Hatalmas lehetőség az európai vállalkozások számára

0
337

Az Alibaba Group Holding Ltd (NYSE:BABA) szerdán partnerséget kötött a belga kormányzattal, hogy létre hozhasson  egy kereskedelmi központot (trade hub), amelynek célja, hogy segítsen az országbeli vállalatoknak külföldi termékek értékesítésében.

Ez része az Elektronikus Világkereskedelmi Platformnak (eWTP), melyet először az Alibaba társalapítója, Jack Ma javasolt 2016-ban.

Belgium az első olyan európai ország, amely Jack Ma által először jelentette be az Electronic World Trade Platform (eWTP) elnevezésű kezdeményezést. A terv célja, hogy segítse a kis- és középvállalkozásokat külföldi termékek értékesítésében , amit hagyományosan bonyolultnak és drágának találtak.

A kezdeményezés részeként az Alibaba logisztikai karja alatt nyitja meg a raktárat Cainiao Liege tartományban. Ez segíteni fogja az európai vállalkozásokat, hogy áruikat Kínába szállítsák.

Jack Ma  ígéretének része az is, hogy 200 milliárd dollár értékű minőségi árut importáljon a világ összes országából  Kínába az elkövetkező öt évben.

Malajzia és Ruanda is létrehoztak e-kereskedelmi csomópontokat az eWTP kezdeményezés részeként.

“Nagyon hiszünk abban, hogy az eWTP keretében megnyitjuk az európai vállalkozások hatalmas lehetőségeit a globális határokon átnyúló kereskedelem előnyeinek kihasználására, különösen a kínai piacra, ahol az európai áruk iránti kereslet magas” – mondta Daniel Zhang, az Alibaba vezérigazgatója egy sajtóközleményben, szerdán.