DT #227 – A győztes mindent visz – Verizon

0
498


A győztes mindent visz – Verizon

A Verizon (VZ) nagyon jó úton halad, hogy az első olyan szolgáltató legyen, aki 5G-s technológiát biztosít lakossági, és mobil hálózatokon az Egyesült Államokban. A vállalat az év második felében kezdi az installációkat  Indianapolisban, Houstonban, Los Angelesben és Sacramentoban. A mobil 5G szolgáltatás 2019 elején lesz elérhető, és a Verizon nem vesztegeti az időt, az első akar lenni. A cég részvénye ebben a pillanatban megfelelő értékeléssel rendelkezik, viszont ha elsőként lesz 5G szolgáltató, a növekedés garantált!


Csak a legjobbnak érdemes lenni – NVidia

A világ internetes adatainak 90%-a az elmúlt két év terméke, amely egyre nagyobb teljesítményű számítástechnikai rendszereket igényel, hogy az adatok feldolgozása zökkenőmentes legyen. Ezzel az állítással magyarázzuk a jelenlegi versenyt a szektorban – a mikrochipgyártók gyorsabb és tartósabb megoldásokat mutatnak be nap-nap után.

Az NVidia esetében azt látjuk, hogy a cég tökéletesen váltja készpénzre a GPU ipar folyamatos növekedését és kétségtelen, hogy szuperszonikus emelkedését ennek köszönheti. A vállalat részvényének további emelkedése kétséget kizáróan folytatódik akkor is, ha az elmúlt évek alapján “kifulladást” várhatnánk, hiszen a GPU alapú számítástechnika lesz az alapja a jövőben, amely életben tart minden más iparágat. Mi továbbra is bikás szemlélettel figyeljük az NVidia tevékenységét.


Musk – Tesla

Több Tesla (TSLA) vezető nemtetszését fejezte ki, és elegük van Elon Muskból. Hiteles források  szerint a testület felszólította Muskot, hogy fejezze be a tweeteléseket, emellett több igazgató már jogi képviselettel is felvértezte magát, minden lehetőségre felkészülve. Az sem maradt titok, hogy a legtöbb vezetőt zavarja, hogy a Tesla elhamarkodott bejelentésekre és lépésekre kényszerült Musk tweet-viharját követően.

Nem látunk esélyt rá, hogy a jelenlegi helyzet a közeljövőben rendeződjön, hiszen a szoros vezetői testületben, a Musk által kialakított személyi kapcsolatok miatt, a vállalat zárt, speciális vizsgáló bizottságot állított fel, amelynek mindössze három tagja van. A bizottság feladata, hogy értékeljék egy esetleges privát szektorba való váltás lehetőségeit.

A részvény nem tudott a $360 dolláros szint fölött maradni, tegnap ugrott egy újabb fejest. A volatilitása nagy, de kiszámítható, ezért azt javasoljuk, hogy vagy maradjon távol, vagy shortoljon, de a skalp lehetőségét is támogatjuk.


Starcraft a valóságban – Lockheed Martin

Az Amerikai Védelmi Minisztérium bejelentette, hogy a Lockheed Martin (LMT) kapta meg a Légierő $2.93 milliárd dolláros szerződését három új generációs, Föld körüli pályán keringő, geo szinkron műhold gyártására. A Pentagon szerint a szerződés tartalmazza a járművek teljes elemzését, tervezését, fejlesztését, kritikus repülési instrumentumok gyártását, gyors megvalósítást és a kockázatok minimalizálását.

A munkának 2021-ig meg kell lennie, az idő nagyon rövidre lett szabva, ami azt mutatja, hogy mekkora a jelentősége. A cég részvénye ismét rakétákat gyújtott, és ezzel a szerződéssel  a $400 dolláros célár ismét megjelent a láthatáron.


Amerikai készletek

Az amerikai Petroleum Institute jelentése szerint múlt héten 3.6 millió hordóval lett több olaj raktározva. A gázolaj felhasználási adatok  1.5 millió hordóval mutatnak emelkedést, a finomított készletek 1.9 millió hordó emelkedést mutatnak. A nyersolaj (WTI) készletek riportja ma esedékes.


Napi válogatás

A Royal Dutch Shell (RDS.A) és a mexikói Pemex meghosszabbítják a texasi Deer Park finomító közös üzemeltetését tíz évvel, 2033-ig.

Alibaba (BABA) beadta felvásárlási igényét a török e-commerce Trendyolért, amely vállalati értéke  $750 millió dollár felett van.

A 3M (MMM) $1.36 részvényenkénti negyedéves osztalék kifizetését jelentette be. Az összeg 2.71% éves szinten, a jegyzési nap Augusztus 23.

Mai bevételi jelentések: BGG, CACI, CSCO, NTAP, SPTN, LXFT, M, MSGN, PFGC.


A valutakereskedés világa

Tiszta sor, hogy a török líra körül továbbra is nagy a bizonytalanság, ami problémát okoz az európai bankrendszerben, alakítsa kereskedéseit ahhoz a tényhez!

Az EURUSD megpróbált kitörni, de megfordulva ismét a 1.13-at célozta meg. További emelkedések medvés lehetőségeket rejtenek magukba. Ahhoz, hogy bikás gondolataink támadjanak, egy 1.15 fölötti napi zárásnak kell történnie.

A GBPUSD áttört több ellenállást is, viszont megfordulva az 1.27-nél landolt, amely nagy valószínűséggel utat nyithat az 1.25 felé. Ha a tegnapi gyertya tetején ismét átjutunk, célunk az 1.30.

Az USDJPY a hétfői gyertya tetején átjutva szépen emelkedett erejét fitogtatva. Támaszunk a 110 továbbra is, célunk a 113, de a pár figyelmet igényel, hiszen az emelkedés zajosra sikerülhet.


Világpiac ma


Ázsia

Európa

Amerika