DT #024 – Kevesebb adó, több bevétel

0
488

Ne feledje, szolgáltatásunk hamarosan már  csak előfizetőink részére elérhető. Fizessen elő most kedvezményesen, ide kattintva!
Kevesebb adó, több bevétel

Az Adobe részvénye több mint 3%-ot emelkedett, miután a vállalat bejelentette, hogy 2018-ban az új adótörvény miatt kevesebbet fognak befizetni, ezáltal a bevételük magasabb lesz negyedévente. A konkurens IBM viszont pont az ellenkezőjét állítja, ők többet fognak fizetni. A két cég alapvetően hasonló, de a Mark Garrett gazdasági igazgató által vezetett előfizetői struktúrára átalakítása az Adobe-nál lehet a magyarázata az ellentétnek. A gazdasági szakember egyébként nyugdíjba vonul az idén.


Folytatódik az online csata

A Google (GOOG) online üzlete mostantól hangoskönyveket is eladásra kínál, ezzel ismét az Amazont próbálja felülmúlni. A hangoskönyvek nagyon népszerű formátumok mind a Google Home, mind pedig az Amazon (AMZN) Alexán keresztül is. Egyelőre az Amazonhoz tartozó Audible vezeti a világpiacot, de Google ajánlata a vásárlóknak, miszerint a könyveket olcsón lehet megvenni mindenféle elkötelezettség nélkül, vonzó lehet az “olvasók” számára.


Tequila

A Bacardi annak reményében, hogy a második legnagyobb italgyártó vállalat lehessen Amerikában, 5,1 milliárd dollárért megvette a Patron-t. Miközben az alkohol eladások 1,3%-al csökkentek világszerte 2017-ben, a tequila kereskedelem 5,2%-os emelkedést mutat. A Diageo (DEO), a világ legnagyobb hálózata tavaly 1 milliárd dollárért vette meg George Clooney Casamigos-át, ami a Bacardit is befektetésre késztette.


Netflix – globális tervek

A Netflix (NFLX) 2017 utolsó negyedévében két millió új előfizetővel bővítette az ügyfélkörét, amely így globálisan 117,58 millióra emelkedett. A tegnapi eredmények jelentése után, a Netflix részvénye 9%-os szárnyalásba kezdett, ezzel segítve a vállalatot átlépni a $100 milliárd dolláros piaci értékhatárt. A Netflix bejelentette, hogy eredményei arra ösztönzik a céget, hogy 2018-ban könyvtárának tartalmát bővítse, és erre közel 8 milliárd dollárt fordít.


Davos 2018

A kerek világ politikai és gazdasági vezetői, a szokásos celeb bagázzsal a nyomában sítalpat csatolt és ismét Davosban, Svájc síparadicsomában kötött ki a szokásos, éves Világ Gazdasági Fórumon. A hivatalos neve az idei összejövetelnek “Közös jövő kialakítása egy széthúzó világban”. Szigorúan gazdasági szemüvegen át nézve, nem találjuk, hogy a világ egyöntetűen egyetértett volna valaha bármiben, akár csak egy dologban is. Mindegy. A lényeg, hogy Trump elnök ott van, vagyis Clinton 2000-es szereplése óta először jelenik meg elnök a Fehér Házból. Egyébként Mr. Trump az üzletember mindig ott van, évek óta.


Kriptovaluták

A kriptovilág kálváriája folytatódik Dél Koreában, sőt fokozódik! Az ország már a valódi tulajdonosok nevét elrejtő, anonim kriptoszámlák befagyasztásánál jár, de azért január 30-ig adnak időt a számlatulajdonosoknak, hogy cselekedhessenek. Dél Korea lépéseit azzal magyarázta, hogy gazdaságát nemzetközi szintre akarja emelni, amibe a kriptovaluták nem férnek bele. Az ázsiai ország komoly csapást mér a kriptovilágra, hiszen jelenleg nála van a harmadik legnagyobb platform a digitális valuták adásvételéhez.


Az adatok megmutatják, van-e nyúl a kalapban

Az AT&T (T) és Time Warner (TWX) üzletének ügyét vezető bíró utasította az Igazságügyi Minisztériumot, hogy kérjen engedélyt a rivális vállalatoktól, mint a Disney (DIS), a Fox (FOXA), és a Viacom (VIA), hogy adják ki adataikat arra nézve, hogy milyen árváltozások történtek az összeolvadásokat követően. A bírói kérés alapja, hogy a védelem bizonyítani akarja, hogy más, korábbi egyesülések sem sértették meg a monopolizációs határokat, tehát a két cég 85 milliárd dolláros üzlete sem ütközhet további akadályokba. A másik oldalról nézve, akár a nyulat is kihúzhatják a kalapból, ha mégis megsértették a törvényeket.


FB – fizess a szerzőknek!

A legutóbbi Facebook (FB) hírközléssel kapcsolatos változásokat követően a Fox igazgatója, Rupert Murdoch arra szólította fel a közösségi háló vezetőit, hogy márpedig nyissák ki a cég pénztárcáját és fizessenek a komoly tartalmakat megosztó szerzőknek, mint minden rendes vállalat, aki hírközléssel keresi a kenyerét. Ez azt jelenti, hogy a szerzői jogdíjak ugyanúgy járnának a Facebookon íróknak, mintha a szociális háló egy hírcsatorna volna.


Napi válogatás

A General Electrics (NYSE:GE) piacnyitás előtt jelent, a részvény alulértékelt.
Az AK Steels (NYSE:AKS) tulajdonosok megszabadultak egy halom részvénytől tegnap. Jöhet a bevásárlás!
Az Adobe (NASDAQ:ADBE) új célára 225 dollár.
A Chevron (NYSE:CVX) is emelkedik, 130 dollár a célár.
A McDonald’s (NYSE:MCD) 198 dollár felé tart, a hamburgerek kijöttek a konyhából.

Szüksége van egy chartra? Csak másolja és illessze be a zárójelben lévő szöveget, ahogy az a képen látható: