Kávékísérő hírek a nagyvilágból

0
133

Az Európai Unió új adatvédelmi szabályzatának hatályba lépése óta a szociális média óriás Facebook és leányvállalatai, az Instagram és a WhatsApp a legtöbb adatgyűjtési nyomozások tárgyát képezték az Ír Köztársaságban. Írország adatvédelmi bizottsága 19 törvényes vizsgálatot indított, amelyek közül 11 a Facebookra, a WhatsAppra és a Instagramra összpontosít.

A Teva Pharmaceutical Industries Ltd vasárnap elmondta, hogy 85 millió dollárt fizet, miután a vállalat szembesült azzal a váddal, hogy ő és más gyógyszergyártók segítették az Egyesült Államok opioid fogyasztás járványszerű elterjedését.

Az újabb rendítő rendeletek végett a  Huawei, a világ második legnagyobb mobiltelefongyártóját, miután az Applet tavaly kiszorította a piacról, hamarosan teljesen kirekesztik az amerikai gyártású technológiából. Nyár végére új Huawei telefonok fognak megjelenni Google alkalmazások nélkül, illetve az amerikai számítógépes chip-vállalatok megszűntetik a Huawei ellátását ötödik generációs vagy az 5G-s vezeték nélküli hálózatok kiépítését segítő technológiával.

 

Mai bevételi jelentések:

1.Bank of Nova Scotia (TSE: BNS)

2.Heico Corp (NYSE: HEI)-elektronikai cég

3.WorkDay Inc. (NASDAQ: WDAY)-egy pénzügyi menedzsment és humán tőke menedzsment szoftvergyártó.