Íme néhány megfontolandó tényező, ami segít befektetéssel kapcsolatos döntéseket meghozni

0
126

Mint láthattunk, az arany ára rohamos növekedésbe kezdett, hatalmas cégek és országok sokasága a sárga nemes fémbe fektet, ami nem meglepő, hiszen az aranybányászati készletek könnyen megvásárolhatók és értékesíthetők. Ha készpénzre van szükség, azonnal eladható a készlet. Viszont a fizikai arany- és az aranyérmékek nem forgalmazhatók olyan könnyen.
Persze nehézségekbe ütközhetünk, mikor a legjobb aranybányaszati vállalkozást keressük, de íme néhány megfontolandó tényező, ami segít a legjobb döntést meghozni:

 

  • A cég hatékony menedzsmentje: A vállalat sikere iránt érdeklődésre számot tartó tulajdonjog és vezetés segít megvédeni befektetését. Az elmélet így szól: ha a cég pénzt keres, én is, mint befektető, pénzt keresek.

 

  • Környezeti költségek és politikai kockázatok: Olyan céget kell keresnünk, amely navigálhat a bányászat bonyolult és költséges környezetvédelmi szempontjaival, valamint a politikai kockázatokkal. Nézzünk szembe a tényekkel: az aranybányászat nem egy könnyű dolog a korszerű üzemben. Ez az üzlet gyakran veszélyes környezetben található, beleértve a fizikai kockázatot is.

 

  • Finanszírozási képesség: fontos megvizsgálni a bányász jelenlegi készpénz-pozícióját és a fennálló tartozását. Az aranybányászati cégek folyamatos tőkebefúvást igényelnek, így mérlegüknek szilárdnak kell lennie.

 

Az arany egy stabil értékforrás, ebben nincs párja. Az emberek több ezer éve használják. Egy jó befektetési pont, ha az elkerülhetetlen medve piac beköszönt. Az arany általában jobban teljesít a medve piacán, és a medve piac sokkal valószínűbb most, mint az év elején. Az arany mindig egy biztonságos menedék, mindig van rá kereslet, de ez nem azt jelenti, hogy a párna alatt aranyrúdakat kell tartani. Az aranyrúdak nem nyújtanak elég biztonságot, az árak gyakran ingadoznak, a legokosabb döntés, ha az aranyrúdak helyett inkább az egyszerű, becsületes lapátolóba fektetünk – vagy konkrétabban, az aranybányászati cégekbe, mivel a munkájukra mindig szükség lesz.
A bányaipari cégeknek gyakran kell dolgozniuk a pénzverőkkel, amelyek olyan vállalatok, melyek bányászati tevékenységeket finanszíroznak részesedés cseréjébe, ami újból biztosítja az arany “halhatatlanságát”.

Mi pontosan ezért foglalkozunk a Newmont Goldcorp-pal, mely a világ legnagyobb aranybányája, itt olvashat róla részletesebben.