DT #348 – Adócsökkentések és kamatemelések

0
289

 


 

Adócsökkentések és kamatemelések

Ahogy az várható volt az FOMC ülésén – ami Janet Yellen utolsó ülése volt, mint a Fed elnök – visszatért a kamat emeléséhez, és 25 bázisponttal 1,25% – 1,5% -ra emelte a jegybanki alapkamatot. Ez a már harmadik emelés az idén, és fenntartják az eddigi előrejelzést a további kamatemelésekre 2018-ban. Az amerikai adóreformot jóváhagyják, lássuk, ki fog meggazdagodni.

Ma Európára kell figyelnünk, mivel Mario Draghi az EU monetáris politikájáról beszél, a britek pedig arról szavaznak, emelik-e a kamatot.


 

A Fox News nem képezi ajánlat tárgyát

 

21st Century Fox (NASDAQ:FOX) és a Disney (NYSE:DIS) egyesülése ma történik, de a Fox hírrészlegét ez nem tartalmzza. A csatorna megtartja eddigi, konzervatív stílusát, és ebből már látható is, hogy miért engedte az Igazságügyi Minisztérium az üzletet, nem úgy, mint az AT & T és a Time Warner esetén. A legfontosabb, hogy a vállalat részvényének ára 40 dollár. Eladni a Disney-t, hogy Fox-ot vegyünk belőle? Jó ötletnek hangzik? Itt kiderül!


 

Az Electronic Arts Sárkányokat vet be

Az EA SPORTS Bowl mindig is cég legnagyobb eseménye volt évről évre, és a cég az idén a Nomadic Enertainmeint Grouppal szövetkezve az Imagine Dragons zenekart is leszervezte, mint húzónév. Ez tökéletes párosításnak tűnik, és szép betetőzése lesz az idei 4,6 milliárdos bevételnek a 2018-as esemény. Meglátjuk, hogy az új tartalmak a játékban igényelnek-e egy kis extra fizetést, mint nem régiben a Star Wars Battlefront 2, de eddig még nem jelentettek be ilyesmit.


 

Napi válogatás

21st Century Fox (NASDAQ:FOX) részvényeinél egyszerű a döntés. Vegyen amennyit csak tud és adja el az egyesülés után.

Az Nvidia (NASDAQ:NVDA) és a tech szektor meglovagolják az új adótörvény előnyeit. Ne akarja kihagyni!

A  Bank of America (NYSE:BAC) jó időszakon van túl, ám egy újabb fordulat történt a tech szektor felé, figyeljük az eséseket.

Renault AG (CHXEUR:RNOP) megvásárolt egy szórakoztató céget, a jövőben gyártandó önvezető autók számára. Franciaország az utóbbi időben rendben van, szóval a cég forró vétel lehet.

Philips (CHXEUR:PHIAA) megvásárolja a VitalHealth programot az új felhő alapú népegészségügyi irányítási rendszer számára. A Philips mindig is jó ajánlatokat tett, pont úgy, mint most.

Szüksége van egy chartra? Csak másolja és illessze be a zárójelben lévő szöveget, ahogy az a képen látható:


​A valutakereskedés világa

Az EURUSD lassú volt egészen az FOMC nyilatkozatáig, utána már magasabbra ment. A 1.195-ös a következő szint, amelyet figyelni kell, hosszabb távon pedig az 1.21-es szint a cél. A visszaesések ismét vásárlási lehetőségeket biztosítanak.

GBPUSD felfelé robbant, áttörve a korábbi hullócsillag tetején túlra, megcélozva az 1.365-ös szintet. Az 1.315-ös szintre való visszaesések itt is vásárlási lehetőségeket biztosítanak.

Az USDJPY tegnap kissé esésben volt, és támaszt keres a 112-es szintnél, vagy még inkább a 111-es szinten. A rövid távú erősödések eladási lehetőségeket kínálnak, de végül a pár a 114.5-ös szint felé fordul majd.