EU Reggeli: 3 fogásos

0
403

Adidas AG (ADS.D)

Az Adidas aláírt egy szerződést a Twitterrel (TWTR) a gimnáziumi labdarúgó bajnoksági meccsek élő közvetítéséről. Szép húzás a márkahűség kialakításához már fiatal korban. Az ADS részvénye szépen szárnyal a rekord negyedéves jelentés után, a 220EUR a következő ellenállás, viszont a long pozíciókat csak a következő hullámvölgyben érdemes nyitni 200EUR ár körül.


Royal Dutch Shell Plc. (RDSa)

Az északi-tengeri Brent még mindig nagyon jól tartja árát 73 dolláron hordónként, 8 dollárral drágábban, mint a WTI (West Texas Intermediate Crude) kőolaj. A Shell benzinkutat Magyarországoin is látni, a cég részvényét pedig Amszterdamban Royal Dutch Shell Plc.(RDSA) név alatt. Az RDSa egy 323 millárd EUR értékű cég és az 1,57EUR osztalékkal részvényenként, a mai árfolyammal számolva 5,63%!

A brazil LIBRA kőolaj mezőben is részesedik az RDSa, szóval a következő emelkedő hullámra érdemes felszállni  (SL- kötelező) több, mint 10% profitot rejteget az RDSa 30EUR-ig!


Electricite de France SA (EDF)

A hivatalos weboldalán a francia energetikai vállalat, arról nyilatkozik hogy 50 Giga Wattra akarják növelni a zöld- megújuló forrású szolgáltatásukat. Az EDF teljesen földbe döngöli német vetélytársát az E.ON-t, legalábbis a részvény teljesítményét tekintve. Kulcs fontosságú szinthez ért a 13 EUR árral, mert innen egy 120% emelkedési potenciál van a papírban a következő csúcsig. Ne feledjék, áram nélkül már nem tudunk létezni, és a kereslet egyre jobban növekszik, akár csak az EDF. Az  EDF 42 milliárd EUR-t ér, és majd 3,5% osztalékot fizet. Energetizálja profitját az EDF részvényeivel!