DT #311 – SZAUDI KORRUPCIÓS BOTRÁNY – TUCATNYI LETARTÓZTATÁS

0
309

 SZAUDI KORRUPCIÓS BOTRÁNY – TUCATNYI LETARTÓZTATÁS

Kurropciós botrány robbant ki Szaud Arábiában, ami több tucat letartóztatáshoz vezetett, köztük hercegek, üzletemberek és kormánytagok. A kérdés, hogy a vádak igazak, vagy az egész egy megredezett színjáték? A teljes cikkért kattintson ide.


A LEGNAGYOBB VÁLLALATOK KÖZÖTT IS TRENDI AZ EGYESÜLÉS A TŐZSDÉN

Őrült versenyfutás van a világ legnagyobb vállalatai között, ahol több cég is egyesítette erőit, hogy partiba maradjanak a “nagyhalakkal” szemben. Az üzleti lépés okosnak és hosszú távon kifizetődőnek bizonyulhat, hiszen nem egyszerű garázs-cégekről van szó, hanem igazán komoly háttérrel rendelkező, multi-milliárdos vállalatokról. Jelentős és érdekes az utóbbi időben felszínre került Boardcom es Qualcomm egyesülés, hogy fel tudják venni a kesztyűt a processzor-gyártás színpadán, míg a Disney felvásárolja a 21th Century Foxot a studio területekért. A T-Mobile is egyesül a Spritnttel, es több más vállalat is a bejelentés előtt áll, ami számunkra hihetetlen lehetőséget nyújt, mert minden alkalommal ott vagyunk és az adott cégek részvénye komoly profitot eredményez a kereskedők számára.


EGYEDÜL A SZOCIÁLIS MÉDIA FELELŐS A KAMU HIREKÉRT?

Van aki azt mondja igen, mások azt, hogy nem.Biztos, hogy a Twittert, Facebookot, vagy a Google-t kell hibáztatnunk a hackerek támadásai miatt? Ezek a nagyvállalatok nap mint nap küzdenek az internet biztonsága és pozitiv jövőjének érdekében, de a kalózok mindig egy fél lépéssel előttük járnak, de ez nem jelenti azt, hogy ők hibát követtek el tegnap, ma, vagy fognak elkövetni holnap. MI hoztuk létre az internetet, mi tettük azzá ami, ezért nem kellene újjal mutogatni mások irányába. A cégek vezetői személyes harcot vívnak azért, hogy a következő generációk nyugodtabban es biztonságosabban használhassák a világhálót, ezért nem hibáztatni kellene őket, hanem köszönetet mondani nekik. Ez kiemelten érvényes arra a személyre, aki kritikusan bánik velük, miközben a saját cége ugyanabban a szektorban próbál érvényesülni és jelenleg is konkurense a fent említett nagy hármasnak. Vajon belegondolt abba, ha az ő vállalata eljut mondjuk a Facebook szintjére, ő is kerülhet-e hasonló helyzetbe?!

Egyébként kereskedői szemmel nézve, a trédereknek mindig jól jön egy ilyen ellentét, mert komoly lehetőség van mindig abban, ha egy részvény ára megcsúszik.


A valutakereskedés világa

Köszöntjük a November 7-i kereskedési napon! Rengeteg esemény van kialakulóban a világ tőzsdéin, ezért jelentős mozgás várható a fő deviza párokon. A Brittek még most is alapkamat emelésről gondolkoznak, Janet Yellen nyilatkozik késő este az amerikai gazdasági helyzetről, miközben az adóreform maraton hosszúságú megbeszéléseket hoz a hét hátralévő részére.

Az EURUSD enyhén visszahúzott tegnap, de az 1.16os szint fölött tudott maradni. A párnak szüksége van egy komolyabb, piacot mozgató hírre, hogy kimozduljon a jelenlegi állovízből. Ha ez megtörténik, nagy valószínűséggel negatív irány várható, amit egészen 1.13ig megtarthat. Ha bármi oknál fogva a pár az 1.18as szint fölé képes mozogni, egy teljesen más helyzet állhat elő.

A GBPUSD igazán pozitív vételi szignált produkál azzal, hogy a shooting star teteje fölé tudott emelkedni. Ahhoz, hogy igazi vétel jöhessen létre, az 1.3333 szint fölé kell jutni es akkor 1.365 a következő stop. Nagyon sok múlik a britteken lévő Brexit nyomás miatt és ez magasabbra emelheti az árfoltyamot, azzal együtt, hogy a FED alapkamat döntése is gyengiti a dollárt. Minden esetre jelenleg a piac volatilis és a momentum kereskedésnek mindenképpen kedvez.

A USDJPY sikeresen átjutott tegnap a 114.5os szinten, de ez túl erős ellenállásnak bizonyult és a pár negatív irányba fordul. A 113as marker még mindig komoly támasz és meg tudja fogni a hosszabb esést. Hosszabb távon még mindig a 115 fölé jutás a valószínű és onnan a 118 könnyedén elérhető lesz.