DT #121 – Újabb 30 nap

0
249


Újabb 30 nap

A Trump kormány 30 nappal elhalasztotta döntését az Uniót, Kanadát, és Mexikót érintő acél és alumínium vámok kérdésében június elsejéig, ezzel lehetőséget adva újabb egyezkedésekre.(X, AA)


AT&T versus Igazságügy

A 85 milliárd dolláros Time Warner (TWX) vásárlás körül zajló Igazságügy versus AT&T (T) bírósági meghallgatások tegnap a végéhez értek a záróbeszédekkel, ezzel elkezdődik a várakozás, hiszen döntés csak június 12-én várható.


A döntés pozitív, jóváhagyásra várunk

Négy év egyezkedés után a Sprint (S) és a T-Mobile (TMUS) végre az egyesülés mellett döntött. A megállapodás egy 26 milliárd dolláros teljes részvényösszevonást jelent, mellyel az egyesül vállalatok piaci értéke 146 milliárd dollár lesz. A teljes, 127 millió ügyfelet számláló csapat, ha a szabályozó szervek jóvá hagyják a megegyezést, nagy kihívást fog jelenteni a rivális Verizonnak (NYSE:VZ) és az AT&T-nek (NYSE:T). Egyelőre nem tudni, hogy, hogy az amerikai hivatalok engedik-e, hogy négy helyett három szolgáltató uralja a piacot.


Kevernek a gyógyszer gyártók

A BASF (BASF) megkapta EU engedélyét, hogy megvásárolja a Bayer (BAYN.D) éppen eladó csomagját, amely szintén zöld utat kapott, hogy 62,5 milliárd dollárért bekebelezze az amerikai Monsanto-t (MON). Amint látjuk, a kártyák jól vannak keverve, ami továbbra is fenntartja az egészséges versenyt a gyógyszeriparban.


Napi válogatás

A Disney (DIS) Avengers minden idők legnagyobb bevételét hozta  250 millió dollárral.

A Lockheed Martin (LMT) végre megkapta az 1,4 milliárd dolláros F-35-ösök szerviz szerződését.

A WhatsApp alapítója, Jan Koum elhagyja a céget, miután nem jutott dűlőre a Facebookal (FB) személyes adatvédelem kérdésekben.

Az Airbus (AIR.P) lassítja az A330-as gépek gyártását a 2017-es 69 darabról ötvenre 2019-ben azzal a céllal, hogy az A320-as programját erőltesse.

A brit Sainsbury és a Walmart (WMT) Asda bejelentette terveit, miszerint összeolvadnak egy 18 milliárdos szerződés aláírásával.

A PayPal (PYPL) megújította a 2016-ban beadott “kiegészített valóság” szabadalmát, ami vásárlói élményt hivatott emelni. Valami van a levegőben!


A valutakereskedés világa

Jelenleg szinte minden devizapárunk késélen táncol, természetesen vannak jó lehetőségek, mi ennek ellenére úgy gondoljuk, hogy jobb várni pár napot, megnézni merre mozdulunk.

Az EURUSD ismét 1.21 alatt van. Ha az 1.20-at is letörjük, számíthatunk egy drasztikusabb esésre, míg az 1.215 fölött bikás lehetőség nyílik. Mi a kispadra ülünk, ameddig a pár eldönti, hogy merre megy innen.

A GBPUSD rajzolt egy kalapácsot az emelkedő trenden és ezzel a 200 napos EMA-n. Fölfelé indulva akár 1.43-ig is mehetünk, míg a padlónk 1.32.

Az USDJPY egy újabb hullócsillagot rajzolt. Számíthatunk visszahúzásokra, a támaszunk 107.5, míg a 110 ott van egy gyengébb ellenállással. Itt is azt javasoljuk, hogy várjon mindenki és nézzük meg merre indulunk.


Világpiac ma (04.30 CET)

Ázsia

Európa

Amerika