DT #193 – A Microsoft simán győzhet

0
353


A Microsoft simán győzhet

Az Egyesült Államok Védelmi Minisztériuma bejelentette, hogy hamarosan érkezik az utolsó kör a felhőszolgáltatás pályázathoz, de a Pentagonnak mindent alaposan meg kell vizsgálnia, ezért az egy hónapos késedelem. A multi milliárdos szerződés, amit egyetlen cég fog megkapni, kisebb tech – drámát okozott az Oracle (ORCL), IBM (IBM), és Microsoft (MSFT) háza táján, mert az Amazon (AMZN) a legesélyesebb a pályázók közül, de ahogy az most mutatkozik, a Microsoft Azure gyorsabban növekszik az AWS-t megelőzve, ami segítheti a csatát megnyerni.


A Boeing – erős részvénnyel

A Boeing (BA) tegnap élesen esett, nem meglepő, mert az újabb vámok körüli tárgyalások miatt nagy a kitettsége. Mi azt látjuk, hogy a július 25-i bevételi jelentés előtt érdemes felvenni a portfóliónkba, mert a legutóbb bejelentett repülő eladási adatok szerint folyamatos és egyenletes emelkedést láthatunk, amely megbízható jelentésre utal a bevételeket illetően.


A Broadcom nem adja fel

A Broadcom (AVGO) tervei szerint 19 milliárd dolláros ajánlatot készül tenni az amerikai CA Inc. szoftvergyártó vállalatért azzal az indokkal, hogy diverzifikáljon a mikrochipgyártáson kívüli területeken. Az ajánlat négy hónappal azt követően érkezett, hogy Trump elnök nemzetbiztonsági okokra hivatkozva megakadályozta, hogy a Broadcom 117 milliárd dollárért megvegye a Qualcomm-ot (QCOM).

Azóta a Broadcom Szingapúrból az USA-ba költöztette a vállalatot, ezzel lekerülve a Nemzetközi és Külföldi Befektetéseket Vizsgáló Hivatal radarjáról (CFIUS, amely nemzetbiztonsági szempontból vizsgál minden hasonló ügyet.


Korrekció Líbia miatt

A Brent nyersolaj ma hajnalban egy dollárt emelkedett, a komoly csökkenést mutató amerikai készletek hatására. A piacnak szüksége van kis segítségre, hogy magához térjen azután, hogy tegnap 5%-ot esett arra a hírre, hogy Líbia ismét exportálni készül.

A líbiai Nemzeti Olajvállalat négy export terminált nyitott meg tegnap készen állva a szállításra, ezzel megkísérelve véget vetni a nemzetközi szankcióknak, és 5% korrekciót okozva az olajpiacon. Az esés nem akkora hogy ne bírnánk ki, az árak emelkedése tovább folytatódik.


Érezni a kínai forróságot

Amerikában jegyzett kínai vállalatok komoly nyomás alatt vannak a Fehérház által tervezett további vámok miatt, amelyek 10%-osak lesznek 200 milliárd dollár értékű importált termékekre.

Tegnap többen érezték a forróságot, úgy mint az a Alibaba (BABA -2.2%), a Iqiyi (IQ -0.7%), a Weibo (WB -2.5%), a JD.com (JD -1.6%), az 58.com (WUBA -1.1%), az YY (YY -0.3%), és a Sogou (SOGO -1.6%).


Napi válogatás

A Comcastnak (CMCSA) kevesebb, mint egy nap kellett újabb licittel előállni a Sky-ért, most 34 milliárd dollárnál járunk.

A Delta Airlines (DAL) a mai nyitás előtt jelent negyedéves bevételeket.

A Costco (COST) júniusi eladásai 9,7%-ot emelkedtek 13,55 milliárdra. Belföldi eladás 10,8%-al magasabb, és az online boltja is 27,9%-al emelkedett egy év alatt.

A Walt Disney (DIS) egy exkluzív szerződést írt alá a Blizzard (ATVI) Overwatch League közvetítésekre, ami mérföldkőnek számít a teljes e-sport világ számára!

 

 

 

 

Az AT&T (T) aláírt egy megállapodást a WiFi szolgáltatásról a Magic Leap-el, amely virtuális valósághoz fejleszt headset-et. Több óriás is meg akarja venni a céget.


A valutakereskedés világa

A piac egyértelműen az elvárásoknak megfelelően teljesít, továbbra is van olyan devizapár, amit elkerülünk, ezzel jobban tudunk másokra figyelni. Ne féljen kereskedni, ha USA/Kína közötti problémákról olvas, inkább használja ki!

Az EURUSD megpróbált kitörni, de a nap végére negatív irányba fordult és a korábbi kalapácsunk alját törte le, ami egyértelmű negatív jel. Úgy gondoljuk, hogy a pár tovább oldalazik 1.15 és 1.18 között, momentum kereskedés segít.

A GBPUSD az a devizapár, amit most elkerülünk. Továbbra is 1.32 körül mozgunk, zéró magabiztossággal azzal kapcsolatban, hogy mit fognak a britek tenni. Ha muszáj kereskednie, a csatornánk 1.32 és 1.345 közé tehető.

Az USDJPY igazán jó napot zárt, komoly lépést tettünk ahhoz, hogy lassan a 114-es szintet célozzuk meg. Ne lepődjön meg rövid visszahúzásokon, mert kis ellenállások vannak az úton, de minden jel arra mutat, hogy magasabb szintre törünk.


Világpiac ma


Ázsia

Európa

Amerika