Félnek és Emelkednek! Félnek, de cselekednek! (és Ön?)

0
674

 

A nagy bankok, mint a Citigroup (NYSE: C), a J.P. Morgan Chase (NYSE: JPM) es a Bank of America (NYSE:BAC)  2 százalékot emelkedtek tegnap a magasabb kamatpolitika segíti az amerikai bankszektor erősödését. Az US feldolgozóipar nyolc hónap alatt a leggyorsabb ütemben bővült, felhajtó erőként hatott  10 éves kincstári hozamokra is már 2,47% – is volt a múlt héten.

Az Amazon (NASDAQ: AMZN) 1,33 százalékkal emelkedett, miután Oppenheimer célárat emelt az e-kereskedelmi vállalat részvényeire.  2,085 dollárt ér az AMZN részvénye. Az Oppenheimer azt mondta, hogy azért lát potenciált az emelkedésre, mert a vállalat mesterséges intelligenciában és a felhő szolgáltatásban nagy mértékben tud fejlődni, így növelni várható bevételeit!

Johnson & Johnson (NYSE: JNJ) baba sampon mintáit Indiában a szabályozók visszautasították.  A vizsgálatok azt mutatták, hogy a minták formaldehidet tartalmaztak, de a J&J szerint a vállalat tagadja az eredményeket, szerintük a termékek biztonságosak.

Mai beveteli jelentesek USA:

1.GameStop (NYSE: GME)- egy amerikai videojáték kiskereskedő
2.Exfo Inc (NASDAQ: EXFO)- egy olyan vállalat, amely a vezetékes és mobil távközlési hálózatokhoz teszteszközöket és szolgáltatásbiztosítási termékeket tervez és gyárt
3.NovaGold Resources Inc.(NYSEAMERICAN: NG)-egy nemesfém kitermelő vállalat

ÁZSIA

Ázsiai állományok márciusban folytatták rallyjukat, mivel a kínai-amerikai kereskedési megállapodásra vonatkozó optimizmus és a főbb központi bankok monetáris politikája mind a részvénypiacok emelkedésének kedvez.

Az MSCI Ázsia-csendes-óceáni részvényeinek indexe 2019 első negyedévében mintegy 9 százalékkal nőtt,ez a legnagyobb negyedéves emelkedés 2012 márciusa óta.
Az Egyesült Államok és Kína között folyamatban lévő tárgyalások jó úton haladnak, látszik hogy a két ország megállapodásra törekszik. Vége lehet egy vámháborúnak, amely az elmúlt évben zavarta a nemzetközi tőkepiacokat is piacokat. Pénteken Donald Trump amerikai elnök azt mondta, hogy a Kínával folytatott kereskedelmi tárgyalások nagyon jól mentek, de nem fogad el semmi kevesebbet, mint egy “nagyuzletet”, a pekingi tárgyalások zárásával..

Kötel-Kelet

A Dubai tőzsde négy havi csúcsra ért hétfőn, részben a legnagyobb hitelező, NBD(National Bank of Dubai) húzta felfelé az indexeket. A Dubai Index 2,4% -kal zárt feljebb, az Emirates NBD-vel 4,5 százalékkal emelkedett.

Kőolaj

Az elmúlt négy év legalacsonyabb szintjére csökkent a Kőolaj-exportáló Országok Szervezetének (OPEC) olajtermelése márciusban, elsősorban a szaúdi termelés visszafogása miatt. Az OPEC márciusi termelése napi 30,40 millió hordó volt, napi 280 ezer hordóval kisebb a februárinál és 2015 óta a legalacsonyabb adat. A márciusi termeléscsökkenés jelentős részben annak hatására következett be, hogy a szervezet legnagyobb olajtermelője, Szaúd-Arábia a múlt hónapban egymaga napi 220 ezer hordóval, napi 9,90 millió hordóra fogta vissza a termelését. A felmérés szerint Venezuela olajtermelése is jelentősen visszaesett, napi 150 ezer hordóval, napi 900 ezer hordóra zsugorodott.

A kőolajkitermelő országok egyetlen módja, hogy pénzt csináljanak még a kőolajból, ha összetartva csökkentik a termelést és felviszik az árakat. Ez erőteljesen megerősíti a kartelen kívül lévő kisebb kőolajos országok tevékenységét: megy az “feketén”. A WTI 61 dollár, a Brent pediglen 68 hordónként ma.