DT #022 – Heti kitekintés

0
422

Ne feledje, szolgáltatásunk hamarosan már  csak előfizetőink részére elérhető. Fizessen elő most kedvezményesen, ide kattintva!
Heti kitekintés

Az eheti piaci kitekintőnk az Európai Központi Bankra figyel leginkább, hiszen további előrejelzést várunk az ösztönző csomaggal kapcsolatos terveikről. A központi bankoknál maradva, figyeljen oda a japánok monetáris terveire, miközben az amerikai gazdaság növekedéséről is jelentéseket várunk az utolsó negyedévre vonatkozóan, egy újabb alapkamat emelésével számolva.

Az Egyesült Királyságból szintén negyedéves GDP eredmények érkeznek, a Bank of England talán alapkamat emelését jelenti be.

Nemzetközi porondon az Észak-Amerikai Szabad Kereskedelmi Egyezmény (NAFTA) tárgyalásai érdemelnek ezen a héten komoly figyelmet, hogy egyáltalán lesz-e NAFTA a jövőben.


Tarol a Zynga

A videó játékok világa hatalmas lépésekkel fejlődik, de még mindig csak gyerek cipőben jár. Jelenleg a Zynga került a reflektorfénybe, hiszen befektetői szemmel nézve, náluk legkisebb a kockázat, bevételei túlszárnyalhatják a konkurenciát rövid időn belül. A Zynga (ZNGA) komoly VR tesztek közepén van, “kiterjesztett valóság” projectje kizárólag az Apple (AAPL) iPhone-ra és iPad-re rendezkedett be.


Részleges leállás

A Szenátus költségvetési döntésképtelensége a kormányhivatalok részleges leállását eredményezte szombaton az Egyesült Államokban. A döntés(képtelenség) minden szektort érint, beleértve az utóbbi időben sokat emlegetett fegyver gyártókat is. A kormányszerződéssel rendelkező nagyvállalatok, mint a Lockheed Martin (LMT), a Boeing (BA), és a Raytheon (RTN) figyelmeztették a vezetést, hogy jelentős plusz költségekkel járhat a katonai büdzsé hiánya. Időközben a Belügyminisztérium jóváhagyta 34 darab Lockheed Martin F-35-ös vadászgép eladását, 6,53 milliárd dollárért Belgiumnak.


Kövessék a jelentéseket

Mozgalmas napok előtt állunk bevételi jelentés fronton, több mint 300 vállalat, köztük a Netflix (NFLX), Verizon (VZ), Intel (INTC) riportjai érkeznek a héten. Figyelje a gtc.news híreit, iratkozzon fel, hiszen az eredmények mellett, azok hatásait is megvizsgáljuk! A mostani az elmúlt évek leginkább várt szezonja, nagyon vigyázzon tőkéjére!


Közös érdekek

Az olaj ára egyenletesen emelkedik, miután a Szaúdiak bejelentették, hogy a nemzetközi megállapodások érvényessége, miszerint a készleteket visszatartják, és a kitermelést csökkentik, akár 2018 után is fennmaradhat. A közös érdek, hogy a nyersanyag ára legalább 75 dollárra emelkedjen. Az amerikai fúrások csökkentése és egyéb politikai események – amiről mi nem nyilatkozunk – szintén az ár emelkedését segíti.


Még gyorsabb FedEx

A FedEx (FDX) új technológiát fejlesztett ki annak érdekében, hogy az általa szállított friss termékek vámoltatása és vizsgálata ne napokat, csak órákat vegyen igénybe. A korábban alvállalkozóknak kiadott munkát saját, mesterséges intelligenciával felszerelt technikája fogja mostantól végezni, amit a karantén szolgálatok nagyban támogatnak.


A holland győztes

A Fugro a héten elkezdi tenger alatti kutatásait Abu Dhabi megbízásából, hogy a partok menti földgázmezőket feltárják. A Fugro (FUR) futurisztikus technológiája segítségével nyerte el a korábban kiírt pályázatot más vállalatokkal szemben. A kutató már útnak indította felszereléseit Abu Dhabi partjai felé, míg részvénye nem a vízszint alá, hanem a csillagok felé tart.


Napi válogatás

A Wynn Resorts (NASDAQ:WYNN) piacnyitás előtt jelent, figyeljék!

A Nike (NYSE:NKE) új célárat kapott, 74 dollár. Lehet, hogy rövidtávon érdekes?

Az NVidia (NASDAQ:NVDA) folyamatosan magasabbra tör, keressék a visszaeséseket belépéshez.

A Philip Morris (NYSE:PM) végre vételi füstjeleket küld.

A PayPal (NASDAQ:PYPL) megállíthatatlannak tűnik, kedvező hét előtt állunk.

Szüksége van egy chartra? Csak másolja és illessze be a zárójelben lévő szöveget, ahogy az a képen látható: