Exkluzív interjú a Wizz Airrel

0
294

Készítettünk egy exklúzív interjút a Wizz Air Magyarországgal. Az olvasóink által feltett kérdéseket Laky Zoltán Wizz Air PR tanácsadója nagy szeretettel válaszolta meg nekünk. Íme pár publikus kérdés:

 

 

Mi a magyarországi utasok kedvenc Wizz Air-es úticélja?

 

„Az egyes úti célokra vonatkozó adatok bizalmas üzleti információnak számítanak, de összességében elmondható, hogy 2019-ben több mint 6 millió jegy elérhető a Wizz Air Magyarországról induló és ide érkező járatain. Ez meghaladja bármely más légitársaság egy év alatt valaha elért magyarországi forgalmát, és közel 10%-os növekedést jelent 2018-hoz képest.”

 

Melyik volt a legolcsóbb jegyük? Lesz-e még ilyen?

 

„Egyes útvonalakon már 2990 forinttól lehet egy útra szóló jegyet foglalni légitársaságunknál. A viteldíjakat számos tényező befolyásolja, például az útvonal és a szezon. Légitársaságunk ezen túlmenően dinamikus, a mindenkori keresletet tükröző árszabást alkalmaz.”

 

Kit tartanak a legnagyobb konkurens cégnek? 

 

„Közép-Kelet-Európában, ahol az emberek tekintélyes része még sohasem repült, nemcsak a többi légitársaságot, hanem az autózást, a vasúti és buszos közlekedést is a versenytársunknak tekintjük. Célunk, hogy alacsony viteldíjainkkal és minőségi fedélzeti szolgáltatásainkkal minél több embernek tegyük lehetővé a repülést. A légiközlekedési iparágra ma élénk piaci verseny jellemző. Nem szeretnénk kiemelni egyetlen közvetlen versenytársunkat sem, ugyanakkor büszkék vagyunk rá, hogy ma a Wizz Air Európa egyik leggyorsabban növekvő, egyben a régió vezető diszkont légitársasága. Budapesten elsőként a Wizz Air flottájába érkezett meg az Airbus új, halkabb és környezetbarát A321neo repülőgépe, márciusban pedig a Wizz Air vehette át a régió legjobb diszkont-légitársaságának járó CEESAR-díjat az utasok szavazatai alapján.”

 

Elérik-e idén a 40 millió utaslétszámot?

 

„2018-ban 30 millió utas választotta légitársaságunkat, 20 százalékkal több, mint az előző évben. Arra számítunk, hogy 2019-ben is folytatódik a dinamikus növekedés, és meg is haladjuk az évi 40 milliós utasszámot.”

 

Hol nyílnak az új célállomások?

 

„Idén tavasszal Budapestről kettő (London–Gatwick és Oslo), Debrecenből három új célállomás (Palma de Mallorca, Lárnaka, Málta) vált elérhetővé a Wizz Air utasai számára, júniusban pedig Budapest és Castellón között indul új járat. Légitársaságunk folyamatosan keresi a lehetőségeket új piacok elérésére és újabb útvonalak bevezetésre, amelyek hozzájárulhatnak a légitársaság gyors növekedéséhez. Európa-szerte és azon túl is számos potenciális partnerrel tárgyalunk, hogy a lehető legtöbb utas számára kínálhassunk magas színvonalú szolgáltatásokat valóban megfizethető árakon. Minden jövőbeni fejleményről időben tájékoztatni fogjuk a közvéleményt és utasainkat.”

 

Terjeszkedik-e a Wizz Air a hosszú távú útvonalak terén, mint például Dubai vagy Kazahsztán?

 

„A Wizz Air már jelenleg is hetente két járattal biztosít gyors, kényelmes és megfizethető összeköttetést Budapest és Dubaj, illetve Budapest és a kazah főváros, Nur-Szultán között.”