DT #018 – Leértékelt bank részvények

0
467


Leértékelt bank részvények

A Bank of America (BAC -2.3%),a Goldman Sachs (GS -3.2%), és a U.S. Bancorp (USB -2.8%) részvények nagyon kedvező, leértékelt árra estek vissza tegnap annak ellenére, hogy jelentéseik az elvárásokon felül teljesítettek. Az esés okát az új adó törvényben kell keresni, hiszen komoly bevételekről kell lemondani a bankoknak a csökkentés következtében. A Bank of America-nak 2.9 milliárd dolláros profitnak kell búcsút intenie, de a bank részvényének folyamatos emelkedésében ez csak egy újabb leküzdendő akadály, amit meg is fog tenni. A Goldman és az USB esetében másként kell gondolkoznunk, ők sokkal lassabban fogják a helyzetet megemészteni.


Négy milliárd érv

A Johnson & Johnson négy milliárd dolláros tárgyalásokat folytat több kínai jelentkezővel. Egy éve a vállalat felülvizsgálta kínai lehetőségeit és jelenleg olyan óriásokkal egyezkedik mint a LifeScan, Animas, és a Calibra Medical. Mindegy kivel jut közös nevezőre, a kilenc nulla fel fogja tolni a JNJ részvény árát.


A Celgene újra bevásárol

A Celgene tárgyalásokat kezdeményezett a Juno Therapeutics megvásárlásáról, miután múlt héten megvásárolta az Impact Biomedicines-t. A mostani megegyezés akár pár héten belül megtörténhet, ami a Celgene előrelépését biztosíthatja a gyógyszergyártók versenyében. A bejelentés után a Juno részvénye 51%-ot emelkedett.


Az ellentmondásos Ford

A Ford részvény 7%-ot zuhant, miután bevételi előrejelzése komoly mínuszokat mutat nemcsak a tavalyi, de már az idei évre is, mert az emelkedő költségek és az újabb fejlesztések fel fogják emészteni a bevételeket. A hosszú távon gondolkodó befektetők előnyben vannak, mert az előrejelzések 2022-ig jelentős emelkedést ígérnek. A Ford azt is bejelentette, hogy oszalékát 13 centtel megemeli, ami 6%-ra emeli az éves kifizetést.


Burberry bajok

A brit luxus cikk gyártó Burberry 2%-os eladási veszteséget jelentett a tavalyi utolsó negyedévre, miután európai bevételei csökkentek. Tavaly hasonló volt a helyzet, de akkor a gyengülő font segítette s mérleget egyensúlyban tartani. A novemberi tervek, miszerint a brandet magasabb színvonalra emelik, elkezdődtek, de ez a számokban csak 2021-ben fog megjelenni. A cég részvénye tavaly 9%-ot emelkedett, amiből 4.7%-ot a jelentések azonnal lefaragtak.


A Bayer megvásárolja a Monsantot

A német gyógyszergyártó óriás Bayer magabiztosan állítja, hogy az amerikai biotech Monsanto-t legkésőbb májusban megvásárolja 66 milliárd dollárért, mert az indiai CCI jóváhagyta a határokon átnyúló ügyletet, ami nélkül egyetlen nemzetközi egyesülés sem jöhet létre. Ne feledjük, a Monsanto piaci értéke jelenleg csak 53.2 milliárd dollár!


Napi válogatás

 

A Tesla (NASDAQ:TSLA) a napenergia tarifákra vár, a további menetelés csak a költségektől függ.

A Visa (NYSE:V) belépési pontját a fordulóban keressék.

A Biogen (NASDAQ:BIIB) új célára $300. Komolyan fontolják meg!

A Caterpillar (NYSE:CAT) kiütéssel veszített tegnap. Megfordul ma?

A Commerzbank (CHXEUR:CBKD) pénzmosási ügye lezáródott, nem bűnös. Lássuk mire megyünk ezzel.

Szüksége van egy chartra? Csak másolja és illessze be a zárójelben lévő szöveget, ahogy az a képen látható: