Elon Musk, a sikerek és kudarcok hullámvasútján

0
225

A multimilliomos zseni, Elon Musk csapata a Hyperloop ötletén dolgozik.  A Hyperloop azt tervezi, hogy hihetetlen távolságokon utasokat szállít 700 km / h sebességgel.  2013-ban Musk egy fehér könyvet (white paper) bocsátott ki, amely egy „podokkal” teli hálózatot vázolt fel, amelyek embereket szállítanak San Francisco és Los Angeles között. A 28 utast szállító hüvelyek levegő párnákon járnának, szinte vákuumos csövekben, további elektromágneses meghajtással. A fehér könyv éppen ez volt: egy ötlet tervezete, amely még nem valósult meg. Úgy tűnik, hogy a Hyperloop lendület lelassul több államban. Virginia-ban az ötletet elvetették, miután a tisztviselők megvizsgálják a Hyperloop teszt alagútját. Chicagóban ebben a hónapban a vezető polgármesteri jelöltek elutasították a Hyperloop sokrétű terveit. Azóta a Musk cégei, a SpaceX és a Boring Company szerepet vállalt a futurisztikus tranzit fejlesztésében, miközben külső vállalatok, mint például a Hyperloop One, a Hyperloop Transportation Technologies és az Arrivo is eljátszott az ötlettel. Az Arrivo ígéretes Hyperloop törzskönyvből származott. Alapítója, Brogan BamBrogan (hivatalos neve) mérnök volt a Musk SpaceX-ében, mielőtt eltávozott, hogy a Hyperloop One vállalat társalapítója legyen. BamBrogan 2017-ben elindította az Arrivót. Denver mellett 200 mph sebesség elérése volt a terv, messze állva a Musk fehér könyvében látható 700 mph-től. De a cég ígérete, hogy létrehozza a „forgalom végét”, 2017 novemberében partneri kapcsolatot szerzett Colorado Közlekedési Minisztériumával, és 267 000 dollár közpénz finanszírozást jelentett be. A kifizetés célja egy megvalósíthatósági tanulmány finanszírozása, de 2018 novemberéig Arrivo hallgatólagosan elbocsátotta az összes alkalmazottját, a tanulmány befejezése nélkül. December közepén Arrivo kijelentette, hogy szöveges üzenetet küldött munkavállalóinak, közölve, hogy a vállalat leáll. Kaliforniában a Musk Boring nevű cége nemrégiben befejezte a földalatti alagutat. Amikor azonban december közepén bemutatta az alagútat a médiának, úgy tűnt, hogy a vállalat visszafogta ambícióját. A nagy sebességgel járó hüvelyek helyett az utasok Musk Teslája által gyártott elektromos autókba léptek, és 65km/h-es sebességgel egy hepehupás útat tettek meg. (Musk a göröngyösnek tűnő utat a hibás útburkoló gépnek tulajdonította.) ”Jelenleg az autók veszik át a hüvelyek helyét”, nyilatkozta Musk a Verge-nek.  A sorozatos csalódások és a Hyperloop tervének és finanszírozásának átláthatatlansága elriasztotta más önkormányzatok reményeit, ezért sokan lemondtak Musk ötletének beiktatásáról. Természetesen pár város még mindig vakmerő a terv megvalósításával és fejleszthetőségével kapcsolatosan, ebben az esetben pedig nagyrészük újra bizalmát adná Musknak és a Hyperloopnak.

Továbbá Elon Musk Neuralink cégéhez tartozó tudósok csoportja tavaly kiadott egy okmányt egy új rendszerről, amelyet az agyba történő chipek beillesztésére fejlesztettek ki. Az új technikát “varrógépként” nevezik az okmányban, mivel szondákat helyeznek az alanyok agyába, az agyi aktivitás nem invazív megfigyelése céljából. A kutatók laboratóriumi patkányokon tesztelték az új technikát. “Ez a megközelítés a skálázható, stabil és biztonságos neurális interfészek új generációjának irányába mutat, mind az agy működésének alapkutatására, mind a klinikai alkalmazásokra” – írja a papír. A kutatók eltávolítottak egy részt a patkány koponyájából. A gép ezután egy tű használatával gyorsan behelyezi a sok flexibilis polimer elektródát az agyba, amelyek a patkány fejének hátsó részénél egy áramköri laphoz kapcsolódnak, amely információt tárolt a patkány agyi aktivitásáról. A varrógép technika egyelőre még nagyon messze álló valóság az emberek számára. A papírt még nem vizsgálták meg, és maga a technika még a patkányok számára sem üzembiztos. Míg az implantátum két vizsgálati patkánynál több mint két hónapig tartott, a többi áramköri lap idő előtt leesett más patkányok fejéről. A Neuralink egyike a Musk titokzatosabb vállalkozásainak. A cég 2016-ban alakult, de Musk közreműködése nem volt nyilvános 2017 márciusáig, amikor a The Wall Street Journalból kiderült, hogy ő az alapítója. Azóta Musk egyre nyíltabb a Neuralinkkel kapcsolatosan, mondván, reméli, hogy a vállalat egy nap lehetővé teszi  az emberi ismeretek növelését a mesterséges inteligencia segítségével.

A sok kudarc ellenére a siker is felragyog a technológia atyjának, mivel a világ legerőteljesebb üzemképes rakétája, a SpaceX Falcon Heavy, két hete indította el első kereskedelmi küldetését Floridából, egy kulcsfontosságú demonstrációban Elon Musk űrkutató vállalatának jóvoltából. „A Falconok leszálltak” írta Musk a Twitteren, felavatva az első sikeres visszaszerzését mindhárom rakétahajtóműnek, melyet a nyáron egy másik Falcon Heavy misszióban felújítanak, és katonai és tudományos műholdak sokaságát szállítják a légierő számára. Az Egyesült Államok légierője 2018-ban a SpaceX-et használta, hogy 130 millió dollárért egy titkos jellegű katonai műholdat indítson, és februárban további három küldetést szögeztek le egy 297 millió dolláros szerződésben. A SpaceX és a Boeing Co az Egyesült Államokból embereket tervez az űrbe küldeni, első alkalommal majdnem 10 év szünet után, a NASA Kereskedelmi Csapatprogramja alatt. A SpaceX Crew Dragon kapszulája, egy Falcon 9 rakéta tetején, márciusban megkezdte első, pilóta nélküli kísérleti járatát, amely a júliusra tervezett legénységgel járó küldetését előzte meg, míg az első pilóta nélküli tesztet a Boeing Starliner kapszulájával augusztusra tervezik az ULA Atlas 5 rakétáján. A Falcon Heavy kommunikációs műholdat szállított a szaúdi székhelyű Arabsat távközlési cégnek, amely Afrikában, Európában és a Közel-Keleten internet- és televíziós szolgáltatásokat sugároz. Ugyanakkor az Amazon.com Inc csütörtökön megerősítette azt a tervét, hogy több mint 3000 műholdat építsen a „Kuiper” projekten keresztül a nagy sebességű internet biztosítására. Az Amazon műholdas projektje komoly versenyt jelent a milliárdos vállalkozó, Elon Musk rakétavállalatával, a SpaceX és az Airbus által támogatott OneWeb között. Februárban a OneWeb működtetni kezdte az első hat műholdatját. Az év elején Jeff Bezos rakétatársasága, a Blue Origin is egyetséget írt alá a Kanadai Telesat-tal a műholdkonstelláció megvalósítása érdekében.