DT #025 – Fizet a Qualcomm

0
479

Ne feledje, szolgáltatásunk hamarosan már  csak előfizetőink részére elérhető. Fizessen elő most kedvezményesen, ide kattintva!
Fizet a Qualcomm

Az Európai Unió 1,2 milliárd dolláros pénzbírság megfizetésére kötelezte a Qualcomm-ot (QCOM), mivel azzal vádolja a céget, hogy milliárdokat fizetett az Apple-nek, hogy az Ő mikrocsipjeit részesítse előnyben a konkurenciával szemben. Margareth Verstager, az EU Kereskedési biztosa arra hivatkozik, hogy a két vállalat esélyt sem adott más vállalatoknak egy esetleges versenyre. A büntetés tetemes, de még így sem éri el a 2 milliárdos határt, amit az EU kiszabhatott volna.


Európa

A Suez SA (SEVP) beszakadt, ezzel 17%-os csúcsveszteséget könyvelhetett el, miután a francia vállalat veszteséges jelentést készül kiadni a tavalyi évre vonatkozóan, lefaragva ezzel az előzetes becsléseit. A cég Spanyolországban is jelen van, és ezért a 2017-es Katalán helyzetre fogja veszteségét. A bevétel kiesés figyelmeztethet más európai cégeket arra, hogy a szektornak pontosabb becsléseket kell adni a jövőben.

A piac reagált, a Veolia Environnement SA (VIE) 3.8%-ot esett annak ellenére, hogy előrejelzései pontosak voltak, míg az E.ON SE (EON) 3%-ot zuhant.

A Novartis AG (NOVN) részvényára 2.8%-ot emelkedett, köszönhetően az utolsó negyedév gyógyszereladási eredményeinek.

A Fresnillo PLC (FRES) 3.7%-ot emelkedett tegnap, a bányavállalat ezüst kitermelése 20%-ot emelkedett 2017-ben.

Sikerült a Sage Group PLC-nek (SGE) 6.5%-ot fúrnia a chart alja felé, annak ellenére, hogy eladásai komolyan emelkedtek. A baj csak az, hogy a saját becsléseiktől is elmaradtak.


Davos

“Indulok Davosba és megmutatom, hogy az Egyesült Államok a legjobb hely befektetni, sőt mindenkit szeretettel várunk, hogy nálunk költse el nyaralási pénzét!” – nyilatkozta tegnap Trump elnök. Steve Mnuchin Gazdasági Miniszter hozzátette, hogy Amerika ajtaja nyitva áll új befektetések előtt és kiemelte, hogy a gazdaságot 3%-al akarják idén emelni. Mindketten örülnek, hogy a dollár gyenge, mondván ez az ország érdekeit szolgálja hosszabb távon.


FED – Powell lesz a főnök

Jerome Powell lesz a Központi Bank 16. vezetője, miután a Szenátus jóváhagyta jelölését a hét elején. A váltás kritikus pillanatban történik, hiszen a FED monetáris politikáját próbálja éppen átalakítani, több éves tervezés után. Powell a mindössze egy terminust vállaló Janet Yellent váltja fel a poszton.


TPP az USA nélkül

11 Csendes Óceáni nemzet létrehozta az új, Csendes Óceáni Egyezményt (TPP), az Egyesült Államok nélkül. Az új partnerek célja, hogy Japán autóexportját segítsék, és a szabad szellemi tőke áramlásának felfüggesztése ellen lépéseket kezdeményezzenek. Az egyezmény Csillében, március elején lesz aláírva, ami a világ GDP-jének 15.8%-át, 12,6 trillió dollárt foglal magába.


A Netflix tovább terjeszkedik

A kínai Baidu titokzatos utalásokat tett arra, hogy 2018-ban izgalmas dolgokkal bővítik a Netflix streamer könyvtárát, miután a két óriás aláírt egy közösen kialakított szerződést. A Netflix (NFLX) saját produkcióit Kínában elérhetővé teszi, hiszen az eredeti tartalom elengedhetetlen és meghatározó a mai piaci versengésben. Cserébe a Baidu (BIDU) a saját, előfizetéses videó szolgáltató cégét, az iQiyi-t teríti fel abroszként, hiszen az alvállalat 400 millió felhasználóval rendelkezik.


Napi válogatás

A Lockheed Martin (NYSE:LMT) 2 dolláros osztalékot jelentett ez évre. Bevételi jelentés jövő héten.

Az Activision (NASDAQ:ATVI) nagyot kaszált CoD eladásból!

A Ford (NSYE:F) megkapó negyedévet zárt, ennek ellenére a részvény 0.75%-ot esett. Hosszú távú hozzáállás kell!

A Celgene (NASDAQ:CELG) a mai jelentése előtt helyet kínál a növekedéshez, ne feledjük, kettő céget vettek tavaly! Pozitív eredményre számítson.

Az Electronic Arts (NASDAQ:EA) volatilis, jó belépés lehet ma 118 dollárig.

Szüksége van egy chartra? Csak másolja és illessze be a zárójelben lévő szöveget, ahogy az a képen látható: