Hollandiában is kémkedéssel gyanúsították meg a Huaweit

0
299
FILE PHOTO: The Huawei logo is pictured outside their research facility in Ottawa, Ontario, Canada, December 6, 2018. REUTERS/Chris Wattie/File Photo

USA

 

 

A McDonald’s  étteremlánc lehetővé teszi, hogy a franchise-ügynökök eldönthessék, hogy melyik reggelit szolgálják fel egész nap, hogy egyszerűsítsék a műveleteket és csökkentsék a várakozási időt az ügyfelek számára.

 

Donald Trump amerikai elnök azt javasolta, hogy a Federal Reserve támogassa az Egyesült Államokat a Kínával folytatott kereskedelmi csatában.A világ két legnagyobb gazdasága közötti kereskedelmi vita ezen a héten mindkét oldalon tarifális emelkedéssel végződött. A Twitteren egy posztban, Trump úr azt mondta, hogy Kína lépni fog, hogy ösztönözze gazdaságát, hogy az esést helyrehozza. Ha a Fed “megegyezne” a potenciális kínai ingerrel, akkor “játék vége” lenne.

 

Amikor 51 embert megöltek Christchurchben, Új-Zélandon márciusban, a gyanúsított, az ausztrál ember, a Facebookon közvetítette a támadást. A videó elterjedt az interneten. Kedden este, a legerősebb válaszában még a társadalmi hálózaton keresztül élő, erőszakos jelenetekre, a Facebook bejelentette, hogy több korlátozást fog bevezetni az élő videó szolgáltatásának használatára. A vállalat azt mondta, hogy keddtől fogva bárki, aki megszegi a Facebook Live-on történő tartalomszórás bizonyos szabályait, átmenetileg megtilját a szolgáltatás igénybevételét, azzal a lehetőséggel, hogy az első bűncselekmény 30 napos tilalmat jelent. Korábban nem büntették rendszerint a felhasználókat addig, amíg többször meg nem törték ezeket a szabályokat.Több jogsértő vagy olyan személy, aki különösen nagy jelentőségű tartalmat tesz közzé, kizárható a Facebookról.

 

 

EU

 

 

Hollandiában is kémkedéssel gyanúsították meg a Huaweit

Titkos „hátsó ajtóval” rendelkezik a kínai Huawei az egyik nagy holland telekommunikációs vállalat hálózatában, amelyen keresztül hozzáférhet a felhasználók adataihoz – olvasható a holland sajtóban.A cikk szerint a holland titkosszolgálat (AIVD) vizsgálatot folytat az ügyben, egyebek mellett azt próbálják megállapítani, hogy a biztonsági rés lehetővé tette-e a kémkedést a pekingi kormány számára. Azt nem részletezték, hogy hardveres vagy szoftveres „hátsó ajtóról” van-e szó, és egyáltalán hogyan működik.

 

A Mercedes és a BMW sem fordít hátat Magyarországnak

A Mercedes és a BMW is eldöntötte, hogy Magyarországon épít gyárat, ezeket a beruházásokat pedig véghez is viszik – így kommentálta a Magyar Gépjárműipari Egyesület (Mage) ügyvezető főtitkára, Kilián Csaba, azokat a sajtóhíreket, amelyek szerint a két német óriásvállalatnál kérdésessé váltak a magyar fejlesztések. Rámutatott, hogy a globális autóipar számos változás előtt áll, ezek pedig magukkal hozzák a költséghatékonyság és a versenyképesség javítását is.

 

Ázsiai partnerekkel próbál nagyobb nyereséget elérni a Volvo

Hosszú távú beszállítói szerződést kötött a svéd Volvo Cars több milliárd dollár értékben a dél-koreai LG Chem és a kínai Contemporary Amperex Technology Co Ltd (CATL) akkumulátorgyártó vállalatokkal – jelentette be szerdán a svéd vállalat. A Volvo Cars 2025-re 50 százalékra tervezi növelni az elektromos autók részarányát globális értékesítési volumenében.