DT #183 – Heti kitekintés

0
328


Heti kitekintés

Az oda-vissza folyó bejelentések egy totális kereskedelmi háborút sugallnak Amerika és Kína között, ami a globális gazdaság növekedését fenyegetheti, de nem szabad elfeledkeznünk  az EU-ról sem! A hét hasonlóan telhet mint a korábbiak, pénteken az amerikai 25%-os adó életbe léphet $34 milliárd dollárnyi kínai termékre. A kérdés, hogy Kína válaszol-e!?

Szerdán Függetlenség napja lesz az Egyesült Államokban, pénteken NFP riport, közben pedig egy FED ülés csütörtökön, és a gtc.news webinárium a fúziókról és felvásárlásokról is 5-én lesz.

A német ipari adatokis érdekesek lehetnek. Úgy tűnik mozgalmas hét áll előttünk.


A kanadai cégek csak veszíthetnek

Kanada bejelentette, hogy $16.6 milliárd dolláros vámmal sújtja az amerikai acél és alumínium importot július elsejétől. A kormány egy gazdasági tervezetet is bemutatott, amely két milliárd dolláros  “segítséget” hivatott biztosítani azoknak a cégeknek, akik a vámok miatt sérülnek. A Trump vámok elleni döntés széles körben talált támogatásra Kanadában, de mindenki tart attól, hogy itt nem lesz vége a dolognak.


Olvassunk kicsit a sorok között! Az Egyesült Államok további vámokat fog bejelenteni, hiszen megteheti. Két milliárd dollár “segítség”? Az ég áldja meg! A terv tisztán mondja ki, hogy HITELRŐL van szó, amit vissza kell fizetni a kormánynak!


Nem panaszkodnak a kaszinók

Macau júniusi bevételei 12.1%-os növekedést mutatnak, $22.49 milliárd dollár értékben. A számok kisebbek, mint a vezető média becslései, akik valószínűleg elfelejtették, hogy FIFA Foci VB van. A kaszinóknak nincs oka panaszra, az egy éves adatok 19%-os emelkedést mutatnak.


Túl szép, hogy igaz legyen

A Tesla (TSLA) elérte a heti 5000 Model 3-as gyártását, csak pár órával lépték túl a június 30-i határidőt. A cégtől máris várhatunk egy negyedéves eredményekről szóló pozitív felülbírálást a héten, miközben mi továbbra is szkeptikusak vagyunk. A kérdés, hogy – tegyük fel – Tesla elkészített harminc autót, amit felszorzott egy heti eredményre?! Mert az eredeti riport világosan mondja ki, hogy a cég gyártósorairól nem gurult le 5000 autó péntek estig. Talán Elon újabb kártya-keverésével állunk szemben? Egyébként is, Tesla 6000 autó gyártását ígérte hetente!


És a német autóipar?

Az amerikai vámok, melyek az EU-t célozzák, komolyan befolyásolhatják a német BMW (BMW.D) amerikai termelését és üzleteinek csökkentéséhez vezethetnek a dél- karolinai gyárában. A dolog akkor látott napvilágot, amikor a GM pénteken bejelentette, hogy szerintük Trump elnök további vámokat fog bejelenteni. Nos ez előfordulhat, a kérdés csak az, hogy a GM ül a Fehér Házban, hogy ennyire jól informált? Mi úgy látjuk, hogy a német autóipar szereplőinek és azok beszállítóinak nem Amerikát kellene blamálnia, hanem a saját kormányához fordulnia Merkel asszony és a Bundestag segítségéért, hiszen a problémák ott kezdődnek.


#Napi válogatás

Az AT&T (T) a Time Warner üzlettel járó legbíztatóbb bevételére, az HBO-ra fogja a legtöbb figyelmet fordítani. A cég részvénye egyértelműen kiabál, hogy vegyék meg, de pozíció nyitása előtt azért vizsgálódjanak!

Az Apple (AAPL) feltuningolja a Maps applikációját, adatait az iPhonokból és auto-szenzorokból gyűjtött információkkal bővíti.

A Facebook (FB) tízszer nagyobb bevételt érhet el az idén a 2013-as $7.£ milliárd hoz képest, körülbelül $72 milliárdot. Ha ez sem segíti, akkor semmi sem fogja.

Beleesik a Ford (F) is az autóvámok csapdájába? Mert nagy az esélye egy globális, amerikai tarifának. Figyeljen!


FX világ

Egy igazán érdekes hét előtt állunk, vámpolitika, központi bank ülések és munkaügyi riport. A párok készen állnak, csak okosan kell használnunk őket.

Az EURUSD negatív irányba kezdett, de megfordult és magasabb szférák felé fordult. Valószínű, hogy oldalazásba maradunk, 1.15 a támasz, míg 1.185 az ellenállás.

A GBPUSD áttörte a csütörtöki kalapács tetejét és szintén emelkedésben volt. Akár 1.345-is eljutunk, ahol medvés kereskedők jöhetnek bulizni. Ha az említett gyertya alján jutunk át, igazi platform-fúrásba kezdhetünk.

A USDJPY kalapácsot rajzolt pénteken, a csökkenő trendünkön lóg. Ha átjutunk rajta, a 112.5 és magasabb szintek is elérhetők, de figyeljünk, a pár nagyon érzékeny. A visszahúzások vételi lehetőséget biztosíthatnak.


Today’s Market

In Asia

In Europe

In America