DT #065 – Qualcomm: sakk-matt

0
382

Qualcomm: sakk-matt

Az amerikai Külföldi Befektetések Tanácsa utasítást adott a Qualcommnak (QCOM), hogy napolja el a mai tulajdonosi megbeszélést egy hónappal, mivel felül akarja vizsgálni a szingapúri székhelyű Broadcom (AVGO) vételi ajánlatát, nemzetbiztonsági szempontból. A vizsgálat éppen az előtt lett bejelentve, hogy a Qualcomm döntést hozott volna hat vezető elbocsájtásáról. Nos, ahogy az most látszik, a 142 milliárd dolláros üzlet nem fog megtörténni és ide kattintva azt is megtudhatja miért.


Kereskedelmi háború, adóegyeztetés

Trump elnök továbbra is nyomás alatt tartja Amerika kereskedelmi partnereit, azzal fenyegetve, hogy ha az Unió válaszlépéseket tesz a már bejelentett acél vámokra, az európai autógyártók import költségeit is felemeli. Kanada, a legnagyobb acél és alumínium importőr szintén lépéseket kíván tenni, míg Kína csak a saját érdekeit hajlandó védeni. A szócsata miatt az amerikai indexek vegyesen nyitották a napot, és pozitívan tudtak zárni, ami ma folytatódhat.


Februári Uniós termelési adatok

Egy vizsgálat szerint, melyet az EKB kezdeményezett, az eurózóna februári teljesítménye gyengére sikerült, ezzel arra késztetve a központi bankot, hogy véget vessen az amúgy is enyhe gazdaságpolitikájának. A térség termelési adatai 57.1-re estek a januári 58.8-ról, de még mindig jóval a változtatásokat igénylő 50-es határ fölött maradtak. Most még nem sok értelme van nagy jelentőséget tulajdonítani a havi esésnek, várjuk meg a márciusi adatokat!


Uniós tech adó

Az Európai Unió egy új adótervet készül bemutatni márciusban, amely a világ legnagyobb tech vállalatainak adóját 2 és 6% között fogja meghatározni. A terv szerint olyan vállalatokat érinti a reform, mint az Amazon (AMZN), Google (GOOG) és a Facebook (FB), melyeket az Unió azzal vádol, hogy bevételeiket olyan országokba mozgatják, mint Luxemburg, vagy Írország, melyek a köztudatban “adóparadicsomként” élnek.


Csomagolt Walmart kaja

A Walmart (WMT) előre csomagolt készételek forgalmazásába kezd ma, ezzel bevételei komoly emelkedést fognak mutatni a következő negyedévi jelentésben. A döntést a cég azután hozta, hogy az Amazon (AMZN) 13,7 milliárd dollárért megvette a Whole Foods üzletláncot. Tíz különböző étel kerül mától a Walmart polcaira 250 üzletben, melyet az év végéig 2000 helyszínre akar a vállalat bővíteni.


Az AXA okosan döntött

Egy új szerződés, amely Európa második legnagyobb biztosító társaságát a világ vezető ingatlan és kereskedelmi üzletévé emelheti: az AXA (AXA) 15,3 milliárd dollárért megvásárolja a bermudai XL Group-ot (XL). A megállapodás szerint az XL Group részvényesei 57,60 dollárt kapnak részvényenként, amely a jelenlegi árnál 33%-al magasabb.


A GM tovább spekulál Dél Koreában

A General Motors közel 2500 dél koreai dolgozója – a teljes létszám 15%-a – igényelt végkielégítési támogatást, melyet az autógyártó ajánlott fel, miután a teljes átalakítási tervét elindította. A GM szerint egy részlegét biztosan bezárja, míg másik három sorsáról a következő hetekben dönt, amely döntés nagymértékben függ attól, hogy Szöul készen áll-e támogatást nyújtani a cégnek a jövőben.


VW tehergépjármű részleg tőzsdei jegyzése?

Egy, a befektetők által indított a Volkswagen (VOW) ellen indított perben az illetékes bíró az autógyártó javára döntött, mivel nem volt bizonyíték a vádakra, miszerint a cég amerikai részlege félrevezető információk segítségével adott el vállalati kötvényeket a dízelbotrány előtt.

Továbbá a Volkswagen bejelentette, hogy tehergépjárműveket gyártó részlege hamarosan külön, egyéni üzletként tőzsdei jegyzésre készül.


Napi válogatás

A Porsche (CHXEUR:​PAH3D) készen áll légi taxit építeni. A tegnapi 1%-os esés jó pozíciót nyújt a Genfi Autó Show előtt.

Az Aurubis (XETR:NDA) bejelentette történelmének második legnagyobb osztalékát.

A Ciena (NYSE:CIEN) bevételt jelent a piacnyitás előtt.

Az Ebay (NASDAQ:EBAY) vezetői több tízezer saját részvényt vásárolnak. Biztos tudnak valamit!

Az Intel (INTC) ár/érték aránya nagyon eltér egymástól. Rakjon a kosarába, mielőtt kitörne!

Szüksége van egy chartra? Csak másolja és illessze be a zárójelben lévő szöveget, ahogy az a képen látható: