DT #043 – Heti kitekintés

0
446

Ne feledje, szolgáltatásunk hamarosan már  csak előfizetőink részére elérhető. Fizessen elő most kedvezményesen, ide kattintva!Heti kitekintés

Ezen a héten talán tiszta képet kapunk infláció tekintetében, hiszen vásárlói adatok érkeznek az Egyesült Államokból, Angliából és Németországból.

A jelenlegi álláspont szerint a központi bankok politikái szigorúbbak lesznek a jövőben, a vártnál több alapkamat emelésével lehet számolnunk, hiszen a globális kötvénypiac és az infláció biztosítja a lehetőséget hozzá.

Japán előzetes adatokat jelent be az utolsó negyedév gazdasági helyzetéről, kíváncsian várjuk milyen döntést hoz a Japán Központi Bank az alapkamat és a “quantitative easing” terén.

Ausztrál munkaügyi adatok is fűszerezik a hetünket, meghatározó jelentőséget szentelve a munkabérek növekedésére és az infláció alakulására.


A Broadcom nem adja fel

A Broadcom (AVGO) több mint 100 milliárd dollár támogatást hozott össze a befektetni hajlandó pénzintézetekkel, köztük egy 5 milliárdos kredit egyezséget egy fegyver gyártókat támogató bankkal. A cél még most is a Qualcomm (QCOM) megvásárlása, amely a történelem legdrágább technológiai üzlete volna. A cégek szerdán ülnek újra asztalhoz, most úgy tűnik, pozitív eredmény születhet.


Az NVidia célára megállíthatatlan

Az NVidia értékelése a bevételi jelentését követően megcélozta a holdat, nem minden ok nélkül. A vállalat ismét bizonyítékát adta, hogy nem a digitális valuták határozzák meg a növekedését, hanem a teljes termék paletta képes kimagasló eredményekre. A tech óriás célára 27%-ot emelkedett, ami véleményünk szerint tovább fog 2018-ban növekedni, hiszen minimális negatív adatok mellett a pozitív oldal elsöprő fölényben van. Az Nvidia továbbra is szorosan együtt működik több mint 320 vállalattal, technológiáit a kutatások területén mindenki előnyben részesíti a konkurens cégekkel szemben.


Itt az idő válogatni

Az amerikai részvénypiac eladási hulláma rengeteg fejfájást okozott az elmúlt napokban világszerte, amelynek következtében az ár/érték arány esetenként megfelelő helyre került, míg máshol kívánni valót hagyott maga után. Annak ellenére, hogy a rodeó folytatódhat a kötvénypiacon, az indexeken és a nyersanyag piacon a következő napokban, itt van az ideje, hogy mazsolázzon a cégek között! A döntéséhez a GTC.news komoly segítséget tud biztosítani, csak követnie kell bennünket!


Napi válogatás

A First Data (NYSE:FDC) bevételi jelentést ad közre ma, figyeljen oda!

A Caterpillar (NSYE:CAT) az új építőipari fejlesztési tervvel nagyot foghat, tartsa rajta a szemét.

A Goldman Sachs Tech Konferenciája jó lehetőség lesz a Microsoftnak (NASDAQ:MSFT) új termékeit bemutatni.

A Credit Suisse éves Energetikai Konferenciája jó platformot biztosít a BP-nak (NYSE:BP) és a Royal Dutch Shell-nek (EURONEXT:RDSA) hogy bemutassák ez évi lehetőségeiket. A hozzáállás pozitív.

Szüksége van egy chartra? Csak másolja és illessze be a zárójelben lévő szöveget, ahogy az a képen látható: