DT #222 – Musknak magyarázatot kell adni

0
282


Musknak magyarázatot kell adni

A Tesla (TSLA) vezetői testülete jövő hétre tervezi rendkívüli ülését, amelyre több gazdasági tanácsadót is meghívott, hogy értékeljék Elon Musk ajánlatát, miszerint a vállalat a privát szektorban folytatja tevékenységét. A testület magyarázatra is vár Elon Musktól és döntést hoz arról, hogy létrehozzon egy speciális vizsgáló bizottságot az ügyben. Továbbra sincs tény arra, hogy a Tesla elkötelezte volna magát gazdaságilag valakinek és arra sem, hogy megvolna a cég pénzügyi háttere egy üzlethez annak ellenére, hogy Musk tweetjében erre biztosítékot vállalt, $420 dolláros részvényár mellett.


Exxon a vadállomány érdekében

Arkansasi hivatalos szervek $1.8 millió dollárt kérnek az Exxon Mobiltól (XOM) a helyi vadállomány helyreállítására és a kormány kompenzációjára a hetven éves Pegasus olajvezeték hibája okozta 2013-as katasztrófa rendezésére. Az Arkansas Game and Fish Commission szintén kéri az Exxont, hogy segítsen megvásárolni és irányítani egy körülbelül 80 hektáros területet a Conway tó körül, hogy a nemzeti park védett területei bővüljenek. Az Exxon korábban már rendezte a helyi családokat ért károkat és nem látjuk semmi okát, hogy a kéréseknek ne tegyen eleget.


A Trió – Dada, JD, és Walmart

A Walmart (WMT) és a JD.com (JD) nagy összegeket fektet be kínai házhozszállítási üzletekbe, most $500 millió dollárt fizettek a Dada-JD Daojianak, amely helyi boltokból telefonos applikáció segítségével teszi boldoggá a vásárlókat. A Dada-JD Daojia, amely több mint 20 millió havi aktív felhasználóval rendelkezik, a JD.com’s online-offline üzletének és a Dada Nexusnak a fúziója nyomán alakult, Kína 400 városában működik.


Apple új okostelefon üzlete

Az Apple (AAPL) részvénye tovább folytatja menetelését azóta is, hogy elérte az egy billiódolláros piaci értéket a bevételi jelentését követően. A befektetők további emelkedésre várnak az új, szeptemberben piacra kerülő iPhone család három tagjától, miközben tegnap a telefon-rivális Samsung polcokra tette új termékét, ezzel tovább élezve az okostelefon-csatát.


Napi válogatás

A Verizon (VZ) új 4.6%-os éves osztaléka feltétlenül jó hatással van a részvényesekre és kockázat nélkül fizethető ki.

Az Amerikai Tőzsdefelügyelet nyomozást indít Elon Musk tweetjét követően, amely szerint a Tesla (TSLA) privát cég lesz $420 dolláros részvényenkénti áron.

A Facebook (FB) ismét nyeregben, a bevételi jelentést követő $120 milliárd dolláros értékvesztését kiegyenlítette. Mindössze nyolc nap alatt.

A Nike (NKE) $0.20 dollár negyedéves részvényenkénti osztalékot jelentett be. Az éves kifizetés 0.98%, a jegyzés napja Augusztus 31.

Bevételi jelentések: Applied Industrial Technologies (NYSE:AIT)


A valutakereskedés világa

Komoly elvárásaink vannak az amerikai/japán kereskedelmi tárgyalásokkal szemben. Jelenleg ez az esemény mozgatja a rugókat, amint megegyezésre kerül a sor, ismét az általunk várt irányba tarthatunk.

Az EURUSD nagyot esett tegnap a kereskedés végéhez közeledve, amely két dolgot hozott magával. Tökéletes vételi lehetőséget egy egészen közeli Stop Loss-al 1.15-ön, de ez abban az esetben, ha a csatornában maradunk, aminek a teteje az 1.185. Ha mégis 1.15 alá kerülünk a mai nap végére, egyenes utunk van az 1.13 felé.

A GBPUSD drasztikus eladási hullámon esett át, amelyet egy gyenge próbálkozás követett pozitív irányba, 1.275 felé. Nagy eladási nyomás van a páron, nem gondolkodunk vételen,  inkább a belépőt keressük az shorthoz minden emelkedésnél.

Az USDJPY a 110.5-nél landolt. A pár kicsit zavarosnak tűnik, ami folytatódik az amerikai/japán kereskedelmi tárgyalásokkal, de amint a megegyezések megszületnek, folytathatjuk utunkat a 113 felé.


Világpiac ma


Ázsia

Európa

Amerika