DT #229 – Kína asztalhoz akar ülni

0
615


Kína asztalhoz akar ülni

A részvénypiac minden területen pozitív napon van túl, annak a ténynek a hatására, hogy Kína és az Egyesült Államok ismét tárgyalóasztalhoz ülnek a nemzetközi kereskedelem rendezésére már jövő héten a két hónapos kötélhúzást követően.

A Dow 1.6%-ot emelkedett, az elmúlt négy hónap legjobb eredményét produkálva, amelyet a Walmart (9.3%) és a Cisco Systems (3%), bevételi jelentéseinek, és a Boeing (4.3%) kereskedelmi tárgyalásokra adott reakciójának köszönhet.

A tech-alapú Nasdaq annak ellenére, hogy alul teljesített, szinten pozitív napot zárt 0.4%-os emelkedéssel. A gyengélkedést a mega-cégek, köztük a Facebook (-2.7%) okozták.


Az Intel AI technológiája

Az Intel (INTC) felvásárolja a Vertex.AI kisvállalatit meg nem nevezett feltételek mellett. Az egyetlen nyilvánosságra hozott megegyezés, hogy a cég mind a hét dolgozója az Intel szárnyai alatt folytatja tevékenységét, de teljesen szabad kezet kap. A Vertex.AI tanuló robotikához fejleszt technológiát minden típusú platformhoz.

A Vertex weboldala szerint a csapat együtt fog dolgozni a Movidius egységgel, amelyet az Intel két éve vásárolt meg.


A Ford osztalék csökkentése

A Ford (F) meg akarja tartani a $0.15 dolláros részvényenkénti osztalékát, amit a tegnapi vezetőségi ülés után jelentett be, ahol a gazdasági részleg több tagja is jelen volt.

Tovább tegnap, a Morgan Stanley is csatlakozott azokhoz a befektetési bankokhoz, akik szerint a jelenlegi osztalék csökkentése elkerülhetetlen. Ford jelenleg 6.29%-ot fizet részvényenként.

Mi azt valljuk, ha az autógyártó a visszatartott összeget az adósságok rendezésére fordítja, nincs vele semmi probléma. Tisztában vagyunk vele, hogy a Ford továbbra sem rukkolt elő egy EV modellel, amelynek az okát abban látjuk, hogy eddig egyetlen elektromos autógyár sem jelentett profitot eladásokból. Ami bennünket zavar, hogy a nagy elemzők folyamatosan degradálják le a Fordot azzal érvelve, hogy nincs elektromos autója, míg a Teslát az egekig magasztalják. Nos, mi felhívjuk a figyelmet arra, ha a Tesla megszűnik funkcionálni, az elektromos autópiac egy sokkal kellemesebb téma lesz!


Miért imádjuk a Boeinget?

Boeing (BA) tervei szerint meg akarja venni a Millennium Space Systems céget egyelőre ismeretlen feltételek mellett. A Millennium tesztelt szatellit megoldásokon dolgozik, amely segítheti a Boeing szatellit es űr-portfólióját, emellett komoly szakembereket hozhat a fedélzetre. A megállapodást még ebben a negyedévben alá fogják írni, a Millennium Space Systems a Boeing leányvállalata lesz, és a jelenlegi üzleti modellje szerint folytatja működését. A tranzakció nem lesz hatással a Boeing 2018-as pénzügyi terveire, továbbra is elszántan dolgozik, hogy a teljes szabad tőkéjét visszajuttassa befektetőinek.


Napi válogatás

Megközelítőleg 1000 Google (GOOG) alkalmazott írt alá egy petíciót azt követelve, hogy a cég engedjen betekintést a cenzúrázott kínai piacra lépés terveibe.

Az Nvidia (NVDA) 5%-ot esett miután a bevételi jelentése 40%-al verte agyon a becsléseket. Az esés a kriptovalutákkal kapcsolatos bevételek csökkenésének köszönhető, mi a völgy alján mindenképpen tankolunk.

A SEC (Amerikai Tőzsdefelügyelet) arra kíváncsi, hogy Elon Musk mennyi információt osztott meg a vezetői testülettel a privatizációs tervekből. A kérdés, hogy a tweet célja a medvés kereskedők tönkretétele volt-e?! Kulcsfontosságú szerepet fognak kapni a mit és mikor kérdések a Tesla (TSLA) vezetőségéhez.

A Home Depot (HD) $1.03 részvényenkénti negyedéves osztalékot jelentett be. Az éves érték 2.11%, a jegyzés napja Augusztus 29.

Mai bevételi jelentések: DE


A valutakereskedés világa

A tegnapi kereskedési nap a pozitív oldalon kezdődött, amely annak köszönhető, hogy Kína végül megtette az első lépést Amerika irányába a kereskedelmi tárgyalások folytatására. Ami megtorpedózta a napot, hogy a kereskedők megértették, Kína és a törökök között semmilyen összefüggés nincs, amely eladási hullámot indított.

Az EURUSD egész jól kezdte a napot, áttörve a szerdai gyertya tetejét. Jelenleg mind az 1.14 és 1.15-ös szintek ellenállásként szolgálnak. Nem sok esélyt látunk arra, hogy a kereskedők ragaszkodni fognak az Euróhoz a hétvégén, ami azt jelenti, hogy a csökkenő trend folytatódik.

A GBPUSD nagyon hasonlít az EURUSD képéhez. A pár tesztelte az 1.275-ös szintet, de onnan negatív irányba fordult. Nem tervezünk angol fontot venni a hétvégére.

Az USDJPY emelkedett valamennyit és bevállalta az USA/Kína helyzet kockázatait. A 110-es szint a támaszunk, míg erős ellenállást látunk a 111-nél, ami arra enged következtetni, hogy jelenleg oldalazás következik a csatornában. Véleményünk szerint momentumkereskedés lehet kifizetődő, de hosszabb távon a pár magasabb szinteket céloz meg.


Világpiac ma


Ázsia

Európa

Amerika