerint, megerősítve egy korábbi Reuters-előrejelzéseket, a részvényenkénti 26 és 33 riál közötti árkategóriával összehasonlítva, 95 millió részvény értékesítésénél. A cég azt tervezi, hogy akár több részvényt is kibocsájt, így növelve az IPO nagyságát 2,47 milliárd riádról 2,8 milliárdra, ami 22,7 százalékos növekedésnek felel meg.

A könyvépítés folyamán 3,1 milliárd rendelésű könyvet gyűjtöttek össze az állami és magán alapokból, a tengerentúli befektetőkből és más intézményekből.

 

 

NYERSANYAG

 

 

A New York Mercantile Exchange Comex divíziójában forgalmazott júniusi arany határidős futamidő 1,281,40 dollárra, 4,20 dollárral, avagy 0,3%-al csökkent, miután egy három hetes, 1,292,75 dolláros csúcsértéket ért el. A Spot arany, amely az árukon kívüli kereskedéseket tükrözi, 1280,34 dollár, vagyis 0,3% -kal (4,09 dollár) az unciánként (ET 18:15 GMT) csökkent.

 

Az arany riválisa, a dollár is csökkent. A dollárindex, amely hat dollár egységgel szembeni mérlegelést mutat, 97,39 értéknél egy hajszálnyit alacsonyabb volt. Az arany egyedülálló helyzetben van ahhoz, hogy jó és rossz híreket élvezhessen Kínában, ellentétben a dollárral, amely csak a kereskedelmi tárgyalások során fellépő bajok ellen védett.

A múltban az Egyesült Államok és Kína közötti üzletág reményei felerősítették a gyémántot arra a várakozásra, hogy a kínai ékszerek fogyasztása emelkedni fog. Az elmúlt napokban aggodalomra ad okot, hogy ugyanazok a tárgyalások elkezdhetik megdönteni az aranyat, mint biztonságos menedéket.

 

Az olajárak csütörtökön 1% -kal csökkentek az Egyesült Államok és Kína közötti fokozódó kereskedelmi csata miatt, annak ellenére, hogy az Egyesült Államok crudestockpilese meglepte. A Brent nyersolaj határidős értéke hordónként  69,72 dollár (0251 GMT) volt, ami 65 centet, vagyis 0,9 százalékot tett ki a korábbi elszámolásukból. Korábban több mint 1 százalékkal esett vissza. Az Egyesült Államok Nyugat-Texas közbenső (WTI) nyers határidős futamideje 61,52 dollár hordónként, 60 centet vagy 1 százalékot tett ki, miután több mint 1 százalékkal csökkent.

A kínai-amerikai kereskedelmi háború ezen a héten az olajárakra mérséklődött, mivel a világ két legnagyobb gazdasága közötti feszültségek felerősítik a globális gazdasági kilátásokat. Donald Trump amerikai elnök szerdán elmondta, hogy Kína „megszakította az üzletet” a Washingtonban folytatott kereskedelmi tárgyalások során, és merev tarifákkal szembesülne, ha nem születik megállapodás. Magasabb tarifák lépnek hatályba pénteken, Liu kínai alelnöke, kétnapos látogatása során Washingtonban.

 

Mind a Brent, mind a WTI referenciaértékek eddig több mint 30 százalékkal emelkedtek. A globális kínálatot az OPEC-tagoknak Venezuelára és Iránra vonatkozó amerikai szankciók is szigorították.