DT# 228 – Sikertelen Ankara

0
709


Globális gazdaság – Sikertelen Ankara

Hat kereskedési napból az ötödiket zárták a tőzsdék negatív eredményekkel, befektetők továbbra is a nemzetközi kereskedési megegyezések hiányát és a fejlődő piacokon elszenvedett eladási hullámot követik, amelyek lassíthatják a globális gazdaságot. A törökök továbbra is a figyelem középpontjában vannak, több amerikai termék importjára megduplázták a vámokat, de a sikertelen fenyegetést követően bejelentették, hogy asztalhoz akarnak ülni és tárgyalni. Ez az egyetlen esemény, amely következtében a részvénypiac nem szenvedett nagyobb vereséget.

A legnagyobb veszteséget az energetikai szektor (-3.5%) szenvedte, ami a piac minden részét érintette, hiszen az amerikai készletek 6.8 millió hordó nyersolaj többletet mutattak. A WTI 3%-ot zuhant a riport következtében, az energiaszektor messze a S&P csoport végén zárt.


Fortnite Androidra

A Google (GOOG) Android felhasználók megközelítőleg 170 milliárd applikáció letöltést fognak generálni idén, amely 20 milliárddal több a tavalyi évhez képest. Ez több mint $50 milliárd dollárt jelent, $10 milliárd dollárral többet, mint 2017 eredményei.

A Fortnite vezeti a növekedést, annak ellenére, hogy a játék továbbra is béta módban van az áprilisi iOS verzió piacra dobása óta. A játék 113 országban vezeti az eladási listákat. Az Epic Games szándékosan kerüli ki a Google Playstore-t és az App Store-t, közvetlen letöltést preferál a fejlesztő weboldaláról, ami azt jelenti, hogy nem kell a játékon belüli értékesítések 30%-át megosztania sem a Google-al, sem pedig Apple-el.


Alibabát mindenkinek

Az Alibabáról (BABA) tudjuk, hogy egy igazi fejőstehén, de annak ellenére, hogy teljes gőzzel üzemel, részvénye ebben az évben, finoman fogalmazva, csak szenved. Biztosak lehetünk abban, hogy a cég alul van értékelve, amelyet a befektetők most előnyükre fordíthatnak. A vállalat bevételi jelentése jövő héten lesz, a gyengélkedő részvényre most kell lecsapni, mert az Alibaba minden alkalommal kiemelkedő teljesítményeket mutat riportjában. Aki hosszabb távon gondolkodik, feltétlenül előnyben van.


Figyeljük a légitársaságokat

Sokak szerint nem sok kapcsolat van az utóbbi időkben az amerikai légitársaságok részvényei és a kerozin árak között, de a tegnapi olajkészletek jelentési eredmények hallatán felkaptuk a fejünket. Önnek is azt javasoljuk, hogy figyelje a vállalatok részvényeit, hiszen nemcsak az olaj kapott egy pofont tegnap, a kerozin készletek jelenleg alacsonyabb értéket mutatnak a megszokottnál. Több légitársaság meghúzta a nadrágszíjat annak érdekében, hogy kihasználtságukat maximalizálják, és jegyáraik elérhetőek maradjanak, de ez a harc soha nem fog véget érni.


Napi válogatás

Az AT&T (T) bejelentette, hogy fúziója az AppNeus-al befejeződött, amely a reklám és elemzési részlegeket fogja segíteni.

Az Amazon (AMZN) és a Microsoft (MSFT) közös törekvéseinek eredményeként a Cortana és az Alexa funkciói mindkét rendszeren elérhetőek.

 

 

 

 

Amazon (AMZN) át akarja alakítani a Twitch megosztóját egy szélesebb videó szolgáltatási felületté, ezzel ringbe száll az Alphabet (GOOG) tulajdonában lévő YouTube-al.

 

 

 

 

Az Apple (AAPL) összeférhetetlenségi perbe keveredett Japánban, a vád szerint a Yahoo Japan játékfelületét támadva.

Bevételi jelentések: AMAT, ATGE, JWN, NVDA, ZOES, DESP, JCP, JD, MSG, QIWI, WMT, WUBA.


A valutakereskedés világa

Törökország bepróbálkozott egy sikertelen támadással az amerikai szankciók ellen, ami arra volt elég, hogy a devizapiac érezze a jelenlétét a lírának. Az EU bankrendszer továbbra is szenvedi a kialakult helyzetet és ez a napokban nem nagyon fog változni.

Az EURUSD próbált egy kalapácsot formálni tegnap, a feltételezett kitörés a láthatárra került, amely több medvés lehetőséggel is segítheti kereskedéseket a 1.25-ös szinttől. Stratégiánkban nincs változás.

A GBPUSD a szerdai gyertya alá keveredett. Rövid kitörések az 1.28 felé eladási lehetőséget biztosíthatnak, a csökkenő trend a helyén van, az 1.25-öt célozzuk meg.

Az USDJPY emelkedett tegnap, de éles fordulattal nézett le a 110-es szintig. Ha továbbra is negatív irányba haladunk, a padló a 109, de nem gondolkodunk eladáson egyelőre.


Világpiac ma


Ázsia

Európa

Amerika